جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند

یک هواپیمای شخصی اسرائیلی که اخیرا تعدادی از مقامات اسرائیلی را به قطر و مصر برده بود، بعدازظهر امروز (شنبه)، در ریاض فرود آمد. تلویزیون اسرائیل «کان» گزارش داد این هواپیما از فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو برخاسته و بعد از توقف کوتاهی در عمان به عربستان سعودی رفته و آنجا فرود آمده است.

لطفا جلوی جنگ را بگیرید

لطفا جلوی جنگ را بگیرید

اسرائیل از نگاه خودش، به ادامه حملات به اهداف ایرانی مجبور است چرا که گمان می کند به این ترتیب ایران را تحت فشار می گذارد و به خیال خودش از تهدیدهای ایران علیه خود کم می کند. تا زمانی که دو طرف درگیر نزاع باشند، این زدوخوردها ادامه خواهد داشت.

اجلاس بین المجالس قدس در استانبول ترکیه

پنجمین اجلاس سالانه بین المجالس با عنوان بین المجالس قدس با حضور هشتاد هیئت پارلمانی از جهان و کشورهای اسلامی در استانبول ترکیه در حال برگزاری است.

دستگیری ۶۰۰ دانشجو در دستکم ۱۵ دانشگاه آمریکا در بیش از یک هفته

نیویورک – ایرنا- در پی جنبش همبستگی با مردم غزه و اعتراض ها در دانشگاههای آمریکا که از دانشگاه کلمبیای نیویورک آغاز شد و به سایر دانشگاههای این کشور و جهان در حال سرایت است، حدود ۶۰۰ نفر حداقل در ۱۵ داشنگاه در بیش از یک هفته دستگیر شده اند.

Loading

رسانه ها؛تصویب قانون چالش برانگیز و…

۱۳۹۹/۰۴/۱۰ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: تصویب  ز از سوی پکن، توقف صادرات تجهیزات دفاعی آمریکا به هنگ کنگ ، اختلاف گانتس و نتانیاهو یر سر طرح الحاق و احتمال تعویق آن، تداوم رایزنی نتانیاهو با آمریکا برای اشغال کرانه باختری، طرح جایگزین سازشکاران فلسطینی به‌جای «معامله قرن»، تمدید 6 ماهه تحریم های اتحادیه اروپا ضد روسیه ، درخواست امارت از آمریکا برای مداخله در لیبی، آخرین آمار تعداد مبتلایان به کووید-19 در سراسر جهان، پیش بینی مرکل از  اجلاس آتی رهبران اروپا ، اخراج نماینده اتحادیه اروپا از ونزوئلا به دستور مادورو و واکنش بورل، ادامه تلاش دیپلماتیک آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران و مخالفت چین با تمدید تحریم تسلیحاتی تهران از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

العالم فارسی: رسانه‌های چینی از تصویب قانون امنیت ملی هنگ کنگ در نشست امروز کنگره خلق چین در پکن خبر دادند. کمیته دائمی سیزدهم کنگره ملی خلق چین (NPC)قانون امنیت ملی هنگ کنگ را به اتفاق آرا تصویب کرد. پکن این قانون را در پاسخ به اعتراضات خشونت آمیز طرفداران به اصطلاح دموکراسی در سال گذشته در هنگ کنگ وضع کرد. مقامات چین می گویند این قانون نه تنها به حقوق شهروند هنگ کنگی آسیبی وارد نمی کند بلکه با براندازی، تروریسم، جدایی و تبانی با نیروهای خارجی مقابله خواهد کرد که باعث رشد و شکوفایی بیشتر این منطقه خواهد شد.

 ان. اچ.کی ژاپن: پس از تلاش چین جهت تصویب قانون امنیت ملی برای هنگ کنگ، آمریکا تصمیم گرفت که صادرات تحت کنترل تجهیزات دفاعی به هنگ کنگ را متوقف کند. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه اعلام کرد که این کشور «صادرات تجهیزات دفاعی ساخت آمریکا (به این منطقه) را متوقف می کند و گام های دیگری برای اعمال محدودیت هایی مشابه به محدودیت های اعمال شده از سوی آمریکا بر صادرات تجهیزات دفاعی به چین، روی فناوری های دفاعی آمریکا و فناوری های دارای کاربرد دوگانه به هنگ کنگ بر خواهد داشت.»

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): بنی گانتس، وزیر جنگ فعلی و نخست وزیر تناوبی در دولت ائتلافی اسرائیل از مخالفتش با الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری اشغالی گفت. سخنگوی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به نقل از او خطاب به نمایندگان حزب راست‌گرای لیکود اعلام کرد، گام‌های لازم برای اجرای طرح الحاق که قرار است کابینه روز چهارشنبه آنها را بررسی کند، متکی بر حمایت گانتس نیستند. گانتس و نتانیاهو، دو شریک ائتلاف دولتی اخیرا با برخی مسؤولان واشنگتن که به دنبال توافقی در داخل کابینه اسرائیل پیش از نشان دادن چراغ سبز به طرح نتانیاهو بودند، دیدار کردند.

الکوثر فارسی: نخست وزیر رژیم صهیونیستی عصر دوشنبه از تداوم رایزنی خود با کاخ سفید در زمینه طرح اشغال بخش‌هایی از کرانه باختری رود اردن خبر داد. ” بنیامین نتانیاهو” در یک نشست خبری اعلام کرد، در زمینه طرح الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری رود اردن به سرزمین های اشغالی با آمریکا در حال گفت‌ و‌گوست.

خبرگزاری تسنیم: روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت»، ارائه طرحی از سوی تشکیلات خودگردان فلسطین به ایالات متحده را فاش کرد که به‌عنوان طرح جایگزین «معامله قرن» از آن یاد شده است. این روزنامه عبری مدعی شد حکومت خودگردان فلسطین، طرح نامبرده را به دولت ایالات متحده، اتحادیه اروپا، سازمان ملل و روسیه ارائه کرده است.براساس آنچه روزنامه عبری فوق فاش کرده، اولین موضوع در این طرح، آمادگی فلسطینیان سازشکار برای آغاز مذاکره با رژیم صهیونیستی از همان نقطه ناتمام مذاکرات در سال 2014 است.

خبرگزاری مهر : اتحادیه اروپا در نشست خود در بروکسل رسما تحریم های اقتصادی علیه روسیه را به مدت ۶ ماه دیگر تمدید کرد.با این تصمیم اتحادیه اروپا، تحریم‌ها علیه روسیه تا ۳۱ ژانویه ۲۰۲۱ پابرجا خواهد ماند.گفتنی است که این تحریم‌ها که بخش‌های مالی، انرژی و دفاعی روسیه را هدف گرفته در رابطه با تحولات اوکراین، الحاق شبه‌جزیره کریمه به روسیه و توافق صلح «مینسک» وضع شده است.

آناتولی  ترکیه:  شبکه «تی‌آر‌تی ورلد» ترکیه به نامه‌ای دست یافته که نشان می‌هد امارات متحده عربی برای مقابله با تحولات اخیر لیبی از آمریکا درخواست مداخله کرده است.در این ا‌ی‌میل ، «یوسف العتیبه» سفیر امارات در واشنگتن نقش لابی‌گری را در ایالات متحده انجام داده و برای مقابله با تحولات اخیر لیبی از آمریکا درخواست مداخله کرده است. امارات متحده عربی از سال 2014 تاکنون از خلیفه حفتر رهبر شبه‌نظامیان غیر مشروع در شرق لیبی حمایت می‌کند.

رادیو چین: تدروس آدهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در نشست خبری هفتگی اعلام کرد: تا روز دوشنبه میزان کل مبتلایان به کووید-19 در سراسر جهان به بیش از ده میلیون نفر رسیده و شیوع فراگیر کووید-19 در کل جهان به سرعت گسترش می یابد.تدروس آدهانوم تصریح کرد که در شش ماهه گذشته، کسی تصور نمی کرد که کروناویروس جدید بتواند جهان و زندگی ما را به چنین هرج و مرجی بکشاند.

یورونیوز: آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان ابراز امیدواری کرد کشورهای اروپایی در اجلاس ماه آینده خود بتوانند بر اختلافات خود بر سر بودجه این اتحادیه غلبه کنند.اشاره خانم مرکل به اختلافات کشورهای عضو بر سر بودجه بیش از یک تریلیون یورویی سالهای آتی اتحادیه اروپا و همچنین صنوق بازیابی است که قرار است در اجلاس ماه آینده رهبران اتحادیه مورد بحث قرار گیرد. مرکل در نشست خبری مشترک خود با رئیس جمهوری فرانسه، امانوئل ماکرون همچنین با اشاره به این که «مذاکرات بی‌شماری» باقی‌ مانده است افزود: «ما همچنان امیدواریم که بتوانیم به راه‌حلی دست پیدا کنیم؛ حتی اگر مسیری طولانی در پیش باشد.»

اسپوتنیک روسیه:  نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا دستور اخراج نماینده اروپا از این کشور را صادر کرد. به دنبال تحریم ۱۱ مقام ونزوئلایی توسط اتحادیه اروپا، نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا به نماینده اتحادیه اروپا در کاراکاس ۷۲ ساعت مهلت داد تا این کشور را ترک کند.مادورو خاطر نشان کرد: اگر سران اروپا به ونزوئلا احترام نمی‌گذارند باید از این کشور بروند.

خبرگزاری فارس: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اقدام رئیس‌جمهور ونزوئلا در صدور دستور اخراج نماینده اتحادیه اروپا از این کشور آمریکای لاتین را محکوم کرد.«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در صفحه توییتر خود با انتشار پیامی به زبان اسپانیولی اخراج نماینده این اتحادیه از ونزوئلا را محکوم کرد.مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اظهارنظر درباره تحولات ونزوئلا تصریح کرد: «تنها یک راه‌حل مبتنی بر مذاکره بین ونزوئلایی‌ها به کشور اجازه خواهد داد که از دل این بحران عمیقش بیرون بیاید».

دویچه وله:  وزیر امور خارجه آمریکا به شورای امنیت می‌رود و نماینده ویژه این وزارتخانه در امور ایران به کشورهای منطقه سفر کرده است. مایک پمپئو قرار است در شورای امنیت سخنرانی کند و برایان هوک به دنبال جلب حمایت کشورهای خاورمیانه است.محور اصلی تلاش‌های دیپلماتیک اخیر آمریکا در سطح جهانی، مانع شدن از پایان تحریم‌های تسلیحاتی جمهوری اسلامی است. تحریم‌هایی که در صورت عدم تمدید آن‌ها، در اکتبر (مهرماه) سال جاری به پایان می‌رسد.

خبرگزاری ایرنا: سخنگوی وزارت امور خارجه چین بار دیگر بر مخالفت کشورش با تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تاکید کرد.«جائو لی جیان» روز سه شنبه در کنفرانس خبری هفتگی در پکن در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا گفت: چین بر اساس توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ میلادی با تلاش های آمریکا برای فشار بر شورای امنیت برای تحریم تسلیحاتی ایران مخالف است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *