جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است

زرشناس استاد دانشگاه و پژوهشگر فلسفه سیاسی با اشاره به جنبش اعتراضی دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا در حمایت از غزه گفت: عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده، وقتی چنین اتفاقی رخ می‌دهد یعنی مدرنیته دارد کم کم قدرت اقناعی خود را از دست می‌دهد.

حمله موشکی حزب الله لبنان به میرون

مقاومت اسلامی لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد: رزمندگان حزب الله، شهرک‌های شمال فلسطین اشغالی را با ده‌ها موشک هدف قرار دادند.

Loading

سیاست آمریکای بایدن نسبت به اسرائیل و تضعیف جایگاه نتانیاهو

۱۴۰۰/۰۳/۱۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا بابیان اینکه در دوره حاکمیت بایدن در کاخ سفید، حزب لیکود جایگاه سابق خود را از دست خواهد داد، گفت: به نظر می‌رسد با تضعیف جایگاه نتانیاهو و باوجود تنش‌های داخلی و اختلافات با آمریکا، دنیا کمتر شاهد ماجراجویی‌های گسترده رژیم صهیونیستی در منطقه خواهد بود.

حسن هانی زاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر تصمیم این کشور برای بازگشایی کنسولگری آمریکا در قدس، اظهار داشت: شکی نیست که آمریکا نسبت به حفظ برتری نظامی و تأمین امنیت کلان رژیم اسرائیل متعهد است و هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه به لحاظ سیاست کلان تلاش می‌کنند تا شرایطی را فراهم ‌کنند که امنیت رژیم صهیونیستی مختل نشود.

وی بابیان اینکه نگاه این دو حزب نسبت به حاکمیت اسرائیل تفاوت‌هایی دارد، افزود: دونالد ترامپ در جریان تبلیغات انتخاباتی خود در دور اول و در سال 2016، در برابر لابی صهیونیستی تعهداتی داد که اگر وارد کاخ سفید شود خروج از برجام و اعمال تحریم‌های سنگین علیه ایران، شناسایی بیت‌المقدس به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به بیت‌المقدس و همچنین پیگیری طرح معامله قرن را در دستور کار قرار خواهد داد.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا گفت: مجموعه این تعهدات باعث شد لابی صهیونیستی به‌شدت از ترامپ حمایت کند؛ اما در دور دوم با پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری، طبیعتاً آن‌ها نگاه متفاوتی نسبت به حزب لیکود و رهبران آن دارند. همان‌طور که شاهد اظهارات ترامپ بودیم که با اشاره به درگیریها در غزه، به دولت بایدن به دلیل آنچه کوتاهی در حمایت از رژیم صهیونیستی خوانده بود، حمله کرد.

 

بروز اختلاف‌نظرهای شدید میان بایدن و نتانیاهو

وی افزود: درواقع در جریان جنگ اخیر غزه که 12 روز به طول انجامید و اسرائیل به‌شدت آسیب‌هایی دید، اختلاف‌نظرهای شدیدی میان بایدن و نتانیاهو بروز کرد.

هانی زاده با اشاره به شرایط داخلی در رژیم صهیونیستی و همچنین وضعیت پرونده فساد نخست‌وزیر آن، ادامه داد: نتانیاهو برای باقی ماندن در قدرت دست به ماجراجویی زد و به ارتش دستور داد به منطقه شیخ جراح حمله کند، در این شرایط یهودیان افراطی هم به نمازگزاران مسجدالاقصی حمله کردند تا نتانیاهو بتواند از طریق بحران سازی حضور خود را ضروری جلوه دهد و زمان بیشتری در قدرت باقی بماند، اما درهرحال 12 روز جنگ نتیجه‌ای معکوس داشت و اسرائیل شکست خورد و متحمل ضرباتی شد.

وی اضافه کرد: بر اساس گزارش‌های رسانه‌های اسرائیلی، رئیس‌جمهور آمریکا در این رابطه به‌شدت با نتانیاهو اختلاف‌نظر داشته و از او خواسته بدون قید و شرط آتش‌بس را بپذیرد. پیش‌ازاین نیز، تصمیم رژیم اسرائیل برای احداث واحدهای جدید مسکونی در کرانه باختری، خشم جو بایدن را که مخالف گسترش شهرک‌های اسرائیلی بوده و درگذشته هم بر سر آن با تل‌آویو درگیر شده را به همراه داشته است.

به گفته هانی زاده؛ دولت بایدن درهرحال با چالش مقابله با تغییرات در سیاست آمریکا در خاورمیانه که توسط ترامپ و با تصویب معامله قرن و به رسمیت شناختن جولان به‌عنوان سرزمین‌های اشغالی ایجاد شد و موردانتقاد اروپا و ساکنان منطقه وسیعی از کرانه باختری و فلسطینی‌ها قرار گرفت، مواجه است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا به تشریح شرایط داخلی، اجتماعی و سیاسی در رژیم صهیونیستی و همچنین تلاش‌ها برای ایجاد ائتلاف علیه نتانیاهو و درعین‌حال نقش آمریکا در تضعیف جایگاه او پرداخت و گفت: به نظر می‌رسد باوجوداین شرایط و همچنین رویکرد منفی بایدن نسبت به نخست‌وزیر رژیم اسرائیل، نتانیاهو از چرخه قدرت خارج خواهد شد و تغییرات اساسی در ترکیب کابینه به وجود خواهد آمد.

 

عقب‌نشینی آمریکا در انتقال سفارت از تل‌آویو به قدس

هانی زاده به انتقادات رژیم صهیونیستی نسبت به تصمیم آمریکا برای بازگشایی کنسولگری در قدس اشاره کرد و ادامه داد: قبلاً انتظار می‌رفت سفارتخانه آمریکا در بیت‌المقدس افتتاح شود اما اکنون در سطح کنسولگری خواهد بود که طبیعتاً به لحاظ فعالیت دیپلماتیک و اختیاراتش جایگاه پایین‌تری نسبت به سفارتخانه دارد. درواقع به نظر می‌رسد آمریکا با عقب‌نشینی از تصمیم قبلی‌اش، کل شهر قدس را متعلق به اسرائیل نمی‌داند.

وی تأکید کرد: ترامپ قصد داشت سفارت آمریکا که در تل‌آویو است را به بیت‌المقدس منتقل کند و آن را به‌عنوان پایتخت اسرائیل شناسایی کند، اما دولت بایدن بدون پرداختن مستقیم به این مسئله، از این تصمیم عقب‌نشینی کرده است؛ مسئله‌ای که انتقاد رژیم صهیونیستی را به همراه داشت.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به مواضع سران آمریکا نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر غزه، گفت: آمریکا انتظار داشت این جنگ به‌سرعت و در فرایند زمانی کوتاه به سود اسرائیل خاتمه یابد اما طولانی شدن درگیری‌ها و آسیب‌پذیری اسرائیل، رونمایی از موشک‌های پیشرفته حماس که تأسیسات نظامی مهم اسرائیل را هدف قرارداد، ناکامی گنبد آهنین و همچنین افزایش اعتراضات مردمی در درون ایالات‌متحده و تظاهرات علیه اسرائیل باعث نگرانی تیم بایدن شد و انتقادات او را به همراه داشت.

هانی زاده تغییرات احتمالی آمریکا در سیاست‌هایش نسبت به برجام و همچنین مسائل خاورمیانه را باعث خشم رژیم صهیونیستی عنوان کرد و افزود: به نظر می‌رسد در دوره حاکمیت بایدن در کاخ سفید حزب لیکود جایگاه سابق خود را از دست خواهد داد و مجموعه‌ای از احزاب افراطی میانه‌رو کابینه را تشکیل خواهند داد و کابینه‌ای چرخشی میان این احزاب شکل خواهد گرفت.

وی با یادآوری اینکه بایدن در نخستین سخنرانی خود در رابطه با سیاست خارجی آمریکا، هنگام سخن گفتن از احیای اتحادها، نامی از رژیم اسرائیل نبرد، گفت: نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز پیش‌ازاین اعتراف کرد که با بایدن در مورد مسائل مربوط به ایران و فلسطین اختلاف دارد؛ بنابراین در این شرایط و با تضعیف جایگاه نتانیاهو دنیا کمتر شاهد ماجراجویی‌های گسترده رژیم صهیونیستی در منطقه خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *