جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

اسرائیل هرگز بر رفح مسلط نخواهد شد/ مقاومت در غزه در آماده باش کامل است

تهران- ایرنا- «عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب تاکید کرد: همه گروه های مقاومت در غزه در آماده باش کامل هستند و از تجارب خود در شهر «خان یونس» و شمال و مرکز نوار غزه بسیار استفاده کرده و غافلگیری های زیادی برای نظامیان صهیونیست دارند.

طالبان باید از قواعد و قوانین مرزبانی تمکین کند

طالبان باید از قواعد و قوانین مرزبانی تمکین کند

عبدالمحمد طاهری می گوید: دستگیری مرزبانان ایرانی صرفا یک جنبه ندارد. جنبه مهم‌ تر دیگر این است که ثابت شد طالبان فارغ از قرائت‌های ایدئولوژیک تندروانه خود که می‌تواند یک تهدید امنیتی باشد، مشخصا در موضوع سرزمین‌های ایران پشت دیوار مرزی حاضر به همکاری با ایران نخواهد بود. به بیان دیگر این دست رفتارها نشان از سخت‌گیری طالبان دارد و همزمان با آن مویدی بر آن است که طالبان هیچ گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی و مرزداری را ملاک عمل و رفتار خود قرار نمی‌دهد و کوچک‌ترین توجهی هم به قراردادهای فی ما بین برای ترسیم مرز دو کشور ندارد.

جنبش دانشجویی دانشگاه کلمبیای آمریکا؛ از آپارتاید در آفریقای جنوبی تا جنگ اسرائیل در غزه  

نیویورک – ایرنا- جنبش «همبستگی با مردم غزه» این بار نه از کف خیابان های آمریکا و توسط گروههای سیاسی بلکه از سوی دانشجویان به پا خواسته است که مرکز آن دانشگاه کلمبیای نیویورک است؛ دانشگاهی که از آپارتاید در آفریقای جنوبی تا جنگ کنونی اسرائیل در غزه سابقه حرکاتی تاثیرگذار داشته است.

Loading

چشم‌انداز روابط ترکیه و آمریکا در دوره بایدن

۱۴۰۰/۰۳/۲۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل ترکیه در خصوص روابط آنکارا و واشنگتن در دوره ریاست جمهوری جو بایدن گفت: «در یک دهه گذشته روابط ترکیه و آمریکا تحت تأثیر مسائل مختلفی قرار داشته که بر این روابط سایه افکنده است و اکنون نیز آثار آن را مشاهده می‌کنیم.»

سیامک کاکایی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «بخشی از این مسائل منجر به اختلاف بین دو کشور شده است که برای تحلیل آن باید به دوران باراک اوباما بازگشت.»

وی ادامه داد: «به‌خصوص از زمانی که سیاست ترکیه در سوریه تغییر پیدا کرد و آنکارا یک برنامه نظامی پیوسته‌ای را در ارتباط با سوریه در دستور کار قرار داد این اختلافات تشدید شد و در دوره دونالد ترامپ نیز ادامه پیدا کرد.»

کاکایی با اشاره به نقطه اختلافی آمریکا و ترکیه بر سر سوریه گفت: «آمریکا از گروه‌های کرد سوری در سال‌های گذشته حمایت کرده است. این مسئله ازنظر آنکارا، تهدیدی علیه منافع و امنیت ملی ترکیه قلمداد می‌شود؛ زیرا مقامات ترکیه و به‌ویژه شخص رجب طیب اردوغان به‌شدت نگران افزایش تحرکات کردها در سوریه و افزایش مطالبات آن‌ها به سمت ایجاد یک اقلیم کردی هستند.»

وی با تأکید بر اینکه ازنظر ترکیه، گروه‌های کرد سوری موردحمایت آمریکا تحت حمایت پ‌ک‌ک هستند و فعالیتشان در شمال سوریه افزایش یافته، افزود: «آنکارا تأکید دارد سیاست فعلی آمریکا با آنچه پیش‌تر اعلام کرده بود مبنی بر اینکه پ‌ک‌ک یک گروه تروریستی است در تناقض است.»

کاکایی ادامه داد: «بنابراین از سال 2018 و درنتیجه افزایش فعالیت گروه‌های کرد در سوریه و کنترل بخش‌هایی از مناطق شمال شرقی و غربی سوریه که در اختیار گروه‌های کرد مانند حزب اتحاد دموکراتیک «PYD» بود و به‌موازات آن افزایش حمایت‌های آمریکا از این گروه‌ها، آنکارا به‌شدت نگران شد و لذا اقدام به مداخله مستقیم نظامی در سوریه کرد.»

کارشناس مسائل ترکیه توضیح داد: «لشکرکشی ترکیه به عفرین و تصرف این منطقه مهم کردنشین در سال 2018، لشکرکشی به شمال شرقی سوریه و اشغال مناطقی چون راس‌العین و تل‌ابیض، تصرف منطقه‌ای به طول بیش از یکصد کیلومتر و به عمق حدود 35 کیلومتر در شمال سوریه در سال 2019 و استمرار حضور نظامی ترکیه در مناطق شمالی سوریه عملاً نگرانی‌ها را نسبت به سیاست‌های ترکیه در شمال سوریه افزایش داده است.»

به گفته این کارشناس، درعین‌حال آمریکا نیز در بخش‌هایی از شمال سوریه که در کنترل کردها است حضور دارد و این در حالی است که دولت سوریه نسبت به سیاست ترکیه و آمریکا در شمال این کشور معترض است.

کارشناس مسائل ترکیه با اشاره به روی کار آمدن جو بایدن و تأثیر آن بر روابط ترکیه و آمریکا گفت: «اکنون بار دیگر نگرانی‌های ترکیه نسبت به ادامه سیاست حمایتی آمریکا از کردهای سوریه افزایش یافته است. به‌خصوص که در پیشینه رفتار سیاسی بایدن جنبه‌هایی از حمایت وی از مسئله کردی در سوریه وجود دارد.»

کاکایی تأکید کرد: «به‌طور مشخص ترکیه نسبت به وضعیت مسئله کردی در سوریه و تأثیر آن بر محیط درونی خود و فضاسازی‌های آمریکا در این زمینه نگران است.»

کارشناس مسائل ترکیه یکی دیگر از چالش‌های جدی بین آنکارا و واشنگتن را که اکنون در دوران بایدن نیز تشدید شده است، برنامه ترکیه در خرید و استقرار سامانه موشکی اس 400 از روسیه عنوان کرد. وی افزود: «ایالات‌متحده آمریکا به‌منظور بازداشتن ترکیه از ادامه این همکاری با روسیه، ناگزیر ترکیه را از روند تولید قطعات و خرید اف 35 از آمریکا خارج کرده است.»

کاکایی دلیل نگرانی آمریکا و ناتو از ادامه همکاری‌های نظامی مسکو-آنکارا را دستیابی روسیه به اطلاعات امنیتی و موشکی ناتو عنوان کرد و افزود: «اما ترکیه در چارچوب سیاست مستقل و همچنین توازن در روابط بین روسیه و غرب همچنان بر ادامه برنامه استقرار سامانه‌های موشکی اس 400 تأکید دارد که این مسئله هنوز هم یک چالش جدی در روابط آنکارا و واشنگتن به شمار می‌رود.»

این کارشناس، سیاست‌های ترکیه در مدیترانه شرقی را از دیگر مسائلی دانست که موجب بروز چالش در روابط آنکارا و پایتخت‌های اروپایی و درعین‌حال کشورهای مدیترانه شرقی شده است و گفت که این مسئله از نگاه آمریکا نیز دور نمانده است.

همچنین کاکایی اشاره کرد که در سال‌های گذشته یکی دیگر از موضوعاتی که بین ترکیه و آمریکا بحث‌برانگیز بوده، عدم‌حمایت قاطع آنکارا از سیاست کاخ سفید در تحریم علیه جمهوری اسلامی بوده است.

در ادامه این کارشناس گفت به نظر می‌رسد که روی کار آمدن دمکرات‌ها در آمریکا، نگرانی‌هایی را میان سیاستمداران ترکیه به وجود آورده است؛ به‌خصوص ابهام‌هایی که درباره سیاست آمریکا در سوریه وجود دارد موجب افزایش نگرانی آنکارا شده است.

وی افزود: «درعین‌حال ماجراجویی‌های ترکیه در عرصه منطقه‌ای از سوریه گرفته تا عراق و مدیترانه شرقی و همکاری‌های روزافزون نظامی آنکارا و مسکو نیز موردتوجه واشنگتن است و به سردی روابط دو طرف انجامیده است.»

درنهایت کاکایی به اشاره به دیدار جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا با اردوغان در تاریخ ۲۴ خرداد و در حاشیه نشست ناتو و با در نظر گرفتن این مسائل اختلافی بین طرفین تأکید کرد که احتمالاً در اولین دیدار روسای جمهوری آمریکا و ترکیه این مسائل به‌شدت سایه خواهد افکند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *