جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تانک مجهز به هوش مصنوعی؛ آلمان و فرانسه قرارداد تسلیحاتی چند میلیارد یورویی امضا کردند

وزرای دفاع فرانسه و آلمان روز جمعه ۲۶ آوریل (۷ اردیبهشت) برای تصویب توافقنامه طرح تولید تانک مشترک جدید به نام «سامانه اصلی رزم زمینی» یا ام‌جی‌سی‌اس، در پاریس با یکدیگر دیدار کردند. این توافق رسمی نقطه آغاز فاز اول از طرح تولید یک خودروی زرهی است که «تانک آینده» نامیده می‌شود و ارزش آن به میلیارد‌ها یورو می‌رسد.

فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند

یک هواپیمای شخصی اسرائیلی که اخیرا تعدادی از مقامات اسرائیلی را به قطر و مصر برده بود، بعدازظهر امروز (شنبه)، در ریاض فرود آمد. تلویزیون اسرائیل «کان» گزارش داد این هواپیما از فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو برخاسته و بعد از توقف کوتاهی در عمان به عربستان سعودی رفته و آنجا فرود آمده است.

لطفا جلوی جنگ را بگیرید

لطفا جلوی جنگ را بگیرید

اسرائیل از نگاه خودش، به ادامه حملات به اهداف ایرانی مجبور است چرا که گمان می کند به این ترتیب ایران را تحت فشار می گذارد و به خیال خودش از تهدیدهای ایران علیه خود کم می کند. تا زمانی که دو طرف درگیر نزاع باشند، این زدوخوردها ادامه خواهد داشت.

اجلاس بین المجالس قدس در استانبول ترکیه

پنجمین اجلاس سالانه بین المجالس با عنوان بین المجالس قدس با حضور هشتاد هیئت پارلمانی از جهان و کشورهای اسلامی در استانبول ترکیه در حال برگزاری است.

Loading

رسانه ها؛ ادامه تنش چین و آمریکا و…

۱۳۹۹/۰۴/۲۲ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: هشدار نماینده کنگره درباره احتمال درگیری نظامی بین آمریکا و چین، هشدار آمریکا به اتباع خود در چین ، پیشنهاد مذاکره  وزیر امور خارجه چین به آمریکا ، تکذیب توافق هند با چین برای پایان دادن به منازعات مرزی، رکود در منطقه یورو ، برگزاری تظاهرات علیه رژیم صهیونیستی، درخواست هنیه برای تدوین استراتژی فراگیر در مقابله با طرح الحاق، هشدار کره شمالی به انگلیس، هشدار سازمان ملل درباره افزایش فقر در آمریکای لاتین، محمد بن سلمان متهم اصلی پرونده قتل خاشقجی، برگزاری انتخابات مخالفان دولت در هنگ کنگ و توافق شورای امنیت بر سر کمک‌رسانی به سوریه از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری فارس: نماینده کنگره آمریکا در مصاحبه‌ای گفت، این احتمال وجود دارد که ظرف 3 تا 6 ماه آینده میان آمریکا و چین درگیری نظامی رخ دهد.«تد یوهو» نماینده جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا در مجلس نمایندگان آمریکا درخصوص درگیری نظامی احتمالی بین آمریکا و چین هشدار داد.این مقام آمریکایی در مصاحبه با نشریه «واشنگتن اگزمینر» گفت: «پیش‌بینی می‌کنم یک درگیری ظرف ۳ تا ۶ ماه آینده به وقوع می‌پیوندد».

یورونیوز: در پی بالاگرفتن تنش‌‌های دیپلماتیک میان ایالات متحده و چین که با تحریم‌های تازه واشنگتن بر ضد چند مقام چینی تشدید شده است، آمریکا به اتباع خود در این کشور نسبت به خطر فزاینده «بازداشت‌های خودسرانه» هشدار داد.وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای که خطاب به شهروندان آمریکایی مقیم چین منتشر شده نسبت به احتمال انجام بازجویی و بازداشت‌های طولانی مدت که ممکن است به بهانه مسائل مرتبط با «امنیت کشوری» با دستور مقامات چین صورت گیرد، هشدار داده است.

رادیو چین: وانگ یی دیپلمات ارشد و وزیر امور خارجه چین با ترسیم راههایی برای ترمیم روابط دو جانبه چین و امریکا که طی ماههای گذشته به طرز چشمگیری آسیب دیده، گفت: باب گفتگو با چین برای ایالات متحده باز است و ما آماده گفتگو در مورد همه مسائل هستیم. وانگ یی وزیر امور خارجه چین در سخنانی در تالار اندیشه اندیشمندان چین و آمریکا خواستار بازگشت ایالات متحده به میز مذاکره شد و ضمن اشاره به این که هر دو طرف چیزهای زیادی برای ارائه و پیشنهاد به یکدیگر دارند، در مبارزه با همه گیری کروناویروس 2019 پیشنهاد کمک به طرف امریکا ارائه داد.

خبرگزاری تسنیم:  دولت هند توافق با چین برای پایان دادن به منازعات مرزی را تکذیب کرد. دولت دهلی نو ضمن رد ادعای توافق با چین در خصوص تنش‌های مرزی اعلام کرد: تنها اتفاقی که افتاده این است که سربازان دو کشور ۶۰۰ متر عقب نشینی کرده‌اند. دهلی نو توافق با چین برای حل کامل منازعه مرزی در منطقه لداخ را رد کرده و تصریح کرد: تنها اتفاقی که در این منطقه رخ داده یک عقب نشینی کوچک از سوی دو طرف بوده است.

خبرگزاری ایرنا: آمارهای رسمی و برآورد نهادهای اروپایی نشان می‌دهد رکود اقتصادی ناشی از بحران کرونا در این حوزه پولی بیش از آن چیزی است که تا کنون تخمین زده می‌شد. آمارهای رسمی اداره آمار اتحادیه اروپا (یورو استات) نشان می دهد که رشد اقتصادی اتحادیه اروپا و منطقه یورو طی سه ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۹ میلادی، به ترتیب ۲.۷ و ۳.۳ درصد افت کرده است.

خبرگزاری صدا و سیما: هزاران نفر از اسرائیلی‌ها در مخالفت با سیاست‌های اقتصادی کابینه رژیم صهیونیستی و بی تدبیری بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم در دوره شیوع کرونا تظاهرات کردند. هزاران نفر شب گذشته در اعتراض به مدیریت همه گیری کرونا در تل آویو تظاهرات کردند. اگرچه به نظر می‌رسد روند همه گیری در اروپا کاهش یافته است، اما اوضاع در اسرائیل این گونه نیست.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): رئیس دفتر سیاسی حماس خواهان تدوین یک استراتژی فراگیر برای مقابله با طرح الحاق کرانه باختری شد. اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در همایش «متحد علیه معامله قرن و طرح الحاق کرانه باختری» که از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: ما خواهان استراتژی فراگیری برای لغو طرح الحاق و معامله قرن و بازگشت ارزش و اهمیت به مسئله فلسطین هستیم.

العالم فارسی: به دنبال تحریم دو نهاد امنیتی کره شمالی از سوی انگلیس، پیونگ یانگ به لندن هشدار داد که هزینه این اقدام خود را پرداخت خواهد کرد. انگلیس اوایل هفته جاری ۴۹ نفر و سازمان را به بهانه نقض حقوق بشر تحریم کرد که دو سازمان کره شمالی هم که به گمان لندن درگیر کار اجباری، شکنجه و قتل زندانیان در این کشور بوده اند جزو این لیست بودند که در چارچوب این تحریم ها از ورود به انگلیس و انتقال وجه از طریق بانک های انگلیسی ممنوع شدند.

خبرگزاری مهر: دبیرکل سازمان ملل متحد نسبت به افزایش ۷ درصدی فقر در آمریکای لاتین در نتیجه پیامدهای شیوع کرونا و درگیر شدن دست کم ۴۵ میلیون نفر با وضعیت بد اقتصادی هشدار داد. «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد، اعلام کرد که در نتیجه پیامدهای ناشی از بکارگیری پروتکل های بهداشتی و محدودیت های ناشی از آن که در نتیجه شیوع کرونا در کشورهای مختلف بکار گرفته شده اند، فقر در آمریکای لاتین به میزان ۷ درصد افزایش می یابد.

آناتولی  ترکیه:  گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در گفت‌وگو با «آناتولی» ضمن تاکید بر جدیت ترکیه در رسیدگی به پرونده جمال خاشقجی، ولیعهد عربستان سعودی را «متهم اصلی» پرونده دانست.   دکتر اگنس کالامارد، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد مظنون اصلی پرونده جمال خاشقجی روزنامه‌نگار سعودی سردبیر سابق روزنامه الوطن و ستون‌نویس واشنگتن‌ پست که دوم اکتبر 2018 در سرکنسولگری این کشور در استانبول به قتل رسید، را محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی دانست.

ان. اچ.کی ژاپن: طرفداران دموکراسی در هنگ کنگ در حال برگزاری انتخابات مقدماتی برگزیدن نامزدهای خود جهت شرکت در انتخابات شورای قانونگذاری هستند که در ماه سپتامبر برگزار خواهد شد.در این مرحله ۳۰ نفر از میان ۵۱ نامزد شرکت کننده در انتخابات مقدماتی، که به درخواست بنی تای، دانشیار دانشگاه هنگ کنگ بوده است، انتخاب خواهند شد.یک مقام اجرایی دولت هنگ کنگ هشدار داده که انتخابات مقدماتی با هدف سرنگونی دولت انجام می شود و آنها ممکن است قانون جدید امنیت ملی که چین برای این منطقه تصویب کرده است را نقض کنند.

دویچه وله: شورای امنیت به قطعنامه ناظر بر کمک‌رسانی به سوریه پس از هفته‌ها بحث و مذاکره رای مثبت داد. بر اساس این قطعنامه، کمک‌رسانی از این پس تنها از طریق یک گذرگاه مرزی ممکن خواهد بود. این موضوع می‌تواند موقعیت اسد را تقویت کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *