جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

هیل: آمریکا در بحبوحه اعتراضات دانشگاهی علیه جنگ غزه، حمایت از اسرائیل را دوچندان می‌کند

تهران- ایرنا- تارنمای «هیل» با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه و کمک ۲۶ میلیارد دلاری جدید برای رژیم اسرائیل که در کنگره ایالات متحده تصویب شد، نوشت: رئیس جمهوری آمریکا این قانون را در بحبوحه تشدید بحران انسانی در غزه و حمله قریب الوقوع اسرائیل به شهر جنوبی رفح، جایی که بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی آنجا پناه گرفته‌اند، امضا کرد.

اکثریت کابینه نتانیاهو از پیشنهاد مصر برای جلوگیری از جنگ در رفح حمایت کردند

«سازمان رادیو و تلویزیون» اسرائیل، شنبه هشتم اردیبهشت، به نقل از یک منبع آگاه خبر داد به‌رغم اولویت متفاوت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این دولت، دستیابی به توافق تل‌آویو و حماس، براساس پیشنهاد جدید مصر، ظرف چند روز امکان‌پذیر است. به گفته این منبع آگاه، اکثریت اعضای کابینه نتانیاهو از مفاد پیشنهاد جدید مصر حمایت می‌کنند. پیشنهاد قاهره پیش از این به مقامات حماس ارائه شد و هدف آن دستیابی به توافقی برای مبادله گروگان‌ها و زندانیان و آغاز آتش‌بس موقت است.

Loading

رسانه ها؛ ادامه نقض تحریم تسلیحاتی لیبی و…

۱۳۹۹/۰۶/۱۹ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: اعتراض دوباره سازمان ملل به نقض تحریم تسلیحاتی لیبی، هشدار برگزیتی اتحادیه اروپا به  انگلیس، هشدار اتحادیه اروپا به صربستان وکوزوو درباره ایجاد سفارت در قدس اشغالی، بالاگرفتن اختلافات ترامپ و نظامیان، اعلام تاریخ امضای توافق عادی‌سازی روابط میان تل‌آویو و ابوظبی، اعلام خروج بیشتر نیروهای آمریکایی از عراق توسط ترامپ، سرگذشت تلخ پناهجویان در صحرای آفریقا، هشدار چین به هند، برگزاری نشست کشورهای آ.سه.آن ، اولین اعتراف نظامیان میانمار به نسل‌کشی مسلمانان «روهینگیا»، ماجرای پرابهام یکی از رهبران "ربوده شده" اپوزیسیون بلاروس، هشدار لوکاشنکو درباره عواقب "فروپاشی" بلاروس برای روسیه و لغو سفر پوتین به آمریکا  از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

 خبرگزاری صدا و سیما: با نزدیک شدن به پایان دوره گذار‏، اتحادیه اروپا و انگلیس همچنان نگران از افزایش تنش ها در روابط دو طرف هستند. هشدار کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در حالی مطرح می‌شود که مذاکرات و گفتگو‌های دو طرف درباره نوع روابط آینده اشان در آستانه آغاز شدن است. بر اساس این گزارش با نزدیک شدن به پایان دوره گذار که طی آن قوانین اروپا در خاک انگلیس اعمال می‌شود یعنی پایان دسامبر، بحث‌ها با هدف دستیابی به توافق تجارت آزاد میان انگلیس و کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در بن بست باقی مانده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): کارشناسان سازمان ملل در گزارشی جدید گفتند، طرف‌های درگیر در لیبی و حامیان بین‌المللی آنها شامل امارات، روسیه و اردن به عنوان حامی خلیفه حفتر در برابر ترکیه و قطر به عنوان حامی دولت توافق ملی تحریم تسلیحاتی این سازمان علیه این کشور نفت‌خیز حوزه شمال آفریقا را نقض کرده‌اند و این تحریم “کاملا بی‌تاثیر” شده است.

الکوثر فارسی:اتحادیه اروپا به صربستان و کوزوو درخصوص تلاش برای ایجاد سفارت در قدس هشدار داد.«پیتر استانو» سخنگوی امور خارجی اتحادیه اروپا اظهار داشت که صربستان و کوزوو که به دنبال پیوستن به اتحادیه اروپا هستند، باید بدانند که چنین اقدامی با انتظارات بروکسل مغایرت داشته و هر گامی که موضع مشترک اتحادیه اروپا درباره قدس را زیر سوال ببرد مایه نگرانی جدی و تأسف خواهد بود».

خبرگزاری ایرنا: «جیمز مک کانویل» فرمانده ستاد مشترک ارتش آمریکا دیروز سه شنبه پس از آنکه «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا آن‌ها را به جنگ برای خوشحال نگه داشتن پیمانکاران دفاعی متهم کرد، ضمن دفاع از فرماندهان ارتش گفت: او و دیگران تصمیم گیری برای اعزام نیروها به جنگ را “بسیار بسیار جدی” می‌گیرند. ژنرال مک کانویل گفت: من به مردم آمریکا اطمینان می‌دهم که مقام های ارشد نظامی، اعزام نیرو را برای جنگ تنها در موارد ضروری  دنبال می کنند.

العالم فارسی: مقامات آمریکایی اعلام کردند که توافق عادی سازی کامل روابط میان رژیم صهیونیستی و امارات متحده عربی در تاریخ ۱۵ سپتامبر (۲۵ شهریورماه) در کاخ سفید به شکل رسمی به امضا خواهد رسید. مقامات کاخ سفید سه‌شنبه شب خبر دادند که عادی سازی کامل روابط رژیم صهیونیستی و امارات در تاریخ 15 سپتامبر ( 25 شهریورماه) به امضا خواهد رسید.

آناتولی  ترکیه:  یک مقام آمریکایی اعلام کرد که ترامپ امروز بیانیه‌ جدیدی در خصوص خروج تعداد بیشتری از سربازان این کشور از عراق منتشر خواهد کرد.این مقام آمریکایی که هنگام بازگشت ترامپ از ایالت کارلونیای شمالی در هواپیمایی ریاست جمهوری حضور داشته، تاکید کرد: انتظار می‌رود ترامپ روز چهارشنبه این خبر را اعلام کند. به گفته وی در روزهای آینده برای افغانستان نیز چنین بیانیه‌ای منتشر خواهد شد.

تی.آر.تی ترکیه: سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرد که 80 پناهجوی دیگر را که در صحرای آفریقا به حال خود رها شده بودند را نجات داده است.گفته می‌شود که قاچاقچیان انسان که از وجود وسایل نقلیه حامل نظامیان در شهر دیرکو (Dirkou) باخبر شده بودند ، پناهجویان را در فاصله 230 کیلومتری این شهر و در میانه یک بیابان بسیار خشک و پهناور رها کرده و خود متواری شده اند.

رادیو چین: مقامات سازمان بهداشت جهانی در یک نشست خبری که در وین برگزار شد با اشاره به عدم بروز موارد جدید ابتلا به کرونا برای بیستمین روز متوالی در چین، از تدابیر برجسته چین برای مقابله با کرونا قدردانی کردند و تجربیات چین در مهار کروناویروس را “کمکی به جهان” خواندند.

 ان. اچ.کی ژاپن: روسای امور خارجه ده کشور عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن)، روز چهارشنبه یک نشست ویدئویی آنلاین برگزار خواهند کرد. انتظار می رود که آنها بیانیه ای در خصوص تنش های رو به افزایش در دریای چین جنوبی صادر کنند.از جمله موضوعات کلیدی مورد بحث در این نشست مناقشه بر سر دریای چین جنوبی خواهد بود که چین و برخی کشورهای عضو آسه آن ادعای مالکیت آن را دارند.

خبرگزاری فارس:  دو تن از نظامیان ارتش میانمار برای اولین بار به قتل و تجاوز گسترده علیه مسلمانان «روهینگیا» و دفن آنها در گورهای دسته‌جمعی اعتراف کردند. یکی از گروه‌های حقوق بشری اعلام کرد که دو تن از نظامیانی که از ارتش میانمار جدا شده‌اند در یک کلیپ ویدئویی شهادت دادند که به آنها دستور قتل و تجاوز به مسلمانان «روهینگیا» داده شده بود.

دویچه وله:  برخی منابع از بازداشت ماریا کولسنیکووا هنگام عبور از مرز خبر داده‌اند، برخی از دستگیری او در اوکراین. اپوزیسیون بلاروس ناپدید شدن کولسنیکووا و اخبار ضد و نقیض درباره او را سناریوی نیروهای امنیتی می‌داند.

خبرگزاری تسنیم: رئیس جمهوری بلاروس با تأکید بر حمایت آمریکا از مخالفان در این کشور معتقد است: هدف اصلی از اتفاقات رخ داده، در واقع روسیه است و اگر بلاروس “فروبپاشد”، نوبت به روسیه خواهد رسید. “الکساندر لوکاشنکو” خطاب به روزنامه نگاران روس گفت: «شما هم نباید آرام ننشینید. برای شما نیز به زودی ممکن است رویدادهای سیاسی خاصی، حتی در سطح اتفاقات در بلاروس، رخ بدهد.

خبرگزاری مهر: سخنگوی کرملین از لغو سفر رئیس جمهور روسیه به آمریکا به دلیل وضعیت شیوع کرونا در ایالات متحده خبر داد. «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین اعلام کرد سفر «ولادیمیر پوتین» به آمریکا که قرار بود با هدف سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل انجام شود، به دلیل شیوع کرونا در آمریکا انجام نمی‌شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *