جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading
با پیشروی‌های ارتش سوریه در حلب

ایران خود را برنده تحولات سوریه می‌داند

۱۳۹۵/۰۹/۱۵ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین-رسانه ها:مبالغه نیست اگر بگوییم که حلب ترازوی جنگ در سوریه است. از زمانی که در تابستان 2012 گروه های مخالف وارد شهر شدند و حکومت بشار اسد در حال عقب نشینی بود، حلب ترازوی قدرت و نفوذ برای همه قدرت های ذی نفوذ در سوریه بوده است.

کشورهای منطقه ای و بین المللی همگی تلاش کرده اند که واقعیت جئوسیاسی مورد نظر خود را در سوریه تحمیل کنند و می گفتند که نباید این تلاش ها محدود به سقوط حکومت بشار اسد باشد و صرفا تبدیل حکومت سوریه به حکومتی دیگر قلمداد شود بلکه سقوط حلب باید بازتاب های استراتژیک داشته باشد و باید بتواند باعث سقوط دمشق شود و دامنه تاثیر این سقوط به طور مستقیم دامنگیر ایران و روسیه نیز بشود.

با این دیدگاه جای تعجب نیست که ایران و روسیه با قدرت در درگیری های حلب حضور داشته باشند با توجه به این که این جنگ باید تصحیح خلل ها در موازنه های نظامی و سیاسی ای باشد که کشورهای عربی را از سال 2011 تحت عنوان بهار عربی درنوردیده و در آخر به جنگ داخلی منجر شده است.

روسیه امروز خود را در تمام جزئیات حوادث سوریه درگیر می داند، حتی نسبت به “لقلقه زبانی” رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه که در نشستی در استانبول گفت که ورود نیروهای ترکیه به داخل سوریه برای سرنگونی رئیس جمهور بشار اسد است، نیز بی توجه نیست. فردای آن روز مسکو از اردوغان خواست درباره حرفی که زده است توضیح دهد که اردوغان هم به سرعت توضیح داد که دخالت نظامی ترکیه در سوریه برای مبارزه با گروه های تروریستی است و هیچ کشور یا شخصی را هدف قرار نمی دهد. در این چارچوب چیز غریبی نیست اگر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با اردوغان سه بار در سه روز پیاپی تلفنی گفت وگو کند. بعد از آن دیدیم که پیشروی نیروهای ترکیه به سمت شهر الباب در اطراف شمال شرقی حلب متوقف شد. جایی که روسیه می خواهد فقط ارتش سوریه و نه قدرتی دیگر وارد آن شود.

انقلاب نوعی در معادلات نظامی در عرصه سیاسی سوریه به سود حکومتی است که در مرحله ای باشد که دیروز نبوده است، مگر این که طرفی یا کشوری در منطقه بخواهد رویارویی مسقتیم با روسیه داشته باشد که ناوهای جنگی اش را دریای مدیترانه بسیج کرده است. حضور نظامی روسیه در دریای مدیترانه از زمان اتحاد جماهیر شوروی که در اوج قدرتش بود تا کنون سابقه نداشته است.

از تریبون سوریه پوتین اعتقاد جدیدی را در سیاست خارجی خود اعلام می کند و به همه طرف ها پیام خود را می رساند، در حالی که غرب می خواهد پاسخی به دفاع روسیه در سوریه بدهد، برای همین است که اوکراین را وادار کرده است که در نزدیکی کریمه آزمایش موشکی انجام دهد.

با تغییرات نظامی ریشه ای در سوریه، ایران خود را برنده استراتژیک در معادلات منطقه با ایستادن در کنار دمشق می داند. تحولات میدانی در سوریه را اسرائیل به دقت زیر نظر دارد. شاید حمله هوایی چند روز پیش اسرائیل به مکانی در نزدیکی دمشق یادآور عدم رضایت تلآویو از سیر حوادث جاری در سوریه باشد.

همان طور که جنگ موصل بیان کننده تغییر عرصه سیاسی عراق است، حلب نیز در سوریه بیان کننده تغییر معادلات و بازتاب آن بر تحولات منطقه ای و بین المللی است

منبع: دیپلماسی ایرانی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *