جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

کشته شدن فرمانده نظامی سرایا القدس در درگیری با تشکیلات خودگردان (+عکس)

«ابوشجاع» فرمانده گردان طولکرم (وابسته به سرایا القدس-شاخه نظامی جهاد اسلامی) در بیانیه‌ای گفت: «سکوت ما به درازا نخواهد انجامید و تجاوزات دستگاه‌های امنیتی تشکیلات خودگردان ما را وادار می‌کند تا به این سکوت پایان دهیم».

تحریم 12 فرد و شرکت آمریکایی توسط ایران

وزارت امور خارجه ایران در بیانیه اعلام کرد که 12 فرد و شرکت آمریکایی به دلیل به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشر توسط ایران تحریم شدند.

حماس: پایان هر توافقی باید تضمین‌کننده آتش‌بس دائمی باشد

یکی از مسئولان حماس با اشاره به اینکه بندهای پیشنهاد جدید رژیم صهیونیستی در مذاکرات آتش‌بس تا حدودی با مواضع مقاومت سازگاری دارد تاکید کرد که اشغالگران چاره‌ای جز پذیرش شروط ما ندارند و ما موضع خود را بر اساس رسیدن به آتش‌بس دائمی تنظیم کرده‌ایم.

تشدید اعتراضات در مقابل پارلمان گرجستان

در حالی‌که پارلمان گرجستان لایحه جنجال برانگیز “ماموران خارجی” را در قرائت دوم هم تصویب کرد، مخالفان این قانون پنجره ساختمان پارلمان را شکستند، بمب‌های دودزا به داخل آن پرتاب کرده و با نیروهای پلیس درگیر شده و حداقل 10 نفر زخمی شدند.

رهبراپوزوسیون اوکراین: آمریکا قصددارد لهستان، آلمان و فرانسه را به آتش جنگ اوکراین بکشاند

تهران – ایرنا – «ویکتور مدودچوگ» (Viktor Medvedchuk) رهبر «جنبش اوکراین دیگر» (OKM) در انتقاد از جنگ  اوکراین گفت: آمریکا به دنبال آن است تا کشورهای منطقه بالتیک، لهستان، آلمان و فرانسه را به آتش این جنگ بیفکند.

Loading

پیروزی جبهه مقاومت و تأثیر آن بر سرنوشت نتانیاهو

۱۴۰۰/۰۳/۱۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل رژیم صهیونیستی با بیان اینکه با خروج نتانیاهو از قدرت شاهد دوران جدیدی در اسرائیل خواهیم بود، گفت: ماهیت این رژیم بر اشغال و ترور بنا شده و رفت‌وآمدها تنها برشدت و حدت آن اثر می‌گذارد. کاهش این توان نیز به دلیل رویکرد و ضعف نخست‌وزیر است و قطعاً شدت اشغالگری و تروریسم در دوران نتانیاهو در اوج بوده است.

علی عبدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به دستاوردهای جبهه مقاومت در جنگ اخیر غزه و تأثیر آن بر سرنوشت سیاسی نتانیاهو، خاطرنشان کرد: از نگاه اسرائیلی‌ها، به‌ویژه منتقدین و مخالفین آقای نتانیاهو و جریان راست، او عامل دو سال بن‌بست سیاسی در این رژیم بود. باوجود برگزاری چهار دوره انتخابات، هیچ گشایشی در این وضعیت حاصل نشد؛ چراکه از یک‌سو جریان راست و شخص نتانیاهو نتوانست دولت قوی با ائتلاف پایدار و کامل تشکیل دهد و در مقابل، جناح چپ و میانه هم نتوانست قدرت را تصاحب کند.

 

تأثیر جنگ اخیر غزه بر شکست نتانیاهو

وی افزود: در شکل‌گیری زمینه‌های شکست نتانیاهو، نبرد «سیف القدس» بسیار مؤثر واقع شد؛ با طولانی شدن جنگی که در ابتدا پیش‌بینی می‌شد به سود نتانیاهو تمام شود، عملاً رژیم نتوانست قدرت مقاومت، حماس و موشک‌هایش را مهار کند و مجبور شد شرایط مقاومت را بپذیرد. مسئله‌ای که به حیثیت اسرائیل ضربه شدیدی وارد کرد و علاوه بر تحت تأثیر قرار دادن اقتصاد، ثبات و امنیتش را برای 12 روز مختل نماید.

این کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی گفت: شرایطی که انتظار می‌رفت ورق را به سود آقای نتانیاهو برگرداند، موجب بدتر شدن وضعیت او و تشدید انتقادها شد.

عبدی با اشاره به اعلام اتحاد میان «نفتالی بنت» رئیس حزب «یمینا» و «یائیر لاپید» و ایجاد شرایط برای تشکیل دولت بعدی با پیوستن این اتحاد به ائتلاف «لیبرمن» و «منصور عباس»، به عنوان رهبر اولین جریان عرب فلسطینی که با یک دولت اسرائیلی همکاری می‌کند، ادامه داد: بااین‌حال هنوز نمی‌توان به‌طورقطع گفت پایان کار نتانیاهو قطعی است. گرچه حدود 95 درصد سقوط او قطعی به نظر می‌رسد، اما با توجه به اینکه آقای کوهن، رئیس کنست، از اعضای لیکود است و نتانیاهو بر او نفوذ دارد، ممکن است بتوانند رأی‌گیری برای تشکیل دولت جدید را به تأخیر بیندازند تا بر عناصر و مهره‌هایی از جریان راست یمینا تاثیر بگذارند.

وی گفت: حداکثر کرسی‌هایی که این اتحاد در اختیار دارد 62 کرسی است و اگر نتانیاهو و لیکود بتوانند حتی دو عضو جریان یمینا را از حضور در «ائتلاف برای تغییر منصرف» کنند، عملاً دولت یائیر لاپید تشکیل نمی‌شود و باید انتخابات پنجمی تشکیل شود. درواقع حدوداً تا یک هفته یا 10 روز دیگر تکلیف این وضعیت روشن خواهد شد؛ یا دولت تشکیل می‌شود و یا باید انتخابات دیگری برگزار شود.

به گفته عبدی، اگر قرار بر برگزاری انتخابات پنجمی باشد، با حضور نتانیاهو همین شرایط ادامه پیدا خواهد کرد و بعید نیست حزب او در انتخابات رأی بیاورد. تا زمانی که او در قدرت حضور دارد شرایط این‌گونه خواهد بود؛ مگر اینکه بتوانند او را کنار بزنند و تلاش این اتحاد هم این است که او را کنار بگذارند.

این تحلیلگر مسائل رژیم صهیونیستی با تأکید بر اینکه شرایط تاکنون به ضرر نتانیاهو است اما سقوط او هنوز قطعی نیست، افزود: ممکن است کور سوی باقی‌مانده ورق را مجدد به نفع او برگرداند، چراکه نتانیاهو سیاست ورز به‌شدت قهاری است و هیچ‌کس به‌اندازه او بر مناسبات قدرت در ساختار سیاسی رژیم صهیونیستی مسلط نیست. او سیاستمداری به‌تمام‌معنا ماکیاولیستی و استاد دوقطبی سازی و تزریق ترس به جامعه اسرائیل است.

 

پیامدها و ابعاد راهبردی شکست نتانیاهو

عبدی در خصوص پیامدها و ابعاد راهبردی شکست نتانیاهو، گفت: بااینکه سیاستمداران در این رژیم همه صهیونیست و افراطی هستند و ایران و مقاومت را دشمن می‌دانند، اما مسئله بر سر سطح توانمندی کنش‌های سیاسی – راهبردی است. قطعاً در رژیم صهیونیستی از حیث گستردگی روابط خارجی و بین‌الملل به‌خصوص در روابط با آمریکا و همچنین شخص آقای پوتین و حتی روابط با چین و توانمندی در استفاده از اهرم‌های سیاسی و نظامی – امنیتی هیچ‌کس به‌پای نتانیاهو نمی‌رسد و هر فرد دیگری به قدرت برسد موجب تنزل قدرت نظامی – امنیتی آن می‌شود و این رژیم را در چالش‌های بیشتری فرومی‌برد.

وی درعین‌حال بابیان اینکه رژیم صهیونیستی در وضعیتی تناقض‌آمیز قرار گرفته است، توضیح داد: حضور نتانیاهو در بلندمدت به ضرر اسرائیل تمام شده و آن را با چالش‌های جدی‌تری مواجه می‌نماید.

عبدی اضافه کرد: باید در نظر داشت ممکن است نتانیاهو از قدرت کنار رود، اما سایه سنگین او تا مدت‌های مدیدی بر سر اسرائیل باقی خواهد ماند. نتانیاهو میراثی سیاسی از خود به‌جا گذاشته که به‌راحتی اجازه نخواهد داد نخست وزیران پس از او با دست‌باز و فراغ بال بیشتری سیاست ورزی کنند و قطعاً آن‌ها را دچار محدودیت‌های شدیدی خواهد کرد. کما اینکه شخص بن گوریون هم‌چنین شرایطی ایجاد کرد و سایه سنگین میراث او تا دهه‌ها بر اسرائیل سایه داشت و نتانیاهو یکی از کسانی است که آن وجهه را شکست.

این کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی با تأکید بر اینکه موضوعاتی مانند طرح معامله قرن با رفتن نتانیاهو موضوعیت خود را از دست خواهند داد، تصریح کرد: این مسئله به این دلیل نیست که دیگر جزء مطلوبیت‌های رژیم قرار ندارند، قطعاً آن‌ها به قبل از معامله قرن برنمی‌گردند و این پرونده‌ها را مفتوح می‌گذارند، اما برای پیشبرد آن کسی به توانمندی نتانیاهو ندارند. پیشبرد معامله قرن دو اهرم قوی داشت؛ ترامپ و نتانیاهو. با رفتن نتانیاهو این اهرم‌ها از بین خواهد رفت اما درعین‌حال کسی حاضر نیست به ماقبل معامله قرن برگردد و وضعیت هیچ تغییری به سود ملت فلسطین و کشورهای عربی نخواهد کرد.

عبدی ادامه داد: شاید در ویترین و شکل کار اتفاقاتی بیفتد، اما در ماهیت و باطن آن تحولی جدی رخ نخواهد داد. ماهیت رژیم بر اشغال و ترور بنا شده و رفتن و آمدن آدم‌ها تنها بر شدت و حدت آن اثر می‌گذارد. کاهش این توان نیز به دلیل رویکرد و ضعف نخست‌وزیر است و قطعاً شدت اشغالگری و تروریسم در دوران نتانیاهو در اوج بوده است.

وی با اشاره به منابع متعدد قدرت و نفوذ نتانیاهو، یادآور شد: «ای پک» تنها یک مورد از شبکه مراودات و منابعی بود که او در آمریکا داشت که در دوره حضورش به حیات خلوت او تبدیل‌شده بود. درواقع به دلایل متعدد، هیچ نخست‌وزیری این نفوذ را نخواهد داشت.

 

پایان حضور نسل سوم نخبگان سیاسی اسرائیل

عبدی با بیان اینکه اگر فرض را بر این بنا کنیم که نتانیاهو از قدرت خارج‌شده است، ما شاهد دوران جدیدی در اسرائیل خواهیم بود؛ نتانیاهو را نماد نسل سوم نخبگان سیاسی اسرائیل برشمرد و افزود: اگر نسل اول را نسل بنیان‌گذاران در نظر بگیریم که نماد آن «بن گوریون» بود، نسل دوم نسل نگهبانان است که اسحاق رابین و آریل شارون نماد این نسل در نظر گرفته می‌شوند. در این چارچوب، نسل سوم نسلی بود که در ادبیات سیاسی اسرائیل، «نخبگان جدید» عنوان گرفتند که از دهه 1990 وارد عرصه سیاسی اسرائیل شدند و آقای نتانیاهو نماد اصلی این جریان شد.

وی تأکید کرد: با رفتن نتانیاهو می‌توان گفت دوره نسل سوم نخبگان سیاسی به سر آمده و شاهد ظهور نسل جدیدی خواهیم بود که بنت و لاپید ازجمله چهره‌های برجسته آن هستند. گرچه این نسل عملاً سایه سنگین نتانیاهو را تجربه می‌کند؛ اما قضاوت درباره اینکه به چه سمت و سویی کشیده شود و چه رویکردی در آن ادامه یابد هنوز زود است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *