جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بورل: جنگ اوکراین دست‌کم تا انتخابات ریاست‌جمهوری امسال آمریکا ادامه خواهد داشت

بورل با بیان اینکه جنگ اوکراین دست‌کم تا انتخابات ریاست‌جمهوری امسال آمریکا در نوامبر ادامه خواهد داشت، گفت: «ما باید در این بازه به حمایت از مردم اوکراین ادامه دهیم. قرار نیست اروپایی‌ها برای دونباس کشته شوند، اما می‌توانیم کاری کنیم اوکراینی‌های بیشتری در این راه کشته نشوند.»

ایران در اجلاس بین‌المللی مقامات عالی امنیتی سنپترزبورگ ابتکارات سایبری ارائه می کند+ویدیو

نشست سخنگویی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز در محل ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران(اکسپو ۲۰۲۴) در سالن خلیج فارس برگزار میشود که در ابتدای آن به روز ملی خلیج فارس نیز اشاره شد.

حمله به کشتی در یمن

نیروی دریایی بریتانیا از حمله به یک کشتی در نزدیکی بندر مخا در یمن خبر داد.

بلینکن در ریاض ادعای ضدایرانی کرد

آنتونی بلینکن در نشستی با رهبران منطقه در ریاض گفته است که مؤثرترین راه برای کاهش درد و رنج بشردوستانه در غزه، تضمین آتش بس میان اسرائیل و حماس است.

Loading

اروپا سکان‌دار تدوین دستور کار مذاکرات جدید فراآتلانتیک

شورای راهبردی آنلاین-رصد: ظاهراً نظم جهانی به دلیل در پیش بودن انتخابات آمریکا با بن‌بست مواجه شده و منتظر مانده تا ببیند نتیجه این انتخابات چه اثری بر سوگیری ژئوپلیتیک خواهد گذاشت.

میشل دوکلو، سفیر پیشین فرانسه در تحلیلی که اندیشکده مونتنی منتشر کرد، نوشت: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باید به‌عنوان فرصتی برای اروپایی‌ها جهت «به دست گرفتن سرنوشت خود» در نظر گرفته شود، این اصطلاحی است که آنگلا مرکل در تاریخ ۲۸ مه ‌۲۰۱۷ پس از اجلاس گروه ۷ به کار برد.

درصورتی‌که رئیس‌جمهور کنونی آمریکا دوباره در تاریخ سوم نوامبر برگزیده شود، بیش از قبل احساس خواهد کرد که راهبرد جنگ تجاری با اروپا و تضعیف اتحادیه اروپا و احتمالاً ناتو مشروعیت دارد. اگر بایدن برنده شود سناریو دست‌کم در ظاهر، بسیار متفاوت خواهد بود. نخستین دغدغه بین‌المللی او ترمیم پیمان‌های سنتی ایالات‌متحده خواهد بود.

ورود بایدن به کاخ سفید با استقبال اتحادیه اروپا مواجه خواهد شد، زیرا دولت او دوباره به توافقنامه اقلیمی پاریس، سازمان بهداشت جهانی و در شرایطی خاص به توافق هسته‌ای با ایران باز خواهد گشت.

اما هیچ تضمینی وجود ندارد که این ماه‌عسل پایدار بماند. باید به یاد داشت که در دوره اوباما نیز نوعی بی‌تفاوتی دولت آمریکا را در قبال منافع اروپا شاهد بودیم.

علاوه بر این فارغ از آنکه چه کسی در انتخابات سوم نوامبر پیروز شود، ایالات‌متحده اکنون نگاه خود را به چین و به‌طورکلی به آسیا دوخته است و کمتر به اروپا و خاورمیانه علاقه نشان می‌دهد. تحرکات در جهت حمایت‌گرایی داخلی اکنون به دیدگاه مشترک میان همه اقشار سیاسی آمریکایی تبدیل‌شده است. اشتیاق برای محدودسازی تعهدات نظامی خارجی نیز به موضوعی مورد اجماع سیاسی در واشنگتن تبدیل‌شده است.

درواقع هر اتفاقی سوم نوامبر بیفتد، اروپا باید اهمیت خود را برای ایالات‌متحده و نقش‌آفرینی‌اش را در امور جهانی نمایان سازد. نیاز است که اروپا در این خصوص فعالانه عمل کند.

پیشنهاد ما این است که پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اروپا پیشنهاد راهبردی مشترکی را در قبال آمریکا طراحی کند، در صورت انتخاب شدن دوباره ترامپ، این اقدام، دفاعی و درصورت پیروزی دموکرات‌ها، اقدامی مثبت خواهد بود.

این راهبرد مشترک نشان‌دهنده آن است که زمان تدوین دستور کار گسترده‌تر در خصوص گفتگوی فراآتلانتیکی فرا رسیده است. تاکنون گفتگو به‌صورت انحصاری به ناتو و امور دفاعی اختصاص داشت. بااین‌حال موضوعات متعدد دیگری وجود دارد که باید بین اروپا و ایالات‌متحده مطرح و بررسی شود که ازجمله آن‌ها می‌توان به چین، تغییرات اقلیمی و تنوع زیستی، حکمرانی اینترنت، اقتصاد داده‌ها و اصلاح سازمان تجارت جهانی اشاره کرد.

پیشنهاد راهبردی اروپایی در خصوص این موضوعات باید موجب بهره‌برداری گسترده از امکان همکاری با ایالات‌متحده باشد. این‌ها اساساً موضوعات ژئو اکونومیکی هستند که باید موردبررسی قرار گیرند.

در خصوص بحران‌های ژئوپلیتیک هم به نفع هر دو طرف است که سه کشور اروپایی در دوران گذار در واشنگتن در خصوص موضوع هسته‌ای ایران وارد عمل شوند تا شرایط بهینه برای بازگشت آمریکا به مذاکرات ایجاد شود. شاید رویکرد جدید به روسیه نیز ارزش بحث میان دو سوی آتلانتیک را داشته باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *