جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

شنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدند

امروز شنبه بار دیگر هزاران مهاجر صهیونیست در نقاط مختلف فلسطین اشغالی از جمله در تل‌آویو و قدس اشغالی در اعتراض به سیاست‌های نتانیاهو دست به تظاهرات زده و خواهان امضای فوری توافق آزادی اسرا و برگزاری انتخابات زودرس شدند.

شنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدند

امروز شنبه بار دیگر هزاران مهاجر صهیونیست در نقاط مختلف فلسطین اشغالی از جمله در تل‌آویو و قدس اشغالی در اعتراض به سیاست‌های نتانیاهو دست به تظاهرات زده و خواهان امضای فوری توافق آزادی اسرا و برگزاری انتخابات زودرس شدند.

ببینید | شوک جدید به تل‌آویو؛ دومین حادثه رانندگی وزرای اسرائیل در ۲۴ ساعت گذشته

خودرو «حیم زیتون» وزیر آموزش رژیم اسراییل دچار حادثه شد. گفته شده پدر این وزیر مجروح شده است. روز جمعه هم «ایتامار بن‌گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم اسراییل با خودرو خود دچار حادثه و مجروح شد./هم میهن

Loading
با وجود پیروزی ماکرون در دور اول انتخابات

پوپولیسم هنوز در فرانسه جدی است

۱۳۹۶/۰۲/۱۵ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – رسانه‌ها: در فرانسه تغییر درصد ناچیزی از آرا به نفع ملانشون و به ضرر ماکرون می توانست دور دوم انتخابات در فرانسه را به انتخاباتی کاملا علیه وضع موجود بدل کند.

مارک رو در تحلیلی که پراجکت سیندیکت منتشر کرد، نوشت: پس از مشخص شدن نتایج دور نخست انتخابات ریاست جمهوری در فرانسه، غرب لیبرال نفسی به راحتی کشید. مارین لوپن از حزب دست راستی و افراطی جبهه ملی که هفته ها در نظرسنجی ها پیشتاز بود در پایان انتخابات در جایگاه دوم قرار گرفت و امانوئل ماکرون، یک سیاستمدار مستقل و میانه رو جایگاه اول را در اختیار گرفت. ماکرون، چهره ای تازه در مرکز دموکراسی اروپا تنها 39 سال دارد و انتظار می رود در دور دوم انتخابات در 7 مه به آسانی پیروز شود.

با پیروزی ماکرون در فرانسه و پیش از آن رای منفی هلندی ها به حزب دست راستی گریت ویلدرز در اوایل سال جاری، اغلب ناظران این نتایج را به معنای نارضایتی از خیزش پوپولیسمی می دانند که در رفراندوم برگزیت در بریتانیا و انتخاب پرزیدنت دونالد ترامپ در سال 2016 تاثیرگذار بود. به نظر خیلی ها قانع شده اند که جزر و مد پوپولیستی فرونشسته است.

اما هنوز، فارغ از تیتر اخبار، تصویر کاملا شفاف و یا ضد پوپولیستی موجود نیست. شمار کل آرایی که در انتخابات فرانسه به کاندیداهای ضد سیستم موجود داده شده نشان می دهد که ائتلافی پنهان از پوپولیسم فرانسوی وجود دارد که هنوز می تواند ظهور کند. در حقیقت آرایی که در دور اول انتخابات به پوپولیست ها داده شد اکثریت آرای رای دهندگان را تشکیل می دهد.

لوپن با شعارهای ضد مهاجرتی، ضد اروپایی و اقتصاد ملی گرایانه و پیام های رمزآلود در خصوص نژادپرستی، پیشروی پوپولیسم بوده است. وی هنوز گذشته ضد یهودی جبهه ملی را تغییر نداده است و در سال 2017 تعصبات حزب وی شکل ضد اسلامی نیز به خود گرفت. او آماده است تا فرانسه را از حوزه یورو و اتحادیه اروپا خارج کند – و برخلاف برگزیتی های بریتانیا – سیاست های حمایت از تولید داخلی را اتخاذ کند.

19.6 درصد آرای کاندیدای چپ افراطی، ژان لوک ملانشون را به 21.3 درصد آرای لوپن اضافه کنید تا به بلوک قابل توجهی از کاندیداهای ناراضی فرانسوی برسید. ملانشون شخصیت جذابی است و ظرفیت طرح شعارهای کوبنده دارد، مثلا می تواند از هولوگرام خود استفاده کند تا همزمان در تمام فرانسه تظاهرات به راه بیندازد. وی با فاصله بسیار کاندیدای حزب سوسیالیست، بنوا هامون، را پشت سر گذاشت. پیش از انتخابات وقتی نظرسنجی ها نشان از داشت که فاصله چندانی میان ملانشون و باقی نامزدها نیست، خیلی ها می ترسیدند که دور دوم انتخابات بین او و لوپن برگزار شود.

ملانشون همچون لوپن با مهاجرت دشمنی ندارد و از گرایش های استبدادی برخوردار نیست. اما وی برای بسیاری از کارگران غیرفرانسوی و جوانانی که نسبت به آینده اقتصادی خود بیمناک هستند به تریبون ضد جهانی شدن بدل شد.

هم او و هم لوپن نماینده رای دهندگان خشمگینی هستند که آماده اند به نظم مستقر پشت کنند. حامیان وی بی شباهت به یقه آبی های آمریکایی که در انتخابات مقدماتی حزب دموکرات از برنی سندرز و بعد در انتخابات عمومی از ترامپ حمایت کردند، نیستند. ملانشون تاکنون از حمایت از ماکرون در دور دوم انتخابات سر باز زده است.

اگر آرای احزاب اقلیت ضد سرمایه داری، همچون حزب کمونیست را به مجموع 40.9 درصد آرای لوپن و ملانشون اضافه کنید این رقم از 40 درصد هم فراتر می رود. تیترهای خبری که ادعای پیروزی لیبرال دموکراسی حامی اروپا را مطرح کرده اند در برجسته کردن اینکه پیروزی مذکور چقدر شکننده بوده ناکام مانده اند. حقیقت این است که فرانسه به شدت آرای پوپولیستی دارد، نزدیک به نصف فرانسوی ها در 23 آوریل علیه وضع موجود رای دادند.

در فرانسه تغییر درصد ناچیزی از آرا به نفع ملانشون و به ضرر ماکرون می توانست دور دوم انتخابات در فرانسه را به انتخاباتی کاملا علیه وضع موجود بدل کند. علاوه بر این، اگر یک کاندیدا می توانست رای دهندگان اقتصاد ملی و ضد مهاجرت را کنار هم بسیج کند، آنچنان که ترامپ رای دهندگان کارگر و زیر طبقه متوسط را کنار یکدیگر آورد، می توانست در دور نخست انتخابات پیروز شود و در دور دوم انتخابات نیز از موقعیتی قدرتمند برای کسب ریاست جمهوری برخوردار می شد.

هرچند که رای دهندگان فرانسوی سیاست های ضد مهاجرتی، ضد تجاری، ضد مالی و ضد جهانی شدن را در دور از انتخابات پس زدند، اما این واقعیت پابرجا است که زیر سطح نتایج انتخابات فرانسه هنوز احتمال ائتلافی پوپولیستی وجود دارد. هنوز برای آن هایی که فائق آمدن لیبرال دموکراسی را جشن گرفته اند زود است که اعلام پیروزی کنند.

منبع: دیپلماسی ایرانی

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *