جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

سازش مخفیانه رژیم صهیونیستی و برخی رژیم‌های عربی؟

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اخیرا اولین هواپیمای تجاری از امارات بدون سر و صدا در فرودگاه «بن گوریون» سرزمین‌های اشغالی به زمین نشست. این هواپیما تجهیزات مربوط به کووید-19 را برای تشکیلات خودگردان فلسطین حمل می‌کرد که پذیرفته نشد. چنین پروازی بی‌سابقه بوده و رد آن نیز چندان تعجب‌آور نیست. با این حال، طی پنج سال گذشته تعامل بین رژیم صهیونیستی و کشورهای حوزه خلیج (فارس) (به‌ویژه عربستان، امارات و بحرین) افزایش یافته است.

آرون دیوید میلر در یادداشتی که وب سایت اندیشکده کارنگی آن را منتشر کرد، نوشت: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به همراه همسر خود و رئیس سرویس اطلاعات موساد، مورد استقبال سلطان عمان قرار گرفته است. وی در آمریکا با وزرای خارجه عمان و امارات دیدار کرده و وزیر فرهنگ اسرائیل نیز از دوبی بازدید کرده است.

بحرین برای مبارزه با کووید-19، از اسرائیل کمک خواسته و اسرائیلی‌ها نیز در بحرین مورد استقبال قرار گرفته‌اند. ورزشکاران اسرائیلی برای شرکت در مسابقات جودو در امارات حاضر شده و برای اولین بار پرچم اسرائیل در این کشور به اهتزار درآمد و سرود آن نواخته شد. تجارت بین اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج (فارس) اکنون یک میلیارد دلار در سال برآورد می‌شود. شرکت اسرائیلی‌ای جی تی اینترنشنال، ظاهرا یک قرار داد فروش تجهیزات شناسایی مرزی به ارزش 800 میلیون دلار با امارات منعقد کرده است. البته این‌ها تنها مواردی است که آشکارا به چشم می‌خورد. ظاهرا در بعد امنیتی و اطلاعاتی تعاملات بیشتری به صورت پنهانی صورت می‌گیرد.

از همه مهم‌تر، این تحولات زیر نظر نخست‌وزیر جناح راست اسرائیل اتفاق می‌افتد که حتی تمایلی به راه حل دو دولت نشان نداده و با نهایت توان تلاش می‌کند تا بخش‌های زیادی از کرانه باختری و کل بیت المقدس را تصرف و از تشکیل کشور فلسطین جلوگیری کند. برخلاف پیش بینی دیپلمات‌ها و تحلیل گران، به نظر می‌رسد که اسرائیل بدون وجود یک فرایند صلح، بهتر از وجود آن در جهت عادی‌سازی روابط با رژیم‌های اعراب پیش می‌رود.

واضح است که کشورهای حوزه خلیج (فارس) در آستانه روابط عادی کامل با اسرائیل نیستند، اما حتی شکاک‌ترین ناظران نیز به برخی تغییرات اذعان دارند. دلیل این تغییر سه عامل مهم است. نفوذ ایران و نگاه مخالف این رژیم‌ها در سراسر منطقه باعث شده است که منافع اسرائیل و جهان عرب منافع مشترک اندک اما مهمی داشته باشند. ناامیدی و خستگی ناشی از آرمان بی‌پایان فلسطین، کشورهای عربی را به پیگیری منافع خود سوق داده است. با این حال، جذابیت پول اعراب برای کاخ سفید در ازای فروش تسلیحات و سرمایه‌گذاری در آمریکا و همچنین، تمایل آمریکا به حمایت از دستور کار اعراب در ضدیت با ایران و طرفداری از اسرائیل، در پشت همه این‌ها قرار دارد. در واقع، ترامپ و جرد کوشنر، داماد و نماینده وی در خاورمیانه، در تلاش برای راضی نگه داشتن اعراب خلیج (فارس)، از سیاست‌های فاجعه بار آن‌ها حمایت کرده‌اند. کشورهای عربی نیز از این فرصت دیکتاتوردوستی رئیس جمهور آمریکا بهره‌برداری می‌کنند.

از دیدگاه اسرائیل، گرایش منطقه‌ای نتانیاهو به جهان عرب، بخشی از کمپین کلی برای پیشبرد وجهه سیاسی اسرائیل از نظر بین‌المللی از طریق دیدار‌های تاریخی از آمریکای لاتین، آسیا، جنوب آسیا و آفریقاست. عربستان سعودی و امارات، ایران را مهم‌ترین چالش امنیت ملی خود قلمداد کرده و اسرائیل را شریکی قدرتمند برای مهار طرح‌های منطقه‌ای ایران می‌دانند.

در واقع یکی از دلایل تعامل اسرائیل و اعراب ناشی از تصور تهدید مشترک بوده است. تقویت جبهه‌ای مشترک در برابر ایران و ایجاد اهرمی برای فشار بر فلسطین برای کشاندن آن به میز مذاکره، در کانون فعالیت‌های بهبود همکاری اسرائیل-اعراب بوده است. کشورهای عرب خلیج (فارس) نیز از کارت اسرائیل نهایت بهره را برده و خود را به دولت ترامپ نزدیک کرده‌اند به‌طوری‌که حتی پس از نقش فاجعه آمیز بن سلمان در قتل جمال خاشقچی، ترامپ باز هم از عربستان رویگردان نشد. سیاست‌های اوباما در قبال ایران موجب انزوای اسرائیل و عربستان شده بود، اما ترامپ این دو کشور را کلید سیاست‌های خود قرار داده و سیاست‌های اوباما را تغییر داد.

آیا این ماه عسل اسرائیل- اعراب دوام خواهد داشت؟ پاسخ احتمالا مثبت است. ترس از تهدید ایران ظاهرا از بین نخواهد رفت. روابط آمریکا- عربستان اکنون بخاطر قیمت نفت گره بدی خورده است، اما تا زمانی که منافع عربستان و امارات در گرو طرفداری از ترامپ باشد، همکاری آن‌ها نیز ادامه خواهد داشت. سعودی‌ها غیر از کاخ سفید دوستان چندانی در واشنگتن ندارند. اخیرا کاخ سفید کنگره را دور زده و فروش میلیاردها دلار تسلیحات به عربستان و امارات را تسهیل کرده است تا موضع حسنه آن‌ها در قبال اسرائیل آسیب نبیند.

در خصوص نتانیاهو، تا زمانی که وی از دوستان عرب جدید خود انتظارات زیاد از حد نداشته باشد و با الحاق دره اردن و کل کرانه باختری به این رابطه آسیب نزند، اعراب حوزه خلیج (فارس) نیز همراهی خواهند کرد، همان‌طور که در مورد افتتاح سفارت آمریکا در بیت المقدس چنین کردند. اگرچه این‌ها صلح محسوب نمی‌شوند، اما در خاورمیانه پر از هرج و مرج و خشونت، بیشتر از این نمی‌توان انتظار داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *