جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

شانتاژهای سیاسی ملاک عمل دولت‌های اروپایی در برابر سپاه نیست

شانتاژهای سیاسی ملاک عمل دولت‌های اروپایی در برابر سپاه نیست

عبدالرضا فرجی راد می گوید: باید بپذیریم که پاسخ موشکی و پهپادی ایران، هم در سطح و هم در حجم و وسعت یک حمله بی‌سابقه بود. البته ایران در نهایت هوشمندی و دقت این حمله را طوری طراحی و اجرا کرد که خسارت جانی و مالی یا تخریب گسترده به بار نیاورد و صرفا ملاک و هدف، ایجاد توازن بود که به آن دست پیدا کرد و در ادامه هم با وجود برخی ادعاها، حمله اسرائیل توازنی با حمله ایران نداشت و به‌همین‌دلیل قدرت بازدارندگی تل‌آویو زیر سؤال رفته است. از طرف دیگر چون حمله ایران با این شدت و وسعت است، برای هیچ کشوری پیش‌بینی‌پذیر نبود. خود اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها بارها گفته‌اند که از پاسخ ایران دچار یک شوک شدند؛ بنابراین غرب سعی دارد که با این تحریم‌ها فضا را به نفع خود مدیریت کند.

دانشگاه مک‌گیل هم به جمع اعتراض‌های دانشجویی در حمایت از غزه پیوست + فیلم

تهران- ایرنا- دانشجویان دانشگاه مک‌گیل شهر مونترال در ایالت کبک کانادا هم با الهام از جنبش همبستگی غزه در پردیس‌های دانشگاهی در ایالات متحده، روز شنبه اردوگاهی را در محوطه این دانشگاه برپا کردند.

ببینید | حرکت جنجالی وزیر خارجه آمریکا با رئیس جمهور چین

ویدبویی از لحظه انتظار رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، برای استقبال از آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و دست دادن آنها در شبکه‌های اجتماعی در حال دست به دست شدن است. از سوی دیگر، بر اساس آنچه رسانه‌های چینی گزارش دادند، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را بدرقه کرد./چندثانیه

هشدار مقام‌های واشنگتن درباره بی‌اعتباری تضمین‌های تل‌آویو در استفاده از سلاح‌های آمریکایی

تهران- ایرنا- خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت که برخی از مقام‌های ارشد آمریکایی به آنتونی بلینکن وزیر خارجه این کشور هشدار داده‌اند که تضمین‌های رژیم صهیونیستی در مورد استفاده مطابق با قوانین بشردوستانه بین‌المللی از سلاح‌های ارائه شده از سوی آمریکا را معتبر نمی‌دانند.

Loading

رویکرد جو بایدن در قبال روند صلح افغانستان

۱۳۹۹/۰۸/۲۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان از دولت بعدی آمریکا خواسته که درروند مذاکرات با گروه طالبان بازنگری کند. دانش همچنین با انتقاد از افزایش خشونت‌ و همکاری نکردن طالبان درروند صلح گفت اکثر اعضای طالبان که از زندان‌های دولت افغانستان آزاد شدند برخلاف تعهدشان به میدان‌های جنگ برگشته‌اند. حال این موضوع مطرح است که آیا به دنبال پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا سیاست‌های این کشور در قبال افغانستان تغییری خواهد کرد؟

پیرمحمد ملازهی، کارشناس مسائل شبه‌قاره در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی در پاسخ به این سؤال اظهار داشت: سیاست کلی آمریکا در ارتباط با افغانستان تنها توسط رئیس‌جمهور این کشور تعیین نمی‌شود، بلکه مجموعه حاکمیت، سیاست‌های کلی را در سطح جهانی ازجمله افغانستان تعیین می‌کنند؛ بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که در سیاست‌های جو بایدن در قبال افغانستان در مقایسه با سیاست‌های ترامپ تغییر اساسی ایجاد شود.

وی در ادامه افزود: «البته ازآنجایی‌که برای دمکرات‌ها مسائل حقوق بشر بیشتر اهمیت دارد شاید در سطح محدودتری تغییرات ایجاد کنند، چنانکه بخواهند طالبان را در موقعیت سخت‌تری قرار دهند و حمایت بیشتری از دولت مرکزی کابل داشته باشند.»

به گفته این کارشناس، واقعیت امر این است که شرایط اکنون به‌گونه‌ای نیست که اگر بایدن کارش را در کاخ سفید آغاز کرد بتواند تغییر جدی و سریع در سیاست‌های آمریکا ایجاد کند.

ملازهی با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که مسئله افغانستان راه‌حل نظامی ندارد و هزینه بیهوده در این کشور کرده‌اند، گفت: «در افغانستان طالبان صاحب قدرت هستند و آمریکا باید این گروه را در قدرت شریک کند تا شاید به شکل کنترل‌شده‌ای بتوانند مسئله را حل کنند.»

دراین‌بین گروه طالبان هم به پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا واکنش نشان داده است. این گروه با انتشار بیانه‌ای گفته که این انتخابات و تغییر مقام‌های آمریکایی موضوع داخلی خود آن کشور است و طالبان به توافق صلحی که با آمریکا امضا کرده، متعهد است.

به گفته کارشناس مسائل شبه‌قاره، طالبان این نگرانی رادارند که شاید توافقی که با آمریکا به امضا رسانده‌اند چون خیلی یک‌جانبه به نفع آن‌ها بوده و دولت کابل نسبت به آن اعتراض دارد، توسط بایدن تعدیل شود.

ملازهی در رابطه با پایبندی و تعهد طالبان به توافق صلح که در دولت ترامپ شکل گرفت اظهار داشت:  در این رابطه نباید طالبان خیلی جدی گرفته شود بلکه این آی‌اس‌آی پاکستان است که کنترل امور را در دست گرفته است. سیاست کلی آی‌اس‌آی پاکستان در افغانستان این است که افغان‌ها حداقل ۴ مسئله را بپذیرند تا پاکستان طالبان را وادار کند که دست به مصالحه بزند؛ ۱- خط دیورند را بپذیرند.۲- یک خط ترانزیت بدون گمرک و تشکیلات به‌صورت آزاد برای پاکستان به سمت آسیای مرکزی باز کنند؛ زیرا پاکستان به دلیل رقابتی که با هند دارد این مسئله برایش بسیار اهمیت دارد و می‌داند هند از طریق چابهار، تلاش دارد آسیای مرکزی را از چنگ پاکستانی‌ها در‌آورد.۳- یک دولت دست‌نشانده‌ای در کابل حاکم باشد که حداقل با اسلام‌آباد هماهنگ باشد. ۴- افغانستان نفوذ هند را در این کشور کاهش دهد.

ملازهی ادامه داد: «لذا تا پاکستان به این اهداف دست پیدا نکند بازی طالبان تمام‌شدنی نیست و آمریکایی‌ها نیز متوجه این مسئله شده‌اند. منتها چون پاکستان به چین و روسیه نزدیک شده، دست ترامپ خیلی باز نبود تا بتواند روی اسلام‌آ‌باد برای تغییر سیاست اعمال فشار جدی کند.»

وی در ادامه به دیگر متغیرهای مربوط به مسئله افغانستان اشاره کرد و گفت: «به‌عنوان‌مثال از نقش عربستان سعودی و روابط آن‌ها با طالبان نباید غافل بود. مجموعه این شرایط را اگر در نظر بگیریم می‌توان گفت آمریکا به این نتیجه رسیده بود که نباید هزینه بیشتری برای افغانستان بدهد اما این بدان معنا نیست که آمریکا به‌طور کامل افغانستان را تخلیه خواهد کرد. حتی ترامپ نیز دست به چنین کاری نمی‌زد.»

ملازهی با تأکید بر این موضوع که قرارداد آمریکا با طالبان یک بخش محرمانه نیز دارد که افشا نشده است، توضیح داد: «در آن بخش به‌احتمال‌قوی طالبان پذیرفته‌اند که نیروهای نظامی آمریکا در سطح محدودی در دو پایگاه اصلی این کشور در افغانستان باقی بمانند. هرچند هنوز هیچ اطلاعات موثقی در این زمینه منتشر نشده است. منتها به‌طورکلی می‌توان نتیجه گرفت که آمریکا، افغانستان را تخلیه نخواهد کرد زیرا برای واشنگتن فقط مسئله خود افغانستان مهم نیست بلکه مسائل دیگری چون مسائل آسیای مرکزی، ایران، ایغورها و چین برای آمریکا اهمیت بیشتری دارد. درواقع حضور آمریکا در افغانستان با هدف مهار چین است.»

وی درنهایت جمع‌بندی کرد که بایدن نیز همین سیاست را در قبال طالبان در پیش خواهد گرفت و فقط ممکن است فشار بیشتری روی پاکستان وارد آورند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *