جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

Loading

رسانه‌ها؛اروپا درپی تنش زدایی با روسیه و..

۱۴۰۰/۰۴/۰۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: پیشنهاد مرکل و ماکرون برای برگزاری نشست اتحادیه اروپا با پوتین، هشدار روسیه در باره نقض حریم این کشور از سوی نیروهای غرب، درخواست آلمان برای احیای برجام، واشنگتن آماده بازگشت به گفتگوهای هسته‌ای ایران، دیدار  رئيس ارتش اسرائیل با مقامات آمریکایی،تصویب نخستین طرح شهرک‌سازی توسط کابینه جدید رژیم صهیونیستی، اظهارات آمریکا درخصوص توقیف دامنه‌های وبسایت‌های مرتبط با ایران، برگزاری دومین کنفرانس برلین و تاکید بر برگزاری انتخابات لیبی، درخواست دولت لیبی  برای خروج  فوری جنگجویان خارجی از این کشور، ابراز نگرانی کاخ سفید نسبت به نفوذ روسیه در لیبی و جنوب صحرای آفریقا، هشدار چین به اتحادیه اروپا درخصوص دخالت در امور هنگ کنگ، پنتاگون خواستار تصویب بودجه برای مقابله با چین، رد هرگونه مذاکره و تماس با آمریکا از سوی کره شمالی و  تاکید دبیرکل سازمان ملل بر توزیع عادلانه واکسن کرونا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): فرانسه و آلمان خواهان برگزاری جلسه سران اتحادیه اروپا با روسیه هستند. پیشنهادی که یک هفته پس از نشست روسیه و آمریکا در ژنو ارائه می شود و برلین آن را “مثالی” برای برقراری روابط با این کشور می داند.سفرای فرانسه و آلمان به همتایان خود در اتحادیه اروپا پیشنهاد کردند که در تلاش برای بهبود روابط با روسیه اجلاس اتحادیه اروپا با ولادیمیر پوتین را ترتیب دهند.

خبرگزاری ایرنا: «سرگئی ریابکوف» معاون وزرات خارجه روسیه در خصوص نقض حریم دریایی این کشور توسط ناوشکن “دیفندر” انگلیس خطاب به نیروهای غربی گفت: اگر همکاران متوجه نمی شوند مرز روسیه یعنی چه، نمی توانیم بمباران کنیم». ریابکوف روز پنجشنبه در نشستی گفت: «مسکو به عاملان اقدام تحریک آمیز همانند حادثه ناوشکن «دیفندر» هشدار می دهد، که این اقدامات ممکن است پیامد های سنگینی داشته باشد.»

یورونیوز: هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان توافق برای احیای برجام در «آینده‌ای نزدیک» را با وجود انتخاب ابراهیم رئیسی «ممکن» دانست. وی در دیدار با آنتونی بلینکن همتای آمریکایی خود که به برلین سفر کرده است، افزود: «ما گام به گام در هر دور از مذاکرات پیش می‌رویم و در چارچوب انتخابات ریاست جمهوری ایران اصل را را بر این می‌گذاریم که شرایط خوبی برای نتیجه‌گیری در آینده نزدیک وجود دارد.»

خبرگزاری مهر: یک مقام بلندپایه دولت ایالات متحده از آمادگی هیأت مذاکره کنندگان این کشور برای بازگشت به وین جهت انجام هفتمین دور از گفتگوهای غیرمستقیم با ایران خبر داد.یک مقام بلندپایه در دولت ایالات متحده بامداد پنج شنبه اعلام کرد که به محض آماده شدن سران تهران، هیأت مذاکره کننده آمریکایی برای بازگشت به وین جهت انجام هفتمین دور مذاکرات غیرمستقیم با ایران آماده است.

دویچه وله:  ژنرال کوخاوی، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل با فرمانده سنتکام، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و رییس سازمان سیا در آمریکا دیدار کرده است. او هدف مشترک ارتش‌های آمریکا و اسرائیل را “خنثی کردن رفتارهای خصمانه ایران” دانسته است.رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل  از “همکاری بی‌‌سابقه” با آمریکا در مقابله با ایران تقدیر کرد.

خبرگزاری فارس: کابینه نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی امروز برای نخستین بار از زمان روی کار آمدن خود، طرح ساخت و ساز در شهرک‌های صهیونیست نشین واقع در کرانه باختری را تصویب کرد. رژیم صهیونیستی امروز چهارشنبه ۳۱ طرح عمرانی در شهرک‌های صهیونیست‌نشین واقع در کرانه باختری را تصویب کرد.

اسپوتنیک روسیه: سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد که بین دو موضوع توقیف دامنه‌های وبسایت‌های خبری مرتبط با ایران و گفت‌وگوهای وین، ارتباطی وجود ندارد. جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در توییتی نوشت: به تازگی دور ششم مذاکرات پایان یافته و همه تیم‌های مذاکره کننده در پایتخت کشورهای خود در حال مشورت در این زمینه هستند. ما ادامه مذاکرات را پیشرفت در مسیر دستیابی به راه حل دیپلماتیک می دانیم.

آناتولی  ترکیه:  شرکت‌کنندگان در دومین کنفرانس برلین در بیانیه پایانی تاکید کردند که انتخابات دز لیبی باید طبق برنامه در 24 دسامبر برگزار شود. دومین کنفرانس برلین با محور لیبی تحت نظارت سازمان ملل، آلمان و با حضور ترکیه به پایان رسید.در بیانیه پایانی این کنفرانس تاکید شد: انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در 24 دسامبر باید طبق نقشه‌راهی که در مجمع گفت‌وگو سیاسی لیبی در نوامبر 2020 در تونس ترسیم شد، برگزار شده و نتایج آن باید توسط تمام طرف‌ها پذیرفته شود. مقررات قانونی لازم باید اجرا شود.

ان .اچ .کی ژاپن: لیبی خواهان خروج جنگجویان خارجی از این کشور است. این مطلب را مقامات لیبی در کنفرانس بین المللی صلح لیبی در برلین  مطرح کردند.پس از سرنگونی دیکتاتوری معمر قذافی در ده سال پیش، لیبی درگیر یک جنگ داخلی بوده است که کشور را به شرق و غرب تقسیم کرده است. پس از برقراری آتش بس، یک دولت ائتلافی موقتی در ماه مارس سال ۲۰۲۱ تشکیل شد.

خبرگزاری ایلنا: یک مقام بلند‌پایه کاخ سفید دخالت روسیه در امور لیبی را برای منافع ژئوپلتیک واشنگتن مضر برشمرد. وزارت خارجه آمریکا به نقل از یک مقام بلند پایه کاخ سفید تاکید کرد که دخالت روسیه در امور لیبی بر منافع ژئوپلتیک واشنگتن تاثیر می‌گذارد.وی افزود: «روس‌ها به جناح جنوبی ناتو نفوذ کرده‌اند، آن‌ها به جنوب صحرای آفریقا نیز نفوذ کرده‌اند.»

رادیو چین: چین اعلام کرد : اتحادیه اروپا باید دست از دخالت در امور هنگ کنگ چین بردارد. اداره  اقدام خارجی اتحادیه اروپا با انتشار بیانیه‌ای در مورد تعطیلی اپل دیلی مدعی شد که تعطیلی فعالیت این رسانه در هنگ کنگ نشان می دهد که چین با سوء استفاده از قانون امنیت ملی سعی در سرکوب مطبوعات آزاد، تضعیف آزادی بیان و فعالیت رسانه‌ها دارد که این اقدام با تمایل هنگ کنگ برای تبدیل شدن به یک مرکز تجاری بین المللی در تضاد است.

ایران پرس: وزیر دفاع آمریکا از نمایندگان کنگره خواست تا لایحه بودجه این وزارت‌خانه را برای مقابله با آنچه چالش از ناحیه چین، روسیه، کره شمالی و ایران شد، تصویب کنند. لوید آستین در کمیته خدمات نیروی مسلح مجلس نمایندگان آمریکا در دفاع از لایحه بودجه ۲۰۲۲ این وزارت خانه، افزود: این بودجه در سلاح‌های مافوق صوت، هوش مصنوعی، میکرو الکترونیک، فناوری جی۵، سیستم‌های فضایی، کشتی‌سازی و مدرنیزاسیون هسته‌ای سرمایه گذاری می کند.

خبرگزاری تسنیم: وزیر خارجه کره شمالی بر این باور است که پیونگ یانگ هیچ گونه تماسی با ایالات متحده را که تنها از بین بردن وقت و زمان باشد، مد نظر قرار نمی‌دهد. “ری سون گوون” وزیر خارجه کره شمالی در اظهاراتی گفت: کره شمالی هیچ گونه تماس و رابطه با ایالات متحده را که تنها تلف کردن وقت و زمان باشد، مد نظر قرار نخواهد داد.وی افزود: ما حتی احتمال هرگونه تماس و رابطه با ایالات متحده را نیز بررسی نمی کنیم، روندی که ما را به جایی نخواهد برد و تنها وقت باارزش و گرانبها را تلف می کند.

خبرگزاری صدا و سیما: دبیرکل سازمان ملل در نشست خبری مشترک با نخست وزیر بلژیک گفت برای دسترسی برابر همه کشور‌ها به واکسن کرونا هنوز راه طولانی وجود دارد.آنتونیو گوترش در نشست خبری مشترک با الکساندر دی کرو نخست وزیر بلژیک گفت برای دسترسی برابر همه کشور‌ها به واکسن کرونا هنوز راه طولانی وجود دارد. گوترش در این نشست خبری گفت من فکر می‌کنم هیچ چند جانبه گرایی موثر و انحصاری و همچنین همکاری بین المللی فزاینده وجود نخواهد داشت مگر با وجود اروپایی قدرتمند و متحد. در واقع باوجود اتحادیه اروپایی که قدرتمند و متحد باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *