جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است

تهران- ایرنا- معاون اول رئیس‌جمهور گسترش روابط با آفریقا را راهبرد اساسی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانست و گفت: تعاملات اقتصادی و سیاسی تهران با کشورهای دوست و همچنین جهان براساس راهبرد برد-برد است

حملات «گسترده» روسیه به نیروگاه‌های تولید برق اوکراین

اوکراین می‌گوید ارتش روسیه در حملات «گسترده» تأسیسات انرژی این کشور را هدف قرار داده است و از سوی دیگر فعالیت یک پالایشگاه نفت روسیه بر اثر حمله پهپادی کی‌یف متوقف شده است. همچنین اعلام شده که این حملات تلاف جانی نیز داشته، اما جزئیاتی در این زمینه منتشر نشده است.

همکاری قزاقستان و افغانستان در حوزه معادن

تهران- ایرنا- معاون نخست‌وزیر قزاقستان، در دیدار با سرپرست وزارت معادن و نفت حکومت سرپرست طالبان گفت: آستانه خواهان تقویت روابط ۲ کشور برای توسعه دادوستد و همکاری اقتصادی در بخش‌های مختلف از جمله در بخش معادن با افغانستان است.

Loading

پایان نتانیاهو و تزلزل سیاسی رژیم صهیونیستی

۱۴۰۰/۰۲/۲۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به ناکامی بنیامین نتانیاهو برای تشکیل کابینه و انتخاب «یائیر لاپید» رئیس حزب میانه‌ «یِش آتید» برای این امر گفت، لاپید حمایت ۵۶ کرسی از ۱۲۰ نماینده کنست را در اختیار دارد؛ اما برای تشکیل کابینه، هنوز نیاز به ائتلاف با دیگر احزاب دارد.

قاسم محبعلی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره تصمیم روون ریولین، رئیس رژیم صهیونیستی مبنی بر محول نمودن تشکیل کابینه به یائیر لاپید، رئیس حزب میانه‌ «یِش آتید» گفت: «ازآنجایی‌که بنیامین نتانیاهو در انتخابات اخیر کرسی‌های لازم را در پارلمان اسرائیل کسب نکرده بود، قابل پیش‌بینی بود که قادر به تشکیل کابینه نباشد و دیگر رقبای وی نیز آمادگی لازم را برای ائتلاف با وی نداشتند. ازاین‌رو نتانیاهو چهار هفته‌ای که برای تشکیل کابینه در اختیار داشت از دست داد.»

محبعلی با اشاره به اینکه اکنون به آقای لاپید از روز چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه، چهار هفته فرصت داده‌شده تا کابینه تشکیل دهد، تأکید کرد: «البته مشخص نیست که لاپید نیز بتواند آرای لازم را کسب کند و موفق به تشکیل کابینه شود.»

این کارشناس درباره آینده سیاسی بنیامین نتانیاهو گفت: «با توجه به شرایطی که نتانیاهو در داخل اسرائیل دارد چه ازنظر فساد و چه تغییرات در کاخ سفید و روی کار آمدن جو بایدن، شانس زیادی برای نخست‌وزیری و باقی ماندن در عرصه سیاست ندارد.»

هم‌زمان این کارشناس گفت نمی‌توان با قطعیت اعلام کرد که نتانیاهو ازاین‌پس از سیاست کنار خواهد رفت.

محبعلی در توضیح اینکه اگر لاپید موفق به تشکیل کابینه نشود چه اتفاقی می‌افتد، گفت: «در این صورت یا رئیس دولت باید شخص دیگری را برای تشکیل کابینه معرفی کند یا باید به سمت برگزاری انتخابات جدید بروند.»

کارشناس مسائل خاورمیانه درباره روند تشکیل کابینه و انتخاب نخست‌وزیر گفت: «در وهله نخست رئیس دولت، رهبر حزبی که بیشترین آرا را کسب کرده معرفی می‌کند تا کابینه تشکیل دهد که اگر موفق نشد این موقعیت در اختیار رهبر حزب بعدی که آرای بیشتری داشته قرار می‌گیرد.»

وی ادامه داد: «اکنون همچنان که شاهد بودیم نه نتانیاهو و نه لاپید آرای کافی برای تشکیل کابینه ندارند و ناچار به ائتلاف با احزاب دیگر هستند.»

محبعلی تأکید کرد: «اکنون حزب آقای لاپید یا باید با نتانیاهو ائتلاف کند یا احزاب کوچک‌تر را به خود جذب کند تا بیش از ۶۰ کرسی را در اختیار بگیرد تا بتواند کابینه تشکیل دهد.»

این کارشناس معتقد است دولتی که به این صورت تشکیل شود آسیب‌پذیر خواهد بود و بعید است بتواند به مدت طولانی دوام داشته باشد.

وی با اشاره به ائتلاف احتمالی لاپید با نتانیاهو گفت که در این صورت دو حزب می‌توانند یک دولت وحدت ملی تشکیل دهند.

کارشناس مسائل خاورمیانه توضیح داد: «در چنین شرایطی اینکه رهبر کدام حزب نخست‌وزیر شود توافقی است؛ یعنی ممکن است نخست‌وزیری، دوره‌ای باشد یا مانند دوره قبل که بنی گانتز، نخست‌وزیری را به نتانیاهو سپرد و خود پست وزارت دفاع را عهده‌دار شد اکنون نیز در صورت ائتلاف با حزب لیکود، ممکن است لاپید، نخست‌وزیری را به نتانیاهو بسپارد.»

محبعلی البته اشاره کرد با توجه به تحولات در منطقه، روی کار آمدن جو بایدن در کاخ سفید و فساد مالی نتانیاهو، وی شانس زیادی برای نخست‌وزیری دوباره ندارد.

هرچند وی گفت: «اگر تشکیل کابینه به درازا بینجامد و وضعیت در سرزمین‌های اشغالی در این حالت تعلیق باشد احتمالاً نتانیاهو همچنان می‌تواند سیاست‌های خود را در قبال ایران و کشورهای عرب ادامه دهد.»

این کارشناس با اشاره به نقش اعراب فلسطینی در تشکیل کابینه گفت اگر آن‌ها رأی خود را به آقای لاپید بدهند، نتانیاهو از دور خارج خواهد شد. وی هم‌زمان تأکید کرد: «البته ظاهراً یهودیان، خواسته‌های مسلمانان عرب فلسطینی را نمی‌پذیرند و برای یهودیان دشوار است با آن‌ها توافق کنند.»

محبعلی ادامه داد: «البته اگر به‌احتمال اندک، آقای لاپید با اعراب مسلمان ائتلاف کند طبیعتاً سیاست‌های معتدل‌تری را در قبال فلسطینیان در پیش خواهد گرفت و باید امتیازاتی را برای فلسطینی‌ها در نظر بگیرند تا اعراب بتوانند ائتلافشان را با احزاب یهود و نخست‌وزیر احتمالی جدید توجیه کنند.»

این کارشناس درنهایت در خصوص تأثیر سیاست‌های بایدن بر مسائل فلسطین گفت: «نزدیکی کابینه‌ای که در آینده باید تشکیل شود به سیاست‌های واشنگتن در سیاست‌هایی منطقه تل‌آویو بسیار اثرگذار است. چراکه جو بایدن برخلاف دونالد ترامپ به دنبال تشکیل دو دولت فلسطینی و اسرائیلی است، از انضمام بیشتر سرزمین‌های فلسطینی به اسرائیل حمایت نمی‌کند و علاقه‌مند به بحران‌آفرینی رژیم اسرائیل در منطقه نیست.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *