جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است

تهران- ایرنا- معاون اول رئیس‌جمهور گسترش روابط با آفریقا را راهبرد اساسی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانست و گفت: تعاملات اقتصادی و سیاسی تهران با کشورهای دوست و همچنین جهان براساس راهبرد برد-برد است

حملات «گسترده» روسیه به نیروگاه‌های تولید برق اوکراین

اوکراین می‌گوید ارتش روسیه در حملات «گسترده» تأسیسات انرژی این کشور را هدف قرار داده است و از سوی دیگر فعالیت یک پالایشگاه نفت روسیه بر اثر حمله پهپادی کی‌یف متوقف شده است. همچنین اعلام شده که این حملات تلاف جانی نیز داشته، اما جزئیاتی در این زمینه منتشر نشده است.

همکاری قزاقستان و افغانستان در حوزه معادن

تهران- ایرنا- معاون نخست‌وزیر قزاقستان، در دیدار با سرپرست وزارت معادن و نفت حکومت سرپرست طالبان گفت: آستانه خواهان تقویت روابط ۲ کشور برای توسعه دادوستد و همکاری اقتصادی در بخش‌های مختلف از جمله در بخش معادن با افغانستان است.

Loading

رسانه ها؛ آمریکا درآرزوی توافق با چین و روسیه و…

۱۳۹۹/۰۵/۱۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: ابراز امیدواری آمریکا برای توافق تسلیحات هسته ای با روسیه و چین، ابراز نگرانی پمپئو از افزایش نفوذ چین در ایران، مهلت ۴۵ روزه ترامپ به پکن برای فروش «تیک تاک»، تلاش موثر روسیه و چین برای کاهش نقش دلار در مبادلات دو جانبه، صربستان در یک قدمی پیوستن به اتحادیه اقتصادی اوراسیا، سقوط بی سابقه تولید ناخالص داخلی آمریکا، رد مذاکره با ترکیه از سوی خلیفه حفتر، افشای اسناد محرمانه از تلاش‌های طولانی عربستان برای تجزیه یمن، استعفای وزیر خارجه لبنان، شکست انحصار جی پی اس آمریکا با راه اندازی سامانه جهانی بی دوئوی چین، افتتاح اولین نیروگاه هسته ای دنیای عرب و درخواست صهیونیست‌ها برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

اسپوتنیک روسیه: مشاور امنیت ملی کاخ سفید ابراز امیدواری کرد که با روسیه و چین در عرصه کنترل تسلیحات هسته ای به توافق برسد. رابرت اوبراین مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت: ایالات متحده امیدوار است که با روسیه و چین در عرصه کنترل تسلیحات هسته ای به توافق برسد. رابرت اوبراین در مقاله ای برای واشنگتن پست نوشت: ایالات متحده مذاکرات خود با روسیه درباره “استارت نو” را در ماه ژوئن آغاز کرده است. ایالات متحده با رویکردی خوشبینانه معتقد است که می تواند با مسکو و چین در زمینه کنترل تسلیحات به توافقی برای اعمال محدودیت در رابطه با تمامی تسلیحات هسته ای دست یابد.

دویچه وله: مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا همکاری ۲۵ ساله ایران و چین را خطری برای ثبات و امنیت خاورمیانه ارزیابی کرده است. شبکه خبری “فاکس‌نیوز” در ارتباط با تنش بین آمریکا و چین گفتگویی با مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا داشته است.

خبرگزاری مهر: رئیس جمهور آمریکا به چین ۴۵ روز فرصت داد تا مذاکرات خود با شرکت مایکروسافت را برای فروش اپلیکیشن تیک تاک به سرانجام برساند. تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای پایان دادن به حضور اپلیکیشن چینی تیک تاک در ایالات متحده، پکن را بر آن داشته تا در اندیشه فروش این اپلیکیشن باشد از همین رو ترامپ به چینی ها ۴۵ روز فرصت داده تا مذاکرات خود با مایکروسافت را به سرانجام برساند. 

الکوثر فارسی: سوء استفاده آمریکا از دلار به عنوان ابزاری برای اعمال فشار به دیگر کشورها ، موجب تلاش بین المللی برای کاهش وابستگی به دلار شده است. روسیه و چین به عنوان دو قدرت رقیب بین المللی آمریکا گام های بزرگی در این مسیر برداشته اند.پس از مذاکرات چند ساله اخیر بین روسیه و چین برای کنار گذاشتن دلار آمریکا، این دو کشور این هدف را محقق کرده اند به نحوی که سهم دلار در تجارت میان روسیه و چین در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ برای اولین بار به کمتر از ۵۰ درصد رسیده است. این رقم در مقایسه با زمانی که این ایده بین مسکو و پکن مطرح شد یعنی درست چهار سال پیش، کاهش قابل توجهی را نشان می دهد.

خبرگزاری ایرنا: اتاق بازرگانی صربستان با صدور بیانیه ای اعلام کرد که دولت فدراسیون روسیه موافقت خود را برای تصویب توافق نامه تجارت آزاد بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و جمهوری صربستان تائید و برای تصویب به دومای این کشور ارسال کرده است. اتاق بازرگانی صربستان در این رابطه با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد، مطمئنا تصویب پیش نویس قانون فدرال توسط فدراسیون روسیه یک علامت مثبت است که تا پایان امسال می توان پایان فرایند عضویت صربستان در اوراسیا را در دوما و تصویب آن از چهار عضو دیگر اتحادیه اقتصادی اوراسیا انتظار داشت.

 خبرگزاری صدا و سیما: شبکه تلویزیونی پی بی اس در صفحه اینستاگرام خود نوشت تولید ناخالص داخلی آمریکا به شکلی بی سابقه سقوط کرد. اقتصاد آمریکا در میانه همه گیری کووید-۱۹ تندترین شیب سقوط خود را تجربه کرد.تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه دوم امسال به میزان بی سابقه ۳۲ و ۹ دهم درصد نسبت به سه ماهه اول امسال سقوط کرد. این زمانی بود که آمریکا برای جلوگیری از شیوع کرونا وارد مرحله محدودیت‌های اجتماعی شد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): منابع لیبیایی اعلام کردند ارتش “ملی” لیبی به رهبری خلیفه حفتر در پیامی به واشنگتن مخالفت خود را با مذاکره با ترکیه اعلام کرده و خواهان مداخله بین المللی برای نظارت بر گذرگاه‌های این کشور شده است. خلیفه حفتر پیش از این گفته بود رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه برای یافتن ارث اجداد استعمارگرش به لیبی آمده است و ما با گلوله با ترکیه رو در رو خواهیم شد.

خبرگزاری تسنیم: شبکه ماهواره‌ای الجزیره اسنادی محرمانه از دولت سعودی افشا کرده که بیانگر تلاش طولانی‌مدت عربستان ــ حتی قبل از آغاز جنگ ویرانگر آن ضد یمن ــ برای تجزیه این کشور است. اسناد نشان می‌دهد استراتژی عربستان در یمن مبتنی بر تجزیه این کشور از طریق حمایت از نهادهای مختلف به‌منظور ابقای طرف‌های قبیله‌ای و سیاسی در یمن، همراه با تحریک برخی نیروها علیه نیروهای دیگر در راستای منافع ریاض بوده است.این اسناد متعلق به بعد از سال 2011 تا 2015 یعنی زمانی که عربستان حمله نظامی خود ضد یمن را آغاز کرد٬ بوده است.

العالم فارسی: «ناصیف حتی» وزیر خارجه لبنان امروز (دوشنبه) استعفای خود را تقدیم «حسان دیاب» نخست‌وزیر این کشور کرد. ناصیف پس از تقدیم نامه استعفای خود به نخست وزیر لبنان، بدون این که سخنی بگوید، مقر نخست وزیری را ترک کرده است.

رادیو چین:  سامانه جهانی ناوبری ماهواره ای بی دوئو چین که بطور رسمی افتتاح شده،انحصار جی پی اس را شکسته است .بیش از سیصد هزار پرسنل علمی و فنی از 400اداره چین در این پروژه شرکت کردند. در این پروژه 55 ماهواره ناوبری بی دوئو به فضا پرتاب شده و پس از سه نسل فناوری، نهایتا سیستم بی دوئو به یک سیستم ناوبری تبدیل گشته و سراسر جهان را تحت پوشش قرار داده است.

 ان. اچ.کی ژاپن: امارات متحده عربی اولین کشوری در بین کشورهای عربی تولید کننده نفت در خلیج فارس شد که نیروگاه هسته ای افتتاح کرده است.یک کنسرسیوم به رهبری کره جنوبی پس از رقابت با رقبای ژاپنی و آمریکایی، در سال ۲۰۰۹ برنده مناقصه ساخت این نیروگاه شد. این نیروگاه از چهار راکتور هسته ای تشکیل شده است.

خبرگزاری فارس:  در راستای سیاست‌های ضد ایرانی ایالات متحده، صهیونیست‌ها دوباره هم‌صدا با مقامات کاخ سفید، خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران در سازمان ملل شدند.نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل با ضروری دانستن تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت، مدعی شد هر جایی خطری علیه تل‌آویو وجود دارد، رد پای ایران در آنجا دیده می‌شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *