جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

کمبود شدید سرباز در اوکراین

«ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

وخامت اوضاع ارتش اوکراین در میدان نبرد با روسیه

فرمانده نیرو‌های زمینی ارتش اوکراین ضمن هشدار نسبت به وخامت اوضاع ارتش این کشور در میدان نبرد با روسیه گفت: اعضای ناتو از وضعیت دشوار عملیاتی و راهبردی اوکراین در میدان نبرد مطلع هستند.

Loading

راهبرد دولت بایدن در قبال سوریه

شورای راهبردی آنلاین – رصد: مارس 2021 دهمین سالگرد جنگ داخلی سوریه است. جنگ داخلی سوریه و به‌تبع آن، سیل پناه‌جویان باعث شد که اروپا درنهایت سیاست‌های خود را طوری تغییر دهد که برای کرملین مسرت‌بخش باشد. همچنین، این جنگ باعث نابودی بخش اعظم زیرساخت‌های کشور سوریه شده است. واکنش سیاسی آمریکا به این جنگ صرفاً باعث تشدید بحران شده و به اعتبار آمریکا در داخل و خارج سوریه لطمه زده است. اکنون دولت جدید آمریکا باید با این مشکل دست‌وپنجه نرم کند.

وب‌سایت شورای آتلانتیک آمریکا در یادداشتی نوشت: موضع اصلی رئیس‌جمهور بایدن و تیم وی احتمالاً در راستای تلاش برای مدیریت این بحران خواهد بود. بااین‌حال، میراث دولت ترامپ در سوریه به‌اندازه دولت اوباما مسموم نبوده است. اوباما برای اینکه با ایران به توافق هسته‌ای برسد، هیچ اقدامی برای مجازات یا مخالفت با اقدامات نظام سوریه انجام نداد، هرچند که برای مبارزه با داعش به سوریه و عراق نیرو اعزام کرده بود. طبق گزارش وال‌استریت ژورنال، اوباما در نامه‌ای به ایران اطمینان خاطر داده بود که عملیات نظامی آمریکا در سوریه، متحدان ایران را هدف قرار نخواهد داد.

تصمیم اوباما به همکاری با پ ک ک‌های سوریه و استفاده از شبه‌نظامیان به‌جای سربازان حرفه‌ای آموزش‌دیده در برابر افراط‌گرایان مسلح، ازیک‌طرف باعث دلخوری ترکیه شده و از طرف دیگر جنگ علیه داعش را طولانی‌تر ساخت. سپس، ترامپ پس از گفتگو با رئیس‌جمهور ترکیه، ناگهان کردها را تنها گذاشت و مقامات دولت وی اظهار کردند که ساماندهی و تثبیت مناطق آزادشده از دست داعش از عهده آمریکا خارج است.

با توجه به همه‌گیری کرونا ویروس و پیامدهای اقتصادی آن، عملاً غیرممکن است که دولت بایدن عملیات در سوریه را در اولویت قرار دهد. طرفین ذی‌نفع در تداوم سیاسی اسد تلاش می‌کنند تا از مشغولیت دولت جدید آمریکا به مشکلات خود بهره‌برداری کنند. نظام سوریه بارها گفته است که تحریم‌های آمریکا عامل فروپاشی اقتصاد سوریه است. بی‌شک، دولت بایدن باید در تحریم‌های اعمال‌شده بر نظام سوریه بازبینی کند تا مسئولیتی متوجه آمریکا نگردد.

تا زمانی که روسیه یا دیگر حامیان نظام سوریه چالشی نظامی ایجاد نکرده‌اند، دولت بایدن در کوتاه‌مدت اولویتی برای سوریه قائل نخواهد شد و سعی خواهد کرد تا به تأمین کمک‌های بشردوستانه برای پناه‌جویان و سوری‌های ساکن مناطق خارج از کنترل نظام اسد، ادامه دهد. بااین‌حال، اقدامات و عملیات لازم در مناطق شمال که در آن نیروهای آمریکایی به همراه شرکای محلی به دنبال جلوگیری از باز ظهور داعش هستند، موضوعی است که نیازمند بررسی داخلی است.

آیا کشوری که ژاپن و آلمان پس از جنگ جهانی دوم را به ثبات رسانده است، فاقد مهارتی است که با همکاری سوری‌ها و شرکای بین‌المللی یک دولت محلی مشروع در شمال شرق [سوریه] ایجاد کند تا جایگزینی برای اسد باشد؟ گذار سیاسی منجر به دولت مشروع همچنان یک هدف کلی در سوریه است. چنین امری یک‌شبه تحقق نخواهد یافت اما سوریه تحت حکومت اسد همواره تهدیدی برای سیاست‌های موردنظر آمریکا خواهد بود.

هیچ راه‌حل کوتاه‌مدتی برای سوریه به چشم نمی‌خورد. پیروزی اسد و پذیرش وی مهم‌ترین آسیب را به منافع آمریکا وارد خواهد کرد. برای حمایت از تصمیم گذار سیاسی جامعه بین‌المللی که در بیانیه نهایی 2012 گروه اقدام در سوریه و قطعنامه 2254 شورای امنیت آمده است، تداوم حمایت از نماینده ویژه سازمان ملل ضروری است. تلاش‌ها در حمایت از پاسخگو ساختن اسد و وابسته‌های وی باید دوچندان شود و تحقیقاتی در مورد اقدامات جنگی روسیه در سوریه انجام گیرد.

مقامات ارشد دولت بایدن آشکارا از سیاست‌های دولت اوباما اظهار پشیمانی کرده‌اند. درستی این پشیمانی‌ها و تأثیر عملی آن‌ها زمانی محک خواهد خورد که نظام اسد به قتل‌عام عمومی، خواه با سلاح شیمیایی خواه بمب‌های بشکه‌ای یا هر نوع ابزار دیگر مبادرت کند.

اقدام و عدم اقدام آمریکا در سوریه دستورالعملی در اختیار رقبای آمریکا برای پیشروی در اوکراین و مناطق دیگر گذاشت. اسد قصد ندارد قدرت را با دیگران تقسیم کند. بلکه، نظام این کشور صبورانه منتظر خواهند ماند و به حامیان آن اطمینان خاطر خواهند داد که غرب بالاخره تسلیم خواهد شد. دولت بایدن ضمن اجتناب از تغییر خشونت‌آمیز نظام در سوریه، هرگز نباید با نظام اسد سازگاری پیدا کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *