جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

خشونت پلیس آمریکا ضد دانشجویان

پلیس آمریکا در برخورد با تجمع‌های اعتراض آمیز ضدصهیونیستی دانشجویان این کشور، با بی پروایی از خشونت و زور ضد آنها استفاده می‌کند.

Loading

چشم‌انداز بروز ناآرامی و خشونت پس از انتخابات آمریکا

۱۳۹۹/۰۷/۲۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه گفت: ترامپ تلاش دارد انتخابات آمریکا را به سمت دعوا ببرد، چرا که زیرساخت‌های موجود به او برای برنده شدن در این دعوا کمک می‌کند، اما با توجه به شرایط اجتماعی در آمریکا، در صورت بروز دعوای انتخاباتی شاهد اعتراضات و خشونت‌هایی در جامعه آمریکا خواهیم بود.

دکتر فواد ایزدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به جامعه دو قطبی شده آمریکا و تشدید تنش‌ها در ادبیات دو نامزد در انتخابات آمریکا به ویژه پس از مناظره میان آن‌ها، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد در صورتی که پس از اعلام نتایج میان دو طرف دعوای انتخاباتی شکل بگیرد، شاهد بروز خشونت‌هایی در جامعه آمریکا خواهیم بود.

وی افزود: البته باید در نظر داشت که اگر میزان آرای دو نامزد انتخاباتی به هم نزدیک باشد و ترامپ و یا طرف مقابل اعلام تقلب کند این دعوا رخ خواهد داد و پس از آن رقابت‌ها به خشونت کشیده خواهد شد، اما اگر اختلاف آرا زیاد باشد جای حرف و بحثی باقی نخواهد گذاشت.

این تحلیلگر تحولات آمریکا با اشاره به مواضع انتخاباتی و اقدامات ترامپ و گروه او برای آماده‌سازی اذهان آمریکایی‌ها برای مباحث مربوط به تقلب در انتخابات و ابراز نگرانی کارشناسان در رابطه با تبعات آن، گفت: طراحی‌ ترامپ این است که انتخابات را به سمت دعوا ببرد، چرا که در سیستم فعلی آمریکا هم اگر انتخابات به سمت دعوا برود، زیرساخت‌های موجود به ترامپ کمک می‌کند.

ایزدی توضیح داد: در شرایط فعلی در آمریکا هم در دادگاه عالی رأی قضات شش به سه به نفع جمهور خواهان است و هم در مجلس نمایندگان این میزان آراء 26 به 23 است؛ یعنی26 ایالت جمهوری‌خواه‌اند و 23 ایالت دموکرات‌ها هستند. در ایالت‌های خاکستری از 9 ایالت خاکستری 8 قوه مقننه ایالتی در دست جمهوری خواهان است. از این جهت زیرساخت‌ها برای ترامپ مطلوب است و او باید از این زیرساخت‌ها استفاده کند. بنابراین باید اعلام تقلب کند و این زمانی می‌تواند اتفاق بیفتد که اختلاف میان دو طرف کم باشد.

این استاد دانشگاه در رابطه با احتمال بروز خشونت و ناآرامی‌ها پی از اعلام نتایج انتخابات در آمریکا گفت: جامعه آمریکا اصولا جامعه خشنی است و بیش از 30هزار نفر هر سال با اسلحه در این کشور کشته می‌شوند. بنابراین مشکلات امنیتی و اخلاقی بسیار گسترده‌ای در رابطه با خشونت‌ها در این کشور وجود دارد.

وی با اشاره به انتشار آمارهای رسمی که نشان می‌دهد فروش اسلحه در آمریکا به خاطر شیوع ویروس کرونا، نگرانی از ناآرامی‌های اجتماعی و انتخاباتی به طور چشمگیری افزایش یافته است، اضافه کرد: علاوه بر این مسائل، در جامعه‌ای که اسلحه زیاد است اگر به هر دلیلی دعوا در آن اتفاق بیفتد ممکن است از اسلحه هم استفاده شود که سطح دعوا را از دعواهای معمولی و رایج مدنی در دنیا بالا می‌برد، اما باید در نظر داشت وقوع این دعوا صد درصد نیست و زمانی رخ می‌دهد که آرای دو نامزد به هم نزدیک باشد.

 

بروز اختلاف و ناآرامی پس از انتخابات در راستای منافع جمهوری‌خواهان

ایزدی با اشاره به اظهارات ترامپ مبنی بر اینکه تنها در صورتی بازنده انتخابات است که تقلب شده باشد و پیش بینی مواضع دو طرف و همچنین واکنش‌های جامعه نسبت به نتایج انتخابات، ادامه داد: انتخابات آمریکا امسال شرایط متفاوتی را تجربه می‌کند و نمی‌توان به صورت قطعی درباره آینده آن قضاوت کرد.

این استاد روابط بین‌الملل گفت: شیوع کرونا و تبعات ناشی از آن و درگیری‌ها و اعتراض‌های سراسری نژادی و برخورد قهرآمیز نیروهای پلیس با معترضان در ماه‌های گذشته در آمریکا که سطح خشونت بالایی را همراه خود داشته است، شرایط و وضعیت ماه‌های آینده و انتخابات در این کشور را غیرمعمول‌تر کرده است و پیش‌بینی‌ها در رابطه با انتخابات را سخت‌تر می‌کند.

وی همچنین تاکید کرد: با وجود همه تنش‌ها و التهابات انتخاباتی موجود در جامعه آمریکا، اگر در این انتخابات هر دعوایی شود نتیجه آن به نفع جمهوری خواهان و ترامپ خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *