جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تبریک امیرعبداللهیان به وزیر خارجه آفریقای جنوبی

امیرعبداللهیان در پیامی خطاب به وزیر خارجه آفریقای جنوبی نوشت: فرا رسیدن روز ملی جمهوری آفریقای جنوبی را به ملت، دولت و خانم نالدی پاندور، وزیر امور خارجه این کشور صمیمانه تبریک می‌گویم. 

تداوم مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ زیرزمینی ایرانی شد

نیویورک – ایرنا- «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید در تداوم مداخله جویی واشنگتن در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران و سکوت درباره بازداشت دانشجویان آمریکایی و سرکوب آنان از سوی پلیس این کشور، خواستار آزادی خواننده رپ زیر زمینی شد که در ناآرامی های سال ۱۴۰۱ دستگیر شد.

Loading

تلاش آمریکا برای مذاکره با انصارالله، نشانگر نتیجه‌بخش بودن مقاومت

۱۳۹۹/۱۰/۰۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا نامه آمریکا به انصار الله و تلاش برای مذاکره با آن‌ها را نشانگر نتیجه‌بخش بودن مقاومت ارزیابی کرد و گفت: یکی از عواملی که موجب شده محمد بن سلمان برای پایان دادن به جنگ یمن دست به دامان آمریکا شود مسئله موازنه قدرت است که اکنون به نفع انصار الله تغییریافته است.

حسن هانی زاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اعلام رهبر گروه انصار الله یمن مبنی بر دریافت پیامی مخفیانه از آمریکا در مورد صلح در یمن، خاطرنشان کرد: از مدت‌ها پیش یک سری پیام‌هایی از سوی آمریکا به انصار الله مبنی بر اینکه هرگونه توافقی بین عربستان و یمن باید با نظارت آمریکا صورت بگیرد ارسال‌شده است.

وی ادامه داد: دیدارهایی هم بین هیئت انصار الله با سفیر آمریکا در کویت صورت گرفت و سفیر آمریکا در کویت هم هشدار داد که اگر انصار الله بخواهد عربستان جنگ یمن را به پایان برساند آمریکا کاری خواهد کرد که ریال یمن به‌شدت سقوط کند و مانع انجام این توافقات خواهد شد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به ‌پیشروی‌های انصار الله در میدان نبرد با ائتلاف عربستان، گفت: سعودی‌ها اخیراً اظهار پشیمانی کرده و یا به‌هرحال اعلام کرده‌اند که مایل هستند با انصارالله به توافق برسند. محمد بن سلمان به دلیل احساس نگرانی از ورود «جو بایدن» به کاخ سفید، تلاش دارد تا حاشیه امنی در منطقه ایجاد کند.

هانی زاده ارسال پیام برای انصارالله به امید پایان دادن به جنگ یمن، ارسال پیام برای پایان دادن به مناقشات قطر و عربستان و همچنین ارسال پیام به رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه را برای پایان دادن به مناقشات ترکیه، عربستان و امارات را نشانگر شدت نگرانی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان نسبت به آینده خود دانست و اضافه کرد: نگاه جو بایدن با نگاه دونالد ترامپ نسبت به عربستان تفاوت دارد.

وی توضیح داد: بر طبق مواضعی که اعلام‌شده، قرار است جو بایدن پرونده‌های زیادی را علیه عربستان بازگشایی کند، ازجمله این پرونده‌ها مسئله جنگ یمن و کشتار مردم این کشور توسط عربستان، مسئله قتل دردناک جمال خاشقچی خبرنگار سعودی، مسئله باج پانصد میلیارد دلاری محمد بن سلمان به دونالد ترامپ است؛ بنابراین بن سلمان بسیار نگران است که از چرخه قدرت خارج شود.

 

احتمال تلاش بایدن برای برکناری بن سلمان

این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: بایدن با «محمد بن نایف»، ولیعهد سابق عربستان که اکنون در حصر خانگی است روابط کاملاً دوستانه‌ای دارد و او احتمالاً تلاش خواهد کرد با برکناری محمد بن سلمان، محمد بن نایف را جانشین وی کند. این مجموعه اتفاقاتی که ممکن است در آینده رخ دهد، موجب نگرانی محمد بن سلمان شده و اکنون محمد بن سلمان تلاش می‌کند تا قبل از پایان دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ بتواند جنگ یمن را به پایان برساند، با قطر وارد مذاکره شود و اختلافاتش را با دوحه به پایان برساند و همچنین با دولت رجب طیب اردوغان رابطه دوستانه برقرار کند.

 

توان مقاومت برای تغییر موازنه قدرت در منطقه

هانی زاده نامه آمریکا به انصار الله و تلاش برای مذاکره با آن‌ها را نشانگر نتیجه‌بخش بودن مقاومت ارزیابی کرد و گفت: در حقیقت انصار الله در طول سال‌های اخیر با تکیه بر امکانات بومی خود، توانست موازنه قدرت را به نفع خود تغییر دهند. موشک‌های بالستیکی که توسط ارتش یمن و انصارالله تولید شد و توانست درواقع ضربه سنگینی به تأسیسات اقتصادی و نظامی عربستان بزند، شرایط میدانی را به نفع ملت یمن تغییر داد و این موجب نگرانی ارتش عربستان شده است.

وی اضافه کرد: ارتش عربستان بعد از پنج سال جنگ علیه یمن دچار فرسایش شده و توان مقابله با ارتش و نیروهای مردمی یمن را ندارد. به همین دلیل به نظر می‌رسد یکی از عواملی که موجب شده محمد بن سلمان برای پایان دادن به جنگ یمن دست به دامان آمریکا شود همین مسئله موازنه قدرت است که اکنون به نفع انصار الله تغییر یافته است. ضمن اینکه او نگران آینده سیاست‌های جو بایدن است. مجموعه این عوامل باعث شده که عربستان و شخص محمد بن سلمان درصدد برآیند که به شکلی آبرومندانه از باتلاق یمن خارج شوند.

هانی زاده تأکید کرد: قطعاً مقاومت به‌عنوان یک حرکت ارزشی و انقلابی می‌تواند موازنه قدرت را تغییر دهد. آنچه در لبنان در جنگ 33 روزه سال 2006 رخ داد، آنچه در عراق رخ داد، آنچه اکنون در یمن شاهد هستیم، نتیجه مقاومت مردمی است. ‌علیرغم اینکه مقاومت از سلاح پیچیده‌ای برخوردار نیست ولی روحیه مقاومت و اراده تقابل با جریان‌های تهاجمی، موجب شده که قدرت‌های استکباری به این نتیجه برسند که مقاومت می‌تواند موازنه‌های منطقه‌ای را به نفع خود تغییر دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *