جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

تحولات اوکراین| توقع غرب از کی‌یف بعد از ارائه کمک نظامی

تلاش زلنسکی برای دریافت 7 سیستم پاتریوت از غرب، تسلیحات جدید غربی هدف حملات روسیه، کمک 100 میلیون دلاری استرالیا به اوکراین، قول لندن برای 10 سال حمایت از کی‌یف، مشکل جدی اجرای بسیج در اوکراین و نقض حریم هوایی بلاروس، از مهمترین رویدادهای جنگ هستند.

سالگرد پیروزی مجاهدین در افغانستان و ترور ناموفق امامعلی رحمان

تهران- ایرنا- امروز سی‌ودومین سالگرد پیروزی مجاهدین در افغانستان است که در جریان آن نیروهای ملت افغانستان آخرین دولت کمونیست را سرنگون کردند. همچنین سالها پیش ترور ناموفق امامعلی رحمان رئیس جمهوری یکه‌تاز تاجیکستان در سال ۱۹۹۷ در همین روز اتفاق افتاد.

جنبش حسینیون و کلیسای ارمنی، دو بال نقش آفرینی ایران در قفقاز جنوبی

جنبش حسینیون و کلیسای ارمنی، دو بال نقش آفرینی ایران در قفقاز جنوبی

احسان موحدیان در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: آنچه در ارمنستان در حال وقوع است، تاثیری مستقیم بر امنیت و اقتصاد و سیاست در ایران خواهد گذاشت. شکست روحانیت مسیحی برای حفاظت از ارمنستان در برابر هجوم نیروهای متحد غرب و صهیونیسم برای ایران نیز مطلوب نیست و این مساله ای است که نباید از چشم مقامات کشور دور بماند. انفعال ما خطرناک است!
Loading

راهبرد گروه تروریستی داعش در عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: احمد موسی العبادی، سخنگوی رسمی وزارت برق عراق، روز چهارشنبه ۱۶ ژوئن (۲۶ خرداد) اعلام کرد خطوط شبکه انتقال برق استان دیالی از سرویس خارج شده‌اند؛ زیرا هدف حملات تروریستی داعش قرار گرفتند. علیرضا مجیدی-کارشناس مسائل عراق

احمد موسی پیرامون حمله داعش اظهار داشت: «تروریست‌ها از طریق بمب‌های کنار جاده‌ای، تأسیسات شبکه انتقال برق را منهدم کردند تا از سرویس خارج شود. این خط انتقال برق دارای ظرفیت ۴۰۰ مگاوات ساعت بود و کارشناسان وزارت برق با حمایت نیروهای امنیتی در حال تلاش برای جبران خسارت و بازسازی تأسیسات هستند.»

عمده برق استان دیالی عراق از طریق ایران تأمین می‌شود. بار اصلی این شبکه بر عهده دو خط مرصاد و سر پل ذهاب به ظرفیت‌های ۴۰۰ و ۱۲۰ مگاوات ساعت است. ضمن این‌که یک خط کوچک‌تر از مریوان به پنج وین با ظرفیت انتقال ۱۰ مگاوات ساعت وجود دارد که عمدتاً نقش پشتیبان را ایفا می‌کند. به‌این‌ترتیب روشن است که بیش از نیمی از برق استان وابسته به خط مرصاد به دیالی بوده و با حمله مذکور، خاموشی گسترده‌ای را در این استان استراتژیک شاهد باشیم.

در نگاه اولیه ممکن است این خبر چندان مهم به نظر نیاید، اما از دو جنبه بسیار مهم باید بدان توجه کرد؛ فعالیت داعش در استان مرزی دیالی و مهم‌تر از آن اهمیت برق در عراق…

عراق همچنان اصلی‌ترین جولانگاه تروریست‌های داعش به‌حساب می‌آید که تحت حمایت آمریکا و برخی رژیم‌های عربی منطقه، تحرکات تروریستی خود در این کشور را افزایش داده است. طبق آمارهای رسمی این سازمان تروریستی، در سال ۲۰۲۰ جمعاً ۱۴۲۲ عملیات تروریستی در عراق صورت گرفت و این کشور با اختلاف در رتبه اول فعالیت‌های داعش قرار دارد. داعش همچنین از شکست «باغوز» تا امروز 8 فیلم از عراق منتشر کرده که این آمار دو برابر سوریه است که در مقام دوم قرار دارد. این موارد نشان می‌دهد همچنان عراق اصلی‌ترین هدف رهبران گروه تروریستی داعش است.

عمده‌ترین مناطق آلوده به تروریسم در عراق را می‌توان به ترتیب «جبال مکحول»، «صحرای غربی» (الانبار) و منطقه حومه «دریاچه سامرا» خواند. جبال مکحول، رشته‌‌کوهی است که از جنوب غرب استان نینوی و شمال غرب استان کرکوک تا شمال استان دیالی امتداد می‌یابد و بافت کوهستانی و صعب‌العبور آن، بستر مناسبی برای تداوم حضور تروریست‌های داعشی است. به‌این‌ترتیب تروریست‌های داعش می‌توانند منطقه وسیعی در چند استان دیالی، کرکوک، نینوی و حتی صلاح الدین و اربیل را در معرض عملیات ایذائی خود قرار دهند.

 

کتاب مرجع  سیاست گذاری داعش در عراق

علیرغم انتقاداتی که داعشی‌ها در دوره خلافت به کتاب اداره التوحش نوشته ابوبکر ناجی وارد ساختند؛ اما شواهد نشان می‌دهد در دوره تمکین، این کتاب یکی از منابع سیاست‌گذاری راهبردی داعش محسوب می‌شود. ازنظر استراتژیک، یکی از منابع راهبردی داعش در دوره فعلی کتاب «اداره التوحش» نوشته ابوبکر ناجی است که برای دورانی که امکان برپایی حکومت خلافت نیست، راهبردهایی را تجویز کرده است. یکی از راهبردهای پیشنهادی، «به جان هم انداختن دشمنان و خصوم» است! دواعش در این دوره که قدرت کمی دارند تلاش می‌کنند تا دشمنان خود را علیه خود بسیج نسازند، بلکه تلاش می‌کنند دشمنان خود را به جان یکدیگر بیندازند. در همین راستا، فعالیت در مناطق محل اختلاف میان اربیل و بغداد اولویت بالایی دارند. یکی از مناطق محل اختلاف اربیل و بغداد، منطقه شمالی استان دیالی به محوریت شهرستان «خانقین» است.

 

آمار عملکرد داعش در عراق طی سال ۲۰۲۰

طبق آمارهای رسمی سال ۲۰۲۰، به نقل از خبرگزاری اعماق (ارگان رسمی داعش) عراق مهم‌ترین کشور برای رهبران داعش است و بیش‌ترین میزان عملیات و هم‌چنین فیلم‌های تبلیغاتی این گروه، مربوط به کشور عراق است.

دومین مسئله‌ای که داعش در حملات خود دنبال می‌کند، موضوع «افزایش نارضایتی عمومی از دولت» است که یکی از اهداف «دوره تمکین» (دوره‌ای که امکان برپایی حکومت اسلامی وجود ندارد) به شمار می‌رود. در همین راستا، انهدام زیرساخت‌های خدمات عمومی در زمره اهداف عملیاتی داعش قرار می‌گیرد.

با توجه به موارد فوق، داعش حمله به تأسیسات شبکه برق را یکی از اهداف جدی خود می‌داند که در ماه‌های اخیر از اهمیت بیش‌تری برخوردار است. در سال گذشته، دواعش مجموعا ۲۸ بار به تأسیسات شبکه توزیع برق حمله کردند؛ اما تنها طی یک هفته گذشته، حداقل ۵ بار به شبکه انتقال و توزیع برق عراق حمله شد که سه مورد آن مربوط به پایتخت است! در تابستان، دمای هوای بیش‌تر مناطق عراق به بیش از ۵۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد و هرگونه اختلال در شبکه توزیع برق، به نارضایتی شهروندان دامن می‌زند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *