جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بیداری جهانی و باتلاقی که اسرائیل برای آمریکا ساخت

یک رسانه برجسته عربی با اشاره به بیداری جهان بعد از مشاهده جنایات اسرائیل تحت حمایت کامل آمریکا و غرب در نوار غزه تاکید کرد که دورویی آمریکا برای جهانیان فاش شده و امروز اسرائیل یک بارِ استراتژیک و پرهزینه بر دوش ایالات متحده است.

Loading

روسیه هدف اصلی انتقال نیروهای آمریکایی از آلمان به لهستان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: شاید یکی از اهداف ایالات‌متحده آمریکا در انتقال نیروهای خود از آلمان به لهستان این باشد که توجه مسکو را به مرزهای غربی روسیه معطوف کند تا بدین ترتیب روس‌ها ناچار شوند بخش قابل‌توجهی از نیروها و تجهیزات و همچنین بودجه نظامی خود را در مرزهای غربی مستقر و صرف کنند. سید رضا میرطاهر - کارشناس مسائل نظامی و استراتژیک

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از ژانویه ۲۰۱۷ که وارد کاخ سفید شد، یکی از محورهای تبلیغاتی‌اش که مکرر در سفرهایش به اروپا بر آن تأکید داشت انتقاد از کم‌کاری کشورهای اروپایی عضو ناتو در مورد هزینه‌کرد دو درصد از تولید ناخالص داخلی این کشورها برای امور دفاعی و نظامی بود. به‌ویژه لبه تیز انتقاد ترامپ متوجه کشور آلمان به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا و مهم‌ترین کشور اتحادیه اروپا و ناتو بوده و هست.

آلمانی‌ها در حال حاضر تقریباً ۳/۱ تا ۴/۱ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف امور دفاعی می‌کنند. البته برلین بارها قول داده بود که این میزان را به دو درصد افزایش دهد اما عملاً تاکنون این امر را محقق نکرده است. به همین دلیل رئیس‌جمهور آمریکا تقریباً دو ماه پیش بود که به ناگهان اعلام کرد شمار نیروهای آمریکایی را در آلمان که حدود ۳۴ هزار بودند تغییر خواهد داد و حدود ۱۲ هزار نفر از این نیروها منتقل خواهند شد. بعداً پنتاگون نیز این مسئله را تأکید کرد و مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که بخشی از این نیروها به آمریکا بازخواهند گشت و شماری از آن‌ها به دیگر کشورهای اروپایی ازجمله ایتالیا، لهستان و جمهوری‌های بالتیک منتقل خواهند شد. ولی به نظر می‌رسد هدف اصلی آمریکا که البته به بهانه عدم توجه آلمان به تعهدات دفاعی‌اش صورت گرفته اساساً افزایش شمار نیروهای نظامی‌اش در شرق اروپا به‌ویژه در کشورهای حوزه بالتیک یعنی لتونی، لیتوانی و استونی و همچنین کشور لهستان است که به‌هرحال در اروپای شرقی واقع‌شده و به‌منزله مرز حائلی بین غرب و روسیه محسوب می‌شود. لهستانی‌ها با توجه به تجاربی که در جریان جنگ جهانی دوم داشتند به این صورت که بین استالین و هیتلر یک نوع توافق ضمنی در مورد تقسیم لهستان انجام گرفت به‌شدت از تهدیدات روسیه مخصوصاً بعد از بحران اوکراین بیمناک هستند. لذا لهستانی‌ها به دنبال افزایش ضمانت‌های امنیتی به‌ویژه در پی بیشتر شدن حضور نیروهای ناتو در این کشور هستند. آمریکا به‌عنوان مهم‌ترین کشور عضو ناتو که البته منافع و اهداف خاص خود را از محاصره و دربرگیری روسیه و افزایش تقابل با این کشور دنبال می‌کند هدفش با این هدف لهستان هم‌راستا است و مشاهده می‌کنیم که قرار شده از بین نیروهایش حداقل ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ نفر به لهستان منتقل شوند و درواقع بخش دیگری از نیروهای آمریکایی‌ نیز به‌صورت چرخشی در لهستان حضور خواهند داشت. این اقدام واشنگتن واکنش روسیه را برانگیخته و کرملین در این زمینه به آمریکا هشدار داده است. اخیراً نیز سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه تأکید کرد که ناتو به دنبال افزایش تقابل با روسیه و گسترش به سمت شرق است. این مسئله به حساسیت مسکو در مورد اهداف واقعی غرب افزوده و از دلایل افزایش حضور نظامی، تقویت نیروهای نظامی و روند فزاینده دپوی تجهیزات سنگین نظامی در کشورهای حوزه بالتیک و لهستان پرده برمی‌دارد. اکنون می‌توان با صراحت بیان کرد که این آمریکایی‌ها هستند که روند تحریک روسیه و افزایش تقابل با مسکو را در شرق اروپا در پیش‌گرفته‌اند. شاید یکی از اهداف ایالات‌متحده آمریکا این باشد که توجه مسکو را به مرزهای غربی روسیه معطوف کند تا بدین ترتیب روس‌ها ناچار شوند بخش قابل‌توجهی از نیروها و تجهیزات و همچنین بودجه نظامی خود را مصروف مرزهای غربی کنند. آمریکایی‌ها پیش‌تر در دوران جنگ سرد با شوروی برخورد مشابهی داشتند و تلاش کردند تا از طریق ایجاد یک مسابقه عظیم تسلیحاتی اقتصاد شوروی به اضمحلال بکشانند که در این امر موفق بودند.

البته این اقدام آمریکا یعنی افزایش شمار نیروهای نظامی این کشور در لهستان باید در کنار دیگر اقدامات به‌ویژه خروج از پیمان نیروهای هسته‌ای میان برد یا INF تحلیل شود؛ زیرا این موارد در کنار هم بیانگر آن است که آمریکا دستش درزمینهٔ توسعه و استقرار موشک‌های کوتاه برد و میان برد مجهز به کلاهک هسته‌ای کم‌توان باز شود. درعین‌حال این گمانه مطرح است که آمریکا در آینده نه‌چندان دور با توجه به اینکه تحت محدودیت‌های پیمان INF نیز قرار ندارد شاید موشک‌های کوتاه برد و میان برد هسته‌ای خود را در کشورهایی مانند لهستان یا جمهوری‌های بالتیک که تهدید مستقیم علیه امنیت ملی روسیه محسوب می‌شود مستقر کند. البته حتماً این مسئله واکنش متقابل روسیه را به دنبال خواهد داشت، هرچند روس‌ها چند سال است که در واکنش به استقرار سامانه‌های ضدموشکی از جانب آمریکا در لهستان، سامانه‌های موشکی اسکندر را در دو نوع کروز و بالستیک در منطقه کالینینگراد که یک منطقه دور از خاک اصلی روسیه و در جوار لهستان است مستقر کرده‌اند. به‌طورکلی روند اقدامات آمریکا در عرصه نظامی در اروپا به نظر می‌رسد روندی است که به افزایش حضور و تحریک روسیه به واکنش‌های متقابل منجر خواهد شد. بدون شک این استراتژی دولت ترامپ به نفع امنیت اروپا و امنیت بین‌الملل نخواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *