جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تداوم نگرانی‌ها از احتمال صدور حکم نتانیاهو؛ آمریکا دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرد

تهران- ایرنا- درحالیکه کابینه رژیم صهیونیستی به شدت نگران احتمال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و دیگر مقامات صهیونیست است پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا: قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا؛ قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

ببینید | نمایش تسلیحات غنیمتی روس‌ها در «پارک پیروزی»

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود./همشهری آنلاین

حادثه تیراندازی در ایالت کارولینا در آمریکا؛ سه افسر پلیس جان باختند + فیلم

تهران- ایرنا- جانی جنینگز رئیس اداره پلیس شهر شالوت در ایالت کارولینای شمالی آمریکا عصر دوشنبه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که سه افسر پلیس این اداره در جریان یک حادثه تیراندازی هدف اصابت گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست دادند.

Loading

اشتباهات راهبردی در برگزاری نشست امنیتی کردستان عراق

۱۴۰۰/۰۷/۱۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به برگزاری نشست امنیتی در کردستان عراق با موضوع عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت: عادی‌سازی و علنی کردن حضور رژیم صهیونیستی در کردستان عراق و همچنین تجزیه این منطقه، دو هدف اصلی این نشست در بخش کردنشین عراق بود.

داود احمدزاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اینکه این نشست واکنش‌های جدی داخلی و خارجی به همراه داشت و به شدت افکار عمومی مردم اقلیم کردستان و مقام‌های رسمی عراق را درگیر کرده است، اظهار داشت: «نشست عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی که در اربیل کردستان برگزار شد با محکومیت مسئولان بغداد و استان‌های کردنشین روبرو شد. از سوی دیگر شورای عالی دستگاه قضایی عراق حکم جلب برخی از شخصیت‌هایی را که در نشست عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی شرکت کرده بودند، صادر کرده که این نشان می‌دهد بغداد همچنان مخالف چنین مسائلی است و خطر تجزیه را به خوبی درک کرده است.»

احمدزاده تأکید کرد: «در گذشته یعنی در ماجرای سودان نیز ما شاهد طرح تجزیه و اجرایی کردن چنین پرونده‌ای توسط رژیم صهیونیستی بودیم.»

وی در خصوص واکنش جمهوری اسلامی ایران نسبت به برگزاری این نشست نیز گفت: «ایران نیز نشست اخیر را در راستای مشروعیت‌بخشی به رژیم صهیونیستی تلقی کرده و این موضوع را برهم زننده امنیت منطقه دانسته است.»

وی درباره هدف تل‌آویو از برگزاری این نشست و نفوذ در کردستان عراق نیز توضیح داد: «رژیم صهیونیستی طی سالیان گذشته سعی کرده تا نفوذ خود در کردستان عراق را افزایش دهد و این روند تا جایی ادامه پیدا کرد که رفراندوم قبلی عراق، تحت عنوان فدرالیسم برگزار شد و پرچم رژیم صهیونیستی در کردستان عراق به اهتزاز درآمد.»

احمدزاده ادامه داد: «این اقدام نشان می‌داد اسرائیلی‌ها از تجزیه‌طلبی و ایجاد اختلاف میان اقوام مختلف استفاده می‌کنند و در کنار این موضوع وجود نفت و منابع بکر منطقه کردستان باعث شده که مقامات رژیم صهیونیستی تلاش خود را برای دسترسی به این منابع عظیم و ارزان دوچندان سازند.»

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی از حامیان قدیمی احزاب کرد غرب‌گراست، ادامه داد: «اکنون این قابلیت وجود دارد که رژیم صهیونیستی از طریق لابی‌های یهودی توجه بیشتر آمریکا را به موضوع کردستان جلب کند؛ چرا که درصدی از نفت اسرائیل از کردستان عراق تامین می‌شود و این واردات به ویژه به دلیل عدم دسترسی رژیم صهیونیستی به منابع نفتی در کشورهای حاشیه خلیج فارس برای تل‌آویو حیاتی است.»

وی در رابطه با اهداف نشست اخیر گفت: «عادی‌سازی و علنی کردن حضور رژیم صهیونیستی در کردستان عراق و همچنین تجزیه این منطقه، دو هدف اصلی این نشست در بخش کردنشین عراق بود. »

احمدزاده با اشاره به اینکه این موضوع تنش‌زا دارای سابقه تاریخی است، گفت: «رژیم صهیونیستی برای اجرای این دکترین بارها با مصطفی بارزانی، پدر مسعود بارزانی، رئیس کنونی اقلیم کردستان عراق، تماس برقرار کرد. نتیجه این تلاش‌ها دو دیدار مصطفی بارزانی از اسرائیل بود: نخستین بار در سال ۱۹۶۸ و دفعه دوم نیز در سال ۱۹۷۳. با این وجود این تلاش‌ها نتیجه چندانی در پی نداشت و کردها نه حمایتی از رژیم صهیونیستی کردند و نه عداوتی با فلسطینی‌ها دارند. »

این کارشناس درباره پیشینه تلاش‌های رژیم صهیونیستی در عراق و منطقه کردستان تصریح کرد: «رژیم صهیونیستی در فردای سقوط صدام و لشکرکشی آمریکا به عراق در سال 2001 تلاش نمود که تحت عناوین مشاورین نظامی و نیز همکاری‌های امنیتی، روابط پنهان و آشکاری را با برخی از سران کردستان عراق برقرار سازد.»

وی تأکید کرد: «برای رژیم صهیونیستی «اقلیم کردستان»، یک متحد غیرعرب است، متحدی که مستقیما درگیر مسئله فلسطین نیست.»

به گفته این کارشناس، از زمان تشکیل رژیم صهیونیستی، این رژیم در پی برقراری یک «اتحاد پیرامونی» است، استراتژی‌ای که توسط دیوید بن گورین، اولین نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی طراحی شد و هدف از آن، گسترش روابط این رژیم با کشورها و گروه‌های غیرعرب در منطقه است تا به انزوای آن پایان داده شود.

احمدزاده در مورد دلایل گرایش برخی از کردها به رژیم صهیونیستی و تلاش برای خودمختاری گسترده توضیح داد: «‌از نظر تحلیلگران کرد منطقه، برخی از کردهای عراق جدای از دلایل قومیتی به دنبال آن هستند که از دولت‌های مربوطه خود مستقل و بی‌نیاز شوند. »

وی ادامه داد: «در این میان برخی جریانات گریز از مرکز (جریانات حاضر در استان‌های کردنشین عراق از جمله جریان منتسب به مسعود بارزانی) بر تجزیه کردستان عراق متمرکز هستند. بر این اساس، طی سال‌های اخیر تلاش‌هایی بوده و اخیرا هم شاهد برگزاری یک نشست در کردستان عراق با محوریت رژیم صهیونیستی و تجزیه عراق بودیم.»

وی با اشاره برگزاری آخرین رفراندوم استقلال کردستان عراق گفت: «‌اولین کسانی که از این همه‌پرسی و جدا شدن کردستان عراق استقبال کردند، صهیونیست‌ها بودند.»

احمدزاده در خصوص رویکرد ایران به این عادی‌سازی روابط توضیح داد: «نگرانی‌های امنیتی ایران و حساسیت به حضور رژیم صهیونیستی در مرزهای خود از دلایل اصلی مخالفت ایران با برنامه عادی‌سازی روابط با این رژیم است.»

وی در نهایت گفت: «رژیم صهیونیستی بر این باور است که می‌تواند همکاری نظامی و اطلاعاتی نزدیک و استراتژیکی با «اقلیم کردستان» داشته باشد و جای پای محکمی برای خود در همسایگی با ایران ایجاد کند. به این ترتیب این رژیم می‌تواند حوزه نفوذ خود را علیه ایران، در سوریه و عراق گسترش دهد. این در حالی است که ایران در هیاهوی رسانه‌ای این نشست با اعتراض رسمی به مقامات اقلیم کردستان، هرگونه تجزیه‌طلبی و حضور عناصر ناامن در منطقه را محکوم و آشکارا اعلام کرد که به آن پاسخ خواهد داد.»

احمدزاده تأکید کرد که بی‌شک حضور رژیم صهیونیستی به عنوان عامل ناامنی می‌تواند به تشدید و پیچیدگی اوضاع سیاسی در عراق و منطقه بینجامد که این مسئله نیازمند رایزنی ایران و عراق برای جلوگیری از هرگونه رخنه امنیتی و شکاف قومیتی و مذهبی به‌دلیل حضور رژیم صهیونیستی است.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *