جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

وضعیت متشنج در خیابان‌های تل آویو + فیلم

رسانه‌های عبری زبان از زد و خورد و درگیری شدید بین تظاهرات کنندگان خواهان امضای فوری توافق مبادله اسرا و نیروهای امنیتی در خیابان‌های تل‌آویو خبر دادند.

هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی رسما به کشته شدن دو نظامی دیگر خود در درگیری‌های روز گذشته در مرکز نوار غزه اعتراف کرد.

هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی رسما به کشته شدن دو نظامی دیگر خود در درگیری‌های روز گذشته در مرکز نوار غزه اعتراف کرد.

Loading
رصد اندیشکده‌های غربی

از نبود میانجی در جنگ قفقاز تا دوران پسا صباح در کویت

شورای راهبردی آنلاین – رصد: نبود میانجی برای درگیریِ جدید در قفقاز، دوران پسا صباح در کویت، دنیا و دوره دوم احتمالی ریاست جمهوری ترامپ، فرصت‌ها و چالش‌های اقتصادی و ژئوپلیتیک ابتکار کمربند و جاده چین، پیروزی در رقابت راهبردی در ایندوپاسیفیک، امنیت دریای سیاه و راه اندازی دوباره کنترل تسلیحات هسته‌ای آمریکا-روسیه از جمله برجسته ترین موضوعات مورد توجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

بروکینگز

نبود میانجی برای درگیریِ جدید در جنگ قدیمی قفقاز: جنگی تمام عیار در قفقاز جنوبی آغاز شده است. در حالی که جمهوری آذربایجان و ارمنستان نیروهای خود را بسیج می‌کنند، هیچ مرجع بین‌المللی برای توقف این درگیری مداخله نمی‌کند.

بایدن، میان احیا و تغییر: روشن است که جو بایدن در صورت پیروزی در انتخابات یک سیاست خارجی متفاوت از سیاست دونالد ترامپ را دنبال خواهد کرد، اما آیا بایدن به رویکرد باراک اوباما باز خواهد گشت یا این که مسیر جدیدی را آغاز می‌کند؟

دوره دوم احتمالی ریاست جمهوری ترامپ و معنای آن برای دنیا: اگر ترامپ برای دومین بار رئیس جمهور آمریکا شود، احتمالا چهار سال دوم ریاستش بر کاخ سفید برای سیاست خارجی آمریکا و امور جهانی، بسیار مخرب‌تر از دوره اول قدرت او خواهد بود.

هفت سال با ابتکار کمربند و جاده چین: دیوید دالر تأثیر ابتکار کمربند و جاده چین در هفت سال گذشته و فرصت‌ها و چالش‌های اقتصادی و ژئوپلیتیک آن برای آمریکا و بازیگران منطقه‌ای را بررسی کرده است.

مهم‌ترین مناظره ریاست جمهوری تاریخ آمریکا: مناظره میان مایک پنس، معاون دونالد ترامپ و سناتور کاملا هریس، مهم ترین مناظره معاونان کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از زمان آغاز این مناظره‌ها در 40 سال پیش تا کنون بود. در حالی که مناظره معاونین اغلب هیاهوی کمتری داشته است اما رقابت‌های 2020 و رویدادهای منحصر به فرد پیرامونش باعث شده است رویارویی پنس-هریس خبرساز شود.

سال آخر آنگلا مرکل :در حالی که آنگلا مرکل وارد آخرین سال حضورش در رأس قدرت به عنوان صدر اعظم آلمان می‌شود، میراث او به شکل عجیبی بی نتیجه مانده، اما ممکن است انتخابات ریاست جمهوری پیش روی آمریکا باعث شود او با انتخابی سرنوشت ساز میان بازسازی روابط ترانس‌آتلانتیک یا پناه بردن به شرق روبرو شود.

دوران پسا صباح در کویت: شیخ صباح الأحمد الجابر الصباح، امیر 91 ساله کویت در تاریخ 29 سپتامبر درگذشت. او در فاصله سال 1963 و 2003 وزیرامور خارجه و از 2003 تا 2006 نخست وزیر و از 2006 به بعد امیر این کشور بود. او در تدوین سیاست خارجی میانه روی کویت و ایفای نقش یک میانجی بی طرف در منطقه توسط کشورش موثر بود. صباح یکی از معدود حکام خلیج (فارس) و در واقع جهان عرب بود که برای تسلیت درگذشتش بیانیه‌های جهانی صادر شد.

 

شورای روابط خارجی اروپا

آلمان چطور می‌تواند بن بست مهاجرت را بشکند: آلمان به عنوان رئیس اتحادیه اروپا باید در قالب یک ائتلاف اراده برای یافتن راه حل مهاجرت همکاری کند.

 

بلفر

ترامپ می‌خواهد به آمریکای دهه 50 برگردد: کاتریت کلوور، تحلیلگر سیاسی می‌گوید آمریکا مشکلات زیادی دارد که دونالد ترامپ یکی از آن‌ها است. اگر جو بایدن در انتخابات پیروز شود باید مشکلات زیادی را رفع کند.

کووید-19 و بحران اقلیمی، دو بخش از یک نبرد: از ابتدای شیوع کووید-19، گفته شد «دست کم ممکن است، حالا درباره واکنش به تغییرات اقلیمی جدی‌تر شویم.» قطعا می‌توان منطق پشت این تفکر را دید. خسارات فراوان ناشی از این بیماری باید اهمیت سه موضوع را به ما یادآوری کند که برای رفع مشکل گرمایش زمین ضروری هستند: علم، سیاست عمومی و همکاری بین‌‌المللی.

پیروزی در رقابت راهبردی در ایندوپاسیفیک: رقابت راهبردی در ایندوپاسیفیک که شامل آمریکا، استرالیا و حزب کمونیست چین است، بدون شک مهم‌ترین مسئله روابط بین‌الملل معاصر است.

 

رند

روسیه، ناتو و امنیت دریای سیاه: منطقه دریای سیاه کانون رقابت روسیه و غرب بر سر آینده اروپا است. این منطقه دو دهه مناقشه را حتی پیش از الحاق غیر قانونی کریمه در سال 2014 توسط مسکو تجربه کرده است. روسیه از سال 2008 تا کنون چهار مرتبه از نیروی نظامی علیه کشورهای منطقه استفاده کرده است.

 

میدل ایست فوروم

کشوری در اروپای مرکزی که شیفته سامانه‌های تسلیحاتی اسرائیل است: جمهوری چک برای سامانه‌های دفاع هوایی جدید و پیشرفته اسرائیلی هیجان زده است.

 

کارنگی

احیای کنترل تسلیحات هسته‌ای آمریکا-روسیه: تقویت امنیت از طریق همکاری: کنترل تسلیحات هسته‌ای امروز بیش از هر زمان دیگری، بعد از پایان جنگ سرد اهمیت پیدا کرده است. مذاکرات عمل‌گرایانه برای رسیدن به یک پیمان مکمل باید هم اکنون آغاز شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *