جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

Loading

تفاوت‌ها و شباهت‌های رویکرد ترامپ و بایدن در قبال رژیم صهیونیستی

۱۴۰۰/۰۴/۰۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل آمریکا در خصوص نقش آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی و تفاوت‌های سیاست کاخ سفید در دولت جمهوری‌خواهان و دمکرات‌ها گفت: «با وجود تفاوت در سیاست‌های دونالد ترامپ و جو بایدن در قبال تل‌آویو اما دولت دمکرات آمریکا همچنان خود را متعهد به حمایت از اسرائیل در حوزه امنیتی می‌داند؛ به همین دلیل دولت جو بایدن با وجود اختلاف با رژیم صهیونیستی در حوزه‌های دیگر، در عرصه‌ نظامی و پشتیبانی‌های مالی همچنان امنیت اسرائیل را برای خود یک اصل محوری تعریف می‌کند.»

دکتر طهمورث غلامی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با تأکید بر این موضوع که حمایت‌های نظامی آمریکا از اسرائیل سبب خواهد شد که این رژیم با جرات و جسارت بیشتری سیاست‌های منطقه‌ای خود را پیگیری کند و به نقض حاکمیت کشورهایی مانند لبنان و سوریه و نیز حمله به مردم فلسطین به‌ویژه در نوار غزه مبادرت ورزد، گفت: «به‌عبارت‌دیگر حمایت‌های سیاسی و نظامی آمریکا از رژیم صهیونیستی، آزادی عمل آن را در پیگیری سیاست‌های مخاطره‌جویانه افزایش داده است.»

کارشناس مسائل آمریکا به مخالفت‌هایی که درون جامعه آمریکا با سیاست‌های کاخ سفید در قبال اسرائیل وجود دارد اشاره کرد و افزود: «بخشی از جامعه آمریکا با سیاست‌های این کشور در قبال اسرائیل مخالف و معتقد به بازنگری جدی در این سیاست‌ها هستند. همچنین اندیشمند بزرگی مانند استفان والت نیز معتقد است آمریکا باید به سیاست پرهزینه حمایت از اسرائیل پایان دهد. به اعتقاد وی ریشه اصلی ضدیت جهان عرب و دنیای اسلام با آمریکا به حمایت‌های واشنگتن از تل‌آویو برمی‌گردد.»

غلامی همچنین در ادامه به واکاوی سیاست‌های رژیم‌صهیونیستی در برابر آمریکا پرداخت و گفت: «دولتمردان رژیم‌صهیونیستی همواره تلاش کرده‌اند که موضوع اهمیت این رژیم در سپهر سیاسی آمریکا فراجناحی باقی بماند؛ به این معنا که رژیم‌صهیونیستی سعی کرده تا به هیچ‌یک از روسای جمهور از دو حزب سیاسی آمریکا یعنی دمکرات‌ها و جمهوری‌خواهان خیلی نزدیک نشود تا همواره حمایت هر دو حزب را به همراه داشته باشد.»

وی با اشاره به اینکه برای نخستین بار در انتخابات سال 2012 ریاست جمهوری آمریکا بنیامین نتانیاهو این سنت را نادیده گرفت و به شکل علنی از ریاست جمهوری میت رامنی، کاندیدای حزب جمهوری‌خواه حمایت کرد، افزود: «این مسئله سبب شد در دوران باراک اوباما، روابط تل‌آویو و واشنگتن پرتنش شود؛ به‌گونه‌ای که اوباما در هفته‌های پایانی دولت خود در سال 2016 با عدم وتو، اجازه داد قطعنامه شورای امنیت علیه رژیم‌صهیونیستی تصویب شود.»

کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه اسرائیل در سال 2016 از ریاست جمهوری دونالد ترامپ حمایت کرده بود، تأکید کرد: «لذا این رژیم در دوران 4 ساله ترامپ، حمایت‌های فراوانی از طرف آمریکا دریافت کرد. علاوه بر حمایت‌های مالی و نظامی، ترامپ سفارت این کشور را از تل‌آویو به بیت‌المقدس منتقل ساخت، با شهرک‌سازی‌های رژیم‌صهیونیستی در کرانه باختری موافقت کرد و بلندی‌های جولان را به‌عنوان بخشی از خاک اسرائیل به رسمیت شناخت.»

وی افزود: «همچنین ترامپ متأثر از درخواست نتانیاهو از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و اقدامات نظامی تل‌آویو در سوریه را مورد تائید قرار داد.»

غلامی با اشاره به روی کار آمدن جو بایدن گفت: «در این دوره بار دیگر اختلاف بین رژیم‌صهیونیستی و حزب دمکرات که از سال 2008 وجود داشت خود را نشان داده است. به‌گونه‌ای که علیرغم گذشت بیش از یک ماه از آغاز ریاست جمهوری بایدن، وی حاضر به مکالمه تلفنی با نتانیاهو نشده است.»

به گفته این کارشناس به دنبال مخالفت باسیاست‌های نتانیاهو، در کمپین‌های انتخاباتی 2020 لابی‌های طرفدار اسرائیل در داخل آمریکا از بایدن حمایت کردند و صدای اعتراض به سیاست‌های رژیم‌صهیونیستی در مجلس نمایندگان آمریکا نیز بلندتر شد. درواقع وجود فضای مناسب در داخل آمریکا برای نقد سیاست‌های رژیم‌صهیونیستی سبب شد که جو بایدن سیاستی متفاوت‌تر از ترامپ در پیش بگیرد.

غلامی در خصوص تفاوت دیدگاه‌های ترامپ و بایدن پیرامون مناسبات آمریکا با اسرائیل توضیح داد: «برخلاف ترامپ، بایدن معتقد به طرح صلح دو دولت است،‌ بلندی‌های جولان را به‌عنوان بخشی از خاک اسرائیل نپذیرفته و با وجود درخواست رژیم‌صهیونیستی ، مذاکرات احیای برجام با ایران را آغاز کرده است. به این خاطر می‌توان گفت در دوران جو بایدن سطح اختلافات آمریکا و رژیم‌صهیونیستی شدت بیشتری پیدا کند؛ به‌گونه‌ای که همین عامل سبب شده است تا در سیاست‌های اعلامی مقامات سیاسی اسرائیل این سخن مطرح شود که اسرائیل در صورت نیاز مستقل از آمریکا اقدام خواهد کرد.»

وی درباره نگاه جامعه اسرائیل به روی کار آمدن دمکرات‌ها نیز گفت: «در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 2020 بخشی از جامعه اسرائیل که طرفدار ترامپ بودند از روی کار آمدن بایدن نگران بودند و بر این باور بودند که در صورت پیروزی جو بایدن،‌ آمریکا، رژیم‌صهیونیستی را رها خواهد کرد. علاوه بر این بخشی از جامعه اسرائیل علت مخالفت دمکرات‌ها با سیاست‌های اسرائیل را ناشی از سنت‌شکنی نتانیاهو می‌دانند که در سال 2012 با ورود به انتخابات آمریکا رسماً از کاندیدای حزب جمهوری‌خواه حمایت کرد.»

کارشناس مسائل آمریکا در نهایت تأکید کرد: «واقعیت این است که موضوع رژیم‌صهیونیستی هم‌اکنون در داخل آمریکا نه موضوعی فراجناحی بلکه موضوعی حزبی شده است. بدین معنا که حزب جمهوری‌خواه خود را متعهد به حمایت کامل و همه‌جانبه از اسرائیل می‌داند؛ در مقابل حزب دمکرات هرچند خود را متعهد به تأمین امنیت اسرائیل می‌داند اما نسبت به سیاست‌های این رژیم در سطح منطقه و نیز مخالفت آن با مذاکرات برجام، به‌شدت بدبین است.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *