جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند

یک هواپیمای شخصی اسرائیلی که اخیرا تعدادی از مقامات اسرائیلی را به قطر و مصر برده بود، بعدازظهر امروز (شنبه)، در ریاض فرود آمد. تلویزیون اسرائیل «کان» گزارش داد این هواپیما از فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو برخاسته و بعد از توقف کوتاهی در عمان به عربستان سعودی رفته و آنجا فرود آمده است.

لطفا جلوی جنگ را بگیرید

لطفا جلوی جنگ را بگیرید

اسرائیل از نگاه خودش، به ادامه حملات به اهداف ایرانی مجبور است چرا که گمان می کند به این ترتیب ایران را تحت فشار می گذارد و به خیال خودش از تهدیدهای ایران علیه خود کم می کند. تا زمانی که دو طرف درگیر نزاع باشند، این زدوخوردها ادامه خواهد داشت.

اجلاس بین المجالس قدس در استانبول ترکیه

پنجمین اجلاس سالانه بین المجالس با عنوان بین المجالس قدس با حضور هشتاد هیئت پارلمانی از جهان و کشورهای اسلامی در استانبول ترکیه در حال برگزاری است.

دستگیری ۶۰۰ دانشجو در دستکم ۱۵ دانشگاه آمریکا در بیش از یک هفته

نیویورک – ایرنا- در پی جنبش همبستگی با مردم غزه و اعتراض ها در دانشگاههای آمریکا که از دانشگاه کلمبیای نیویورک آغاز شد و به سایر دانشگاههای این کشور و جهان در حال سرایت است، حدود ۶۰۰ نفر حداقل در ۱۵ داشنگاه در بیش از یک هفته دستگیر شده اند.

Loading

دور کردن کره شمالی از چین؛ راهبرد آمریکای بایدن

۱۴۰۰/۰۴/۱۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: یک استاد دانشگاه علائمی را که میان واشنگتن و پیونگ یانگ مخابره می‌شود، حاکی از تمایل برای کاهش تنش میان این دو کشور دانست و گفت: به نظر می‌رسد آمریکا این پیام‌ها را جدی خواهد گرفت و در این مسیر گام بر می‌دارد؛ چرا که خارج کردن کشورها از «آغوش استراتژیک چین»، یکی از استراتژی‌های فعلی آمریکا است.

دکتر نوذر شفیعی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درخصوص مواضع اخیر آمریکا و کره شمالی نسبت به آغاز مذاکرات میان این دو کشور، خاطرنشان کرد: رابطه آمریکا و کره شمالی را باید ذیل رابطه آمریکا و چین تعریف کرد؛ در واقع باید بازی بزرگی را برای آینده جهان با محوریت این دو کشور متصور بود و در آن قالب، جایگاه کره شمالی را تحلیل کرد.

وی با بیان اینکه این بازی بزرگ تازه آغاز شده و علائم آن رقابت‌ها و تنش‌ها میان چین و آمریکا است، گفت: چین و آمریکا استراتژی یافتن متحدان و جدا کردن آن‌ها از دیگران را دنبال می‌کنند. چین سعی می‌کند از بین کشورهای جهان یارگیری کند، همان‌طور که شاهدیم از طریق ابتکار «یک کمربند، یک جاده» هم این سیاست را پیش می‌برد و آمریکا هم به شکل‌های دیگر و از جمله استراتژی «شبکه نقطه‌های آبی» این اقدام را انجام می‌دهد.

این تحلیلگر مسائل آسیا با اشاره به تلاش‌های ترامپ و بایدن برای ارسال پیام‌های مثبت به کره شمالی، ادامه داد: خارج کردن کشورها از «آغوش استراتژیک چین»، یکی از راهبردهای فعلی آمریکا است که به نوعی کره شمالی را هم در برمی گیرد، اما قطعاً رابطه‌ای که حدود 70 سال تنش را تجربه کرده، به راحتی ترمیم نمی‌یابد.

 

ابراز تمایل برای کاهش تنش میان آمریکا و کره شمالی

شفیعی به اعلام آمادگی آمریکا برای مذاکره با کره شمالی در هر زمان و مکان، و همچنین مواضع رهبر کره شمالی که گفته بود اظهارت مقامات واشنگتن نشان دهنده عزم دولت بایدن برای حفظ سیاست خصمانه علیه پیونگ یانگ است و باید برای گفتگو و تقابل آماده شویم، اشاره کرد و گفت: علائمی که میان واشنگتن و پیونگ یانگ مخابره می‌شود حکایت از تمایل برای کاهش تنش دارد. البته تردیدی نیست که رابطه چین و کره شمالی بسیار قوی و استراتژیک و پر رمز و راز است و جدا کردن این دو کشور از هم بسیار دشوار است، اما در هر حال آمریکایی‌ها در این مسیر گام بر می‌دارند.

وی درعین حال تصریح کرد: کره شمالی در این خصوص در خوف و رجائی به سر می‌برد؛ از یک سو نگران هستند وابستگی ساختاری به چین و تداوم انزوای فعلی درنهایت دستاورد چندانی نداشته باشد. این مسئله پیونگ یانگ را تشویق به فکر کردن بیشتر به محیط خارجی می‌کند، اما درباره آینده به شدت دچار ابهام است و درخصوص پیامدهای بهبود مناسبات با آمریکا بر روابطش با چین نگرانی‌هایی دارد.

این استاد دانشگاه با اشاره به اظهارات خواهر رهبر کره شمالی که گفته بود خواهان مذاکره با آمریکا هستیم اما نباید تصور کنند مذاکرات از سر ضعف است، اضافه کرد: این اظهارات در روابط آمریکا و کره شمالی که دائما دچار تنش بوده، کم اهمیت نیست و قطعاً حکایت از این دارد که روابط منجمد میان این دو کشور در حال بهبود است.

شفیعی همچنین به اظهارات وزیرخارجه کره شمالی که تأکید کرده بود «به دنبال مذاکرات بی‌هدف و بی‌نتیجه نیستیم» و تلویحا برگزاری «مذاکرات واقعی» را همچنان امکان پذیر دانسته بود، پرداخت و افزود: چین مسئله عمده برای آمریکا در دنیای آینده است و به شدت از انتقال قدرت به چین و شروع سده چینی نگرانی دارد. بنابراین برای ممانعت از این مسئله به هر راهبردی متوسل می‌شود. بی‌تردید تمرکز خاصی روی کره شمالی، میانمار، پاکستان و ایران دارد و تلاش می‌کند این چهار کشور را در کنار خود قرار دهد.

این تحلیلگر مسائل آسیا با بیان اینکه حضور امنیتی آمریکا در جهان خصوصا اطراف چین بسیار قوی‌تر است، اظهارداشت: واکنش مقامات کره شمالی حکایت از تمایل این کشور به شروع نوعی از مذاکرات و بهبود مناسبات دارد، گرچه این تمایل ممکن است واقعی و یا تاکتیکی باشد.

 

آمریکا پیام‌ها برای کاهش تنش را جدی خواهد گرفت

وی اضافه کرد: به نظر می‌رسد آمریکا این پیام‌ها را جدی خواهد گرفت و در این مسیر گام بر می‌دارد و حتی اگر اخباری در مطبوعات در این باره نشنویم حتما در لایه‌های زیرین مذاکرات پنهانی و دیپلماتیک صورت می‌گیرد.

شفیعی درخصوص انتقادات صورت گرفته به سیاست‌های ترامپ نسبت به کره شمالی و شکست مذاکرات میان آن‌ها و همچنین عدم ارائه رویکرد و طرحی جدید از سوی دولت بایدن در این رابطه، گفت: ترامپ از نظر سیاست‌های کلان آمریکایی‌ها در مسیر درست گام برداشت، اما شخصیت او تمامیت خواه بود و اعتقاد داشت کره شمالی باید خلع سلاح شود و آمریکا هم هیچ امتیاز امنیتی ندهد، اما بایدن این کار را انجام می‌دهد.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: دیپلماسی سیاه یا سفید نیست و آمریکا و کره شمالی در کنار به نمایش گذاشتن قدرت مذاکراتشان را انجام می‌دهند، نمی‌شود تابوهایی که 70 سال دو کشور را از هم دور ساخته‌اند و در فضای افکار عمومی رسوخ پیدا کرده و به خصوص تصویر منفی که در ذهن مردم کره شمالی ایجاد شده را نادیده گرفت. بنابراین حتی اگر این تمایل جدی وجود داشته باشد، این مسئله به سادگی و سرعت رخ نخواهد داد.

شفیعی افزود: قطعاً آمریکا با توجه به اخبار و تحولاتی که از پیونگ یانگ دریافت می‌کند و علائم و نشانه‌ها و حتی نکاتی که از زبان رهبران کره جنوبی و ژاپن می‌شنوند، چنین برنامه‌ای را برای مذاکره با کره شمالی درنظر دارد. این حرکتی برای اتلاف وقت نیست، بلکه اقدامی راهبردی برای مهار مهم‌ترین رقیبش در دنیای آینده است.

0 Comments