جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

عقب نشینی کاخ سفید : تظاهرات در دانشگاه های آمریکا مسالمت آمیز باشد

تهران-ایرنا- پس از دستگیری بیش از ۶۰۰ نفر در چهار دانشگاه آمریکا، کاخ سفید روز یکشنبه تاکید کرد که تظاهرات‌ حامیان فلسطین که در هفته‌های اخیر دانشگاه‌های آمریکا را تحت تاثیر قرار داده‌اند، باید مسالمت‌آمیز باقی بماند.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

Loading

سناریوسازی با حربه حمله به نفت‌کش‌ها و …

۱۴۰۰/۰۵/۱۲ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین – رسانه‌ها: تلاش آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی برای متهم ساختن ایران به حمله به یک نفتکش و پیوستن ناتو به این سناریو، نگرانی اروپا از بحران پناهندگان، نامعلوم بودن وضعیت کابینه لبنان، انتقاد کره شمالی از انگلیس و ... از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که امروز در رسانه‌ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده‌ای از این اخبار را مرور می‌کنیم.

تسنیم: «نتفالی بنت»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی بار دیگر ادعای خود علیه ایران را تکرار کرد و گفت که که تل‌آویو به رفتارهای فردی خود در قبال این کشور ادامه خواهد داد. بنت امروز سه‌شنبه مدعی شد که «کسی در هویت عامل حمله به نفت‌کش ما در دریای عرب شک نمی‌کند.» او با متهم کردن ایران به دست داشتن در این حمله که تهران آن را قویاً تکذیب کرده، مدعی شد:‌ «ایران باید بداند که برهم زدن ثبات در خاورمیانه از تهران، دیگر تمام شده است».

ایسنا: هیئت کمک رسان سازمان ملل در افغانستان امروز (سه شنبه) اعلام کرد تنها در روز دوشنبه در جریان درگیری‌ها بین نیروهای طالبان و دولت کابل در لشکرگاه، ۴۰ غیرنظامی کشته و ۱۱۸ تن دیگر هم زخمی شدند و خواستار آتش‌بس در این کشور شده است.  هیئت کمک‌رسان سازمان ملل در افغانستان در توئیتی نوشت: افزایش نگرانی‌ها برای غیرنظامیان افغان در لشکرگاه بدتر شده است. به گفته این آژانس سازمان ملل، تلفات غیرنظامیان در افغانستان در نیمه نخست سال جاری میلادی به شدت از مه ۲۰۲۱ زیاد شده درحالیکه نیروهای نظامی بین‌المللی خروج خود را از افغانستان آغاز کرده‌اند. این آژانس اعلام کرده که در مقایسه با ۲۰۲۰، ۱۶۵۹ کشته و ۳۵۲۴ زخمی شده‌اند که رشد ۴۷ درصدی داشته است. این آژانس همچنین نسبت به تیراندازی‌های بی‌رویه و اشغال مراکز درمانی هشدار داد که تاثیرات این مساله فاجعه‌آمیز خواهد بود.

ایسنا: منابع آگاه از اختلاف کفیل نخست وزیری و رئیس جمهوری لبنان درباره روند تشکیل دولت خبر دادند.   منابع آگاه به روزنامه اللواء گفتند: میشل عون، رئیس جمهوری لبنان بر اصل چرخشی بودن پست‌های وزارت کشور، خارجه، دارایی و دفاع اصرار دارد اما نجیب میقاتی، کفیل نخست وزیری با این مساله مخالف است. همچنین میشل عون می‌خواهد مشاورش سلیم جریصاتی به عنوان وزیر دادگستری و جان سلوم به عنوان وزیر کشور تعیین شوند، اما میقاتی این درخواست را رد کرده است. منابع پیش بینی کردند که موضوع چهار وزارتخانه مذکور باعث اختلافات در دیدار پنج‌شنبه در کاخ بعبدا خواهد شد.

ایسنا: رئیس جمهوری ترکیه با نخست وزیر لبنان تماس تلفنی برقرار و ابراز امیدواری کرد که وی هرچه سریعتر به تشکیل دولت مناسب برای حل وضعیت این کشور در این مرحله دشوار موفق شود.  رجب طیب اردوغان در این گفت‌وگوی تلفنی با نجیب میقاتی جویای آتش سوزی در مناطق این کشور به ویژه منطقه عکار و الهرمل شد. وی اعلام کرد، امکانات ترکیه در زمینه مهار آتش سوزی هر زمان که لازم باشد در اختیار لبنان است. میقاتی نیز از این تماس تلفنی اردوغان تشکر کرده و بر تلاش برای تقویت روابط دوجانبه در همه زمینه‌ها تاکید کرد.

تسنیم: کره شمالی از برنامه بریتانیا برای اعزام دو ناو به منطقه آسیا پاسیفیک انتقاد کرد و آن را عاملی برای تشدید تنش در منطقه خواند.  این طرح در راستای حضور بیشتر بریتانیا در آسیا مطرح شده و به نظر می رسد در راستای تقابل با چین در منطقه آسیا پاسیفیک صورت گرفته است. یک مقام کره شمالی به انتقاد از اظهارات بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا پرداخت که مدعی شده بود کره شمالی و چین در تلاش برای منزوی ساختن ژاپن و کره جنوبی و تهدید آزادی کشتیرانی در منطقه ایندوپاسیفیک هستند.

تسنیم: ولی‌عهد ابوظبی در سفری به بحرین با پادشاه این کشور دیدار و در مورد روابط دو کشور و مسائل جاری رایزنی کرد. به گزارش خبرگزاری رسمی بحرین (بنا) این دیدار امروز سه‌شنبه در کاخ «الصخیر» صورت گرفت و طرفین طی آن، بر عمق روابط دوجانبه تأکید کردند. بحرین و امارات دو همسایه قطر، به رغم توافق اخیر در عربستان سعودی برای عادی‌سازی روابط با دوحه همچنان در برخی پرونده‌ها اختلافات ریشه‌ای دارند. اخیرا شبکه الجزیره قطر، بازوی رسانه‌ای قوی دوحه در مستندی نشان داد که امارات برای تأثیر گذاری منفی بر این کشور، به هالیوود مبالغی داده تا علیه قطر فیلم بسازد.

تسنیم: با توجه به تشدید بحران در بسیاری مناطق دنیا اروپا به شدت نگران وقوع موج جدیدی از بحران پناهندگان مشابه آنچه در سال ۲۰۱۵ رخ داده است.  روزنامه تاگس اشپیگل” در گزارشی نوشت: در اروپا نگرانی ها درباره مهاجرت گسترده پناهجویان افزایش پیدا کرده و البته در نحوه برخورد با مهاجران هم مناقشاتی در اروپا و همچنین در دولت ائتلافی آلمان وجود دارد. در دولت ائتلافی آلمان مسئله اخراج ها به افغانستان موضوع مورد مناقشه است که آرمین لاشت، نامزد صدر اعظمی از اتحادیه احزاب متحد مسیحی با وجود وخامت اوضاع امنیتی در این کشور خواهان ادامه آن است. کارشناسان هم با توجه به جنبش های جهانی پناهندگان درباره به وجود آمدن هراس و رویکردهای پوپولیستی روزافزون در اروپا هشدار می دهند.

ایسنا: فرستاده ویژه روسیه در افغانستان امروز (سه شنبه) گفت، حضور طالبان در شمال افغانستان مانع رشد تهدید داعش در کشورهای آسیای میانه خواهد شد.  ضمیر کابلوف، فرستاده ویژه روسیه در امور افغانستان گفت: بسیاری دیگر از سازمان‌های بین‌المللی تروریستی مدت‌هاست که در کشورهای آسیای میانه مستقر شده‌اند و من داعش را در درجه اول این گروه‌های تروریستی قرار می‌دهم اما هنوز این گروه آنقدر خطرناک نشده است. وی ادامه داد: آنها می‌توانند در شمال افغانستان و از اوضاع در منطقه به نفع خود بهره ببرند و تلاش کنند تا به ثباتی تضعیف کننده در کشورهای همسایه افغانستان دست بزنند. طالبان روابط بسیار بدی با داعش دارد و در تمام این سال‌ها به صورت فعالانه با داعش مبارزه کرده است طوریکه آمریکا و ناتو یا حتی دولت کنونی کابل نتوانسته‌اند در مبارزه با داعش راهی به جای ببرند. این دیپلمات روسی همچنین ادعای کابل را درباره ارتباط طالبان با القاعده تلاش مقام‌های افغان برای توجیه شکست‌های خود دانست.

فارس: سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز به جمع دولت‌های آمریکا، انگلیس، رومانی و رژیم صهیونیستی در اتهام‌زنی به ایران درخصوص حادثه کشتی تجاری اسرائیلی در دریای عمان پیوست. به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، سازمان ناتو امروز (سه‌شنبه) با صدور بیانیه‌ای ضمن تاکید بر اهمیت آزادی کشتی‌رانی در تمام آب‌های آزاد جهان، گفت: «از تهران می‌خواهیم به تعهدات بین‌المللی خود احترام بگذارد.» این سازمان همچنین ضمن متهم کردن ایران به دست داشتن در حادثه چند روز پیش برای کشتی تجاری صهیونیستی در غرب آسیا، ادعا کرد: «ما نگران اقدامات ثبات‌زدای ایران در منطقه خاورمیانه هستیم».

فارس: تصمیم اتحادیه اروپا برای فرستادن «انریکه مورا» دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا به ایران برای شرکت در مراسم روز پنجشنبه ۱۴ مردادماه تحلیف ریاست‌جمهوری آیت‌الله «سیدابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور منتخب ایران، خشم صهیونیست‌ها را برانگیخت. وزارت خارجه رژیم صهیونیستی روز گذشته (دوشنبه) با انتشار بیانیه‌ای خواستار عدم حضور مورا در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید ایران شد. وزارت خارجه رژیم صهیونیستی با صدور بیانیه‌ای، تصمیم اتحادیه اروپا برای فرستادن نماینده به مراسم تحلیف رئیس‌جمهور منتخب ایران را «گیج‌کننده و یک قضاوت و داوری ضعیف» خواند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *