جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

کمبود شدید سرباز در اوکراین

«ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

وخامت اوضاع ارتش اوکراین در میدان نبرد با روسیه

فرمانده نیرو‌های زمینی ارتش اوکراین ضمن هشدار نسبت به وخامت اوضاع ارتش این کشور در میدان نبرد با روسیه گفت: اعضای ناتو از وضعیت دشوار عملیاتی و راهبردی اوکراین در میدان نبرد مطلع هستند.

دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان

ایروان اعلام کرد: ارمنستان رویکرد مثبتی به تلاش‌های میانجی‌گری برای تحدید حدود مرزها بر اساس دستیابی به صلح واقعی پایدار در قفقاز جنوبی و همچنین به رسمیت شناختن متقابل تمامیت ارضی ارمنستان و جمهوری آذربایجان دارد.

بیمارستان شفاء، حافظه ی جنایات رژیم صهیونیستی

با گذشت بیش از 200 روز از تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بیمارستان ها و مراکز درمانی در زمره مهم ترین اهداف حملات ارتش اسرائیل در خلال این نبرد بوده اند. بیمارستان شفا در خلال این نبرد شاهد سه مرحله از جنایات نظامیان صهیونیست بوده اند.

Loading

چشم‌انداز و چالش‌های مذاکرات طالبان و دولت افغانستان

۱۳۹۹/۰۴/۱۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر تحولات افغانستان با بیان اینکه روند گفتگوهای بین الافغانی و آینده آن تاریک به نظر نمی‌رسد، تأکید کرد: با توجه به چالش‌های موجود، قطعاً در کوتاه‌مدت شاهد توافق جامعی میان طالبان و دولت افغانستان نخواهیم بود بلکه می‌توان انتظار داشت که روند گفتگوها از حجم اختلافات اندک‌اندک بکاهد.

فرزاد رمضانی بونش در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اظهارات سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در خصوص احتمال آغاز مذاکرات صلح میان افغان‌ها در ماه ژوئیه، خاطرنشان کرد: یکی از اهداف گفتگوهای یک سال گذشته آمریکا و طالبان و توافقنامه‌ای که منعقد شد این بود که طالبان بتواند برای نوعی توافق بنیادین و ساختاری با سایر جریان‌های اصلی حاکم و احزاب سیاسی در افغانستان حاضر و از نقش یک جریان اپوزیسیون سیاسی – نظامی خارج شود و با حضور در قدرت، فضای سیاسی و امنیتی افغانستان را به سمت ثبات و آرامش سوق دهد.

 

طالبان مجبور است با جریان‌های عمده حاکم در کابل روبرو باشد

وی افزود: اما حداقل در شش ماه گذشته، چالش‌های گوناگون سیاسی، امنیتی، حقوقی بر سر ایجاد نوعی گفتگوی بین الافغانی بین طالبان و دولت وحدت ملی پیشین و همچنین دولت فراگیر کنونی افغانستان، به وجود آمد؛ بااین‌حال باید توجه داشت که اکنون طالبان مجبور است با جریان‌های عمده حاکم در کابل، یعنی دو جناح اصلی دولت در افغانستان که خودشان متحدانی دارند روبرو باشد و در بعد دیگر به نظر می‌رسد طالبان یکسری درخواست‌ها، ادعاها و مطالبات حداکثری دارد و تلاش می‌کند آن را با استفاده از روند مذاکرات با دولت افغانستان به دست بیاورد.

این تحلیلگر مسائل افغانستان با بیان اینکه دولت مستقر نمی‌خواهد ساختار حاکمیت و قانون اساسی و سایر مسائل گوناگون عمده در افغانستان تحت تأثیر حداکثری حضور طالبان در قدرت باشد، تأکید کرد: به نظر می‌رسد دولت حاضر است به‌نوعی سهم قدرت طالبان را در کابل به رسمیت بشناسد و آن‌ها را از جریان نظامی به جریان سیاسی تبدیل کند؛ اما به نظر نمی‌رسد این سهم بسیار باشد.

 

چالش‌های پیش روی طالبان

رمضانی اضافه کرد: طالبان نسبت به آنچه به‌عنوان سهمشان از قدرت در نظر گرفته شده خواسته‌های بیشتری دارد؛ مباحثی مانند امارت اسلامی و نام آینده دولت افغانستان، قانون اساسی، مقررات اسلامی و نوع نگاه جریان‌های مختلف به این مسئله، آزادی‌های مدنی، نگاه به اقلیت‌ها و همچنین برخورد و نوع ارتباط طالبان با سایر جریان‌های تندرو و تروریستی حاضر در افغانستان مانند داعش، القاعده، در کنار نوع سهم بری که در آینده از قدرت خواهند داشت به‌نوعی مورد چالش و گفتگو است.

 

در کوتاه‌مدت توافق جامعی میان طالبان و دولت نخواهد بود

وی با تأکید بر اینکه چالش‌های پیش روی دو طرف، رسیدن به یک نتیجه فوری را با مشکلات بسیار زیادی روبرو کرده است، گفت: درعین‌حال روند گفتگوهای بین الافغانی و آینده این گفتگوها تاریک به نظر نمی‌رسد، اما قطعاً در کوتاه‌مدت شاهد توافق جامعی میان طالبان و دولت افغانستان نخواهیم بود؛ بلکه باید منتظر بود که روند گفتگوها از حجم اختلافات اندک‌اندک بکاهد و آن‌ها را وارد روند دسترسی به توافقی کند که در آینده بتواند اصول و مفاد توافق بنیادینی را شکل دهد.

رمضانی با اشاره به چالش‌های پیش روی گفتگوهای بین الافغانی، ادامه داد: به نظر می‌رسد روند تحولات داخلی افغانستان و همچنین نگاه بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی و به‌نوعی خواسته‌های دیگری که در جامعه مدنی افغانستان است طالبان و دولت مستقر را وادار کند که به این گفتگوها تن دهند؛ اما اینکه دو طرف تا چه میزان از خواسته‌های خود کوتاه بیایند موردشک و تردید است تا جایی که در کوتاه‌مدت چشم‌انداز رسیدن به توافق وجود ندارد.

 

طالبان در شرایطی نیست که بتواند از گفتگو شانه خالی کند

وی افزود: بااین‌حال هر چه روند گفتگوها پیش رود دو طرف ضمن آشنایی با دیدگاه‌ها، مجبور می‌شوند روی مسائل کلان اقتصادی، سیاسی و امنیتی داخل افغانستان به توافقاتی برسند. چراکه عملاً طالبان هم در شرایطی نیست که بتواند با رویکردها و مطالبات دو دهه گذشته‌شان از گفتگو شانه خالی کند.

این کارشناس مسائل افغانستان اظهار داشت: باید در نظر داشت یکی از مهم‌ترین علل تداوم رویکردهای طالبان در افغانستان حضور آمریکایی‌ها و غربی‌ها در این کشور است و با وضعیت توافقی که میان آمریکا و طالبان وجود دارد اندک‌اندک با خروج نیروهای نظامی ناتو و آمریکا مواجه خواهیم بود. هرچند ممکن است بخشی از این نیروها در این کشور باقی بمانند اما طالبان نیز در موقعیتی نیست که عملاً بتواند خواسته‌های حداکثری و صددرصدی پیشین خود را ‌پیش ببرد و خواستار تشکیل حکومت یک‌جانبه شود.

وی با اشاره به نقش قدرت‌های منطقه‌ای و مذاکراتی که در ماه‌های گذشته با طالبان صورت داده‌اند، گفت: در چند سال گذشته به‌نوعی طالبان تلاش کرده با بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی ارتباط بیشتری بگیرد. این امر مقوم روند صلح و گفتگو با دولت است چراکه بیشتر بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی از روند گفتگوهای طالبان و دولت پشتیبانی می‌کنند و حتی مباحثی مانند میانجیگری هم پیگیری شده است.

رمضانی با اشاره به دیدار نماینده ایران در امور افغانستان با معاون سیاسی طالبان افزود: طالبان و دولت افغانستان انگاره مثبتی نسبت به تلاش‌های ایران برای رسیدن به توافق میان دو طرف دارند. در این راستا ایران این ظرفیت را دارد که در نقش میانجی گر بتواند دیدگاه‌های طالبان و دولت را به هم نزدیک‌تر کند و درروند گفتگوها کمک کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *