جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

عقب نشینی کاخ سفید : تظاهرات در دانشگاه های آمریکا مسالمت آمیز باشد

تهران-ایرنا- پس از دستگیری بیش از ۶۰۰ نفر در چهار دانشگاه آمریکا، کاخ سفید روز یکشنبه تاکید کرد که تظاهرات‌ حامیان فلسطین که در هفته‌های اخیر دانشگاه‌های آمریکا را تحت تاثیر قرار داده‌اند، باید مسالمت‌آمیز باقی بماند.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

Loading

تلاش اجتناب‌ناپذیر آمریکا و اروپا برای پایان جنگ یمن

شورای راهبردی آنلاین – رصد: جو بایدن از زمان ورود به کاخ سفید تصریح کرده است که به دنبال راه حل سیاسی برای پایان جنگ یمن است. وی یک نماینده ویژه برای یمن منصوب کرده، فروش سلاح‌های تهاجمی به عربستان را متوقف ساخته و انصارالله را از فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» آمریکا حذف کرده است. اما با وجود این اقدامات بایدن، جنگ یمن عملا تشدید شده است.

وب سایت شورای روابط خارجی اروپا در یادداشتی نوشت: رهبران انصارالله هرگز از قرار گرفتن در فهرست سازمان تروریستی خارجی آمریکا نگران نبوده‌اند. تروریست خوانده شدن ایدئولوژی ضدآمریکایی عمیق آن‌ها، برای یمنی‌ها قابل درک است و مایه تضعیف چشمگیر قدرت آن‌ها در بخش‌های تحت کنترل این گروه در یمن نشده است؛ اما لغو این عنوان برای آن‌ها اعتماد به نفس جدیدی به ارمغان آورده است. اکنون رهبران انصارالله انتظار دارند که آمریکا با فشار بر عربستان سعودی به مرحله نظامی این جنگ پایان بخشد.

در عین حال، جنبش انصارالله به تصرف استان مارب ادامه داده است. مارب نفت زیادی دارد و تنها سنگر دولت منصور هادی در شمال این کشور محسوب می‌شود. تصرف این شهر می‌تواند ضربه نهایی را بر دولت هادی و عربستان وارد سازد.

با این حال، حامیان منطقه‌ای دولت هادی، نظیر امارات، می‌دانند که سقوط مارب سرنوشت دولت یمن را رقم می‌زند. از همین رو آن‌ها به اعزام و استقرار جنگجویان ضدانصارالله می‌پردازند که مورد حمایت عربستان و امارات بوده و در ساحل غربی یمن مستقر هستند. در نتیجه، ائتلاف به رهبری عربستان سعی دارد که مارب سقوط نکند و جنگ طولانی و مرگ‌بار احتمالا ادامه خواهد داشت. این امر هزینه‌های انسانی فاجعه باری خواهد داشت، به طوری که سازمان‌های بین‌المللی پناهجویی هشدار می‌دهند که این جنگ نزدیک به 400 هزار آواره درپی خواهد داشت.

با توجه به این پیش زمینه، ضروری است که فعالان بین المللی، با هدایت آمریکا و اروپا تلاش‌های خود را فورا تقویت کنند تا به منظور دست‌یابی به آتش بس راهی برای ترغیب انصارالله و عربستان برای توقف جنگ و بازگشت به میز مذاکره بیابند. در این خصوص، اتحادیه اروپا و کشورهایی نظیر آلمان، سوئد و هلند بازیگران کلیدی محسوب می‌شوند.

اروپایی‌ها و دولت بایدن می‌توانند انصارالله را از طریق تهران برای مذاکره راضی کنند. اگرچه انصارالله دست نشانده ایران نیست، اما تهران روی این جنبش تا حدی نفوذ دارد.

به عنوان بخشی از تلاش‌های دیپلماتیک، آمریکا و اروپا باید عربستان را به واگذاری برخی امتیازات به انصارالله، از جمله لغو تحریم‌ها و بازگشایی فرودگاه صنعا، وادار سازند. ظاهرا ریاض می‌خواهد که از این جنگ دست بکشد. در این صورت عربستان باید به جای مذاکرات محرمانه قبلی، مذاکرات آشکار با انصارالله را بپذیرد. همچنین، ائتلاف عربستان باید از تمایل دیرینه خود برای تحمیل شکست نظامی به انصارالله دست بردارد. برتری موقعیت انصارالله در شمال یمن و تمایل آن‌ها به تداوم جنگ بدین معناست که سعودی‌ها چاره‌ای جز واگذاری امتیازات نظامی ندارند.

این رویکرد باید با کمک‌های انسان‌دوستانه فوری بین المللی، ازجمله در مناطق تحت کنترل انصارالله، همراه باشد. پس از برقراری آتش بس و آغاز کمک‌های انسان دوستانه، بازیگران بین‌المللی می‌توانند زمینه را برای مذاکرات سیاسی به رهبری سازمان ملل بین انصارالله و دولت رسمی یمن و دیگر نمایندگان جناح‌های سیاسی این کشور فراهم کنند. این اقدامات می‌تواند مبادله اسرا، انتقال مدیریت بندر حدیده به سازمان ملل، اصلاح نظام مالی برای جلوگیری از فروپاشی پول یمن، و تسهیل ارسال کمک‌های مالی یمنی‌های خارج از این کشور به وطن خود، را شامل شود.

اقدامات اخیر بایدن از تمایل فزاینده آمریکا به حرکت در این مسیر حکایت می‌کند. اکنون کشورهای اروپایی نیز باید به تلاش خود در راستای این اقدامات بیفزایند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *