جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تمرین رژه روز پیروزی بر آلمان نازی در مسکو

این گالری عکس اسپوتنیک به تمرین رژه روز پیروزی ارتش شوروی بر آلمان نازی در مسکو. این رژه در میدان سرخ مسکو در 9 ماه مه به مناسبت جشن 79 سالگی پیروزی در جنگ جهانی دوم برگزار می شود.

تمرین رژه روز پیروزی بر آلمان نازی در مسکو

این گالری عکس اسپوتنیک به تمرین رژه روز پیروزی ارتش شوروی بر آلمان نازی در مسکو. این رژه در میدان سرخ مسکو در 9 ماه مه به مناسبت جشن 79 سالگی پیروزی در جنگ جهانی دوم برگزار می شود.

کرملین: روابط مسکو و پکن ادامه می‌یابد

تهران- ایرنا- کرملین سفر وزیر امور خارجه آمریکا به چین را کم اهمیت دانست و گفت به رغم لابی واشنگتن، مسکو و پکن به گسترش روابط خود ادامه خواهند داد.

حزب‌الله: توقف نبرد جبهه مقاومت در گرو پایان جنگ غزه است

تهران-ایرنا- عضو شورای مرکزی حزب‌الله لبنان با بیان اینکه تجاوز به غیرنظامیان در لبنان معادلات را تغییر نخواهد داد، تاکید کرد که جبهه‌های پشتیبانی در لبنان، عراق و یمن تنها با توقف تجاوزها به نوار غزه، متوقف خواهند شد.

Loading

ترفندهای انتخاباتی ترامپ در راستای تخریب و افول دموکراسی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: «هرچه به ماه نوامبر نزدیک‌تر می‌شویم، نگرانی غرب از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیشتر می‌شود. اگرچه دمکرات‌های آمریکایی بر پیشتازی جو بایدن بر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا، در نظرسنجی‌ها متمرکزشده و به ظرفیت دموکراسی آمریکا برای احیای خود عمیقاً باور دارند، اما من به‌عنوان یک شهروند انگلیسی و رئیس اتاق فکر شورای روابط خارجی اروپا، چشم‌انداز نگران‌کننده‌ای را متصورم.»

مارک لئونارد در یادداشتی که وب‌سایت شورای روابط خارجی اروپا آن را منتشر کرد؛ نوشت: به‌عنوان یک انگلیسی، به خاطر دارم که چهار سال پیش پیشتازی 20 درصدی «عدم خروج» در نظرسنجی‌ها به پیروزی «خروج» از اتحادیه اروپا در رفراندوم برگزیت منجر شد. به‌عنوان رئیس اتاق فکر، از نزدیک با کارشناسانی همکاری داشته‌ام که به مطالعه در مورد چگونگی تحریف نظام‌های دموکراتیک توسط رهبران اقتدارگرا برای ماندن در قدرت می‌پردازند، چیزی که در ترکیه، روسیه، مجارستان و لهستان اتفاق افتاده است. درواقع، اغلب به نظر می‌رسد که ترامپ تاکتیک‌های سایر قدرت‌طلبان را بیش از هر کس دیگری مطالعه کرده است. بر اساس بحث‌های اخیر با کارشناسان هر یک از این کشورها، به جمع‌آوری ترفندهای کثیف زیر پرداخته‌ام که ترامپ ظاهراً آن‌ها را به کار گرفته است.

اولین ترفند، تبدیل کردن تاریخ به سلاح است. رهبران پوپولیست پلتفرم سیاسی خود را از طریق چنددستگی اجتماعی پیش می‌برند. آن‌ها برای تقویت پایگاه خود، از توهین به برخی رأی‌دهندگان ابایی ندارند. آن‌ها خود را قهرمان عظمت ملی جلوه داده و می‌خواهند برخی را شهروندان اصیل و برخی را غیر اصیل محسوب کنند. استفاده از این شیوه، به‌طور اجتناب‌ناپذیری در طول تاریخ تکرار شده است.

هر یک از این رهبران، یک روایت تاریخی کاملاً حزبی را پیش برده‌اند ازجمله، افتخار ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به پیروزی شوروی در جنگ جهانی دوم؛ آرزوی رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه برای بازگشت به امپراتوری عثمانی؛ حمایت ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان به پیمان تریانون و واپس نگری بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس، به پکس بریتانیکا.

ترفند دیگر را می‌توان سیاست پسا حقیقت نامید. این رهبران ترجیح می‌دهند تا با ویدئوهای تبلیغاتی حرفه‌ای و رسانه‌های اجتماعی مستقیماً با مردم ارتباط برقرار کنند زیرا این امر به آن‌ها امکان می‌دهند تا بر حقایق ارائه‌شده توسط کارشناسان سرپوش بگذارند. در این اکوسیستم رسانه‌ای، بررسی حقایق خریدار چندانی ندارد، زیرا مردمی که باید این حقایق را بشنوند، به آن گوش نمی‌دهند یا گفته‌های رسانه‌های «لیبرال» را باور نمی‌کنند. در حال حاضر، در بسیاری از دموکراسی‌ها، اخبار جعلی در سطح محلی رایج بوده و کنشگران سیاسی خلأ ناشی از کاهش رسانه‌های منطقه‌ای و شهری سنتی را پر کرده‌اند.

تاکتیک سوم، مخالف سازی برای دولت خود است. واژه «دولت عمیق» ظاهراً از ترکیه‌ی دهه 1990 نشات گرفته است، اما اکنون به‌طور برجسته‌ای در رویکرد ترامپ، اوربان، اردوغان، جانسون و حاکم لهستان به چشم می‌خورد. با متهم کردن شخصیت‌های بی‌نام‌ونشان در پشت پرده و شبکه‌های تاریک، همه این رهبران برای ناکامی‌های خود بهانه‌ای آماده در اختیار دارند.

ترفند چهارم، سرکوب رأی‌دهندگان است. ترامپ و حزب جمهوری‌خواه نیز به سلب امتیاز از سیاه‌پوستان آمریکا مبادرت می‌کنند.

ترفند بعدی، «فن‌آوری سیاسی» است که به‌طورمعمول به سیاست‌های پسا شوروی اطلاق می‌شود. این روش‌ها عبارت‌اند از حمایت پنهانی روسیه از نامزد طرف ثالث نظیر جیل استین در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا؛ روش‌های تخریبی (نظیر جستجو برای یافتن اتهام علیه جو بایدن در اکراین) و اعلام پیروزی قبل از شمارش آرا. در خصوص آمریکا، اگر ترامپ قبل از دریافت همه صندوق‌های آرا، اعلام پیروزی کند، مسئولان ایالت‌های کلیدی تحت کنترل جمهوری خواهان می‌توانند شمارش آرا زودتر به پایان ببرند تا نتیجه تغییری نکند.

دیگر تاکتیک مشترک دیکتاتورها بازی با کارت «نظم و قانون» است. ترامپ با سیاه نمایی اعتراضات «جان سیاه‌پوستان مهم است» به‌عنوان غارتگری «شهری»، به تکرار سیاست‌های نژادپرستانه‌ای پرداخته است که از زمان ریچارد نیکسون مورداستفاده روسای جمهور جمهوری خواهان بوده است.

مشکل دموکرات‌ها در آمریکا و دموکرات‌های کشورهای دیگر، این است که بررسی این تکنیک‌ها باعث تقویت اثرگذاری آن‌ها می‌شود. راستی آزمایی اخبار جعلی به‌طور اجتناب‌ناپذیری باعث گسترش هرچه بیشتر این اخبار می‌شود. هشدارها در مورد سرکوب رأی‌دهندگان نتیجه برعکس خواهد داد، زیرا بسیاری از مردم به این نتیجه خواهند رسید که فرایند انتخابات دستکاری‌شده و شرکت در آن فایده‌ای ندارد.

برای اجتناب از این تأثیرها، باید پروژه دموکراسی فاسد را با لنزهای جدیدی تعریف، نام‌گذاری و تحلیل کرد. بین مفرهای سیاسی فوق‌الذکر با تحریف آشکار نتایج انتخابات، فرق زیادی است. ترفندهای فوق را می‌توان «تخریب، پوسیدگی و افول دموکراسی» نامید. درنهایت، تنها راه شکست ترامپ شکست وی از طریق سیاست است. وظیفه دموکرات‌ها این است که هدف دموکراسی را برای مردم آمریکا یادآوری و با تاکتیک‌های ترامپ به‌طور کارآمد مقابله کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *