جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

کمبود شدید سرباز در اوکراین

«ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

وخامت اوضاع ارتش اوکراین در میدان نبرد با روسیه

فرمانده نیرو‌های زمینی ارتش اوکراین ضمن هشدار نسبت به وخامت اوضاع ارتش این کشور در میدان نبرد با روسیه گفت: اعضای ناتو از وضعیت دشوار عملیاتی و راهبردی اوکراین در میدان نبرد مطلع هستند.

دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان

ایروان اعلام کرد: ارمنستان رویکرد مثبتی به تلاش‌های میانجی‌گری برای تحدید حدود مرزها بر اساس دستیابی به صلح واقعی پایدار در قفقاز جنوبی و همچنین به رسمیت شناختن متقابل تمامیت ارضی ارمنستان و جمهوری آذربایجان دارد.

بیمارستان شفاء، حافظه ی جنایات رژیم صهیونیستی

با گذشت بیش از 200 روز از تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بیمارستان ها و مراکز درمانی در زمره مهم ترین اهداف حملات ارتش اسرائیل در خلال این نبرد بوده اند. بیمارستان شفا در خلال این نبرد شاهد سه مرحله از جنایات نظامیان صهیونیست بوده اند.

Loading

رسانه ها؛ چین کانون تنش و رایزنی و…

۱۳۹۹/۰۳/۲۴ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: ، سفر بی سروصدای پامپئو به چین، ورود ناوهای آمریکا به منطقه درپی تنش های فزاینده با چین، بالا گرفتن تنش میان پکن و لندن، تاکید چین بر اراده این کشور در مخالفت با دخالت نیروهای بیگانه در امور هنگ کنگ، هراس آلمان از تحریم های آمریکا علیه نورد استریم 2 ، درخواست سازمان ملل برای اصلاحات فوری در ساختار پلیس آمریکا، تاکید ترکیه بر راه‌حل سیاسی در لیبی، هشدار الجزایر درخصوص سقوط پایتخت لیبی، واکنش رام‌الله به تحریم‌های آمریکا علیه مقامات سازمان دیوان کیفری، هشدار سازمان ملل نسبت به اوضاع بهداشتی یمن ، اعتراض و آشوب در لبنان، ابراز نگرانی ژاپن از تغییرات اقلیمی، افزایش تلفات کووید ۱۹ در جهان و پیوستن جدیدترین زیردریایی موشک انداز اتمی به ناوگان دریایی روسیه از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وزیر امور خارجه آمریکا در حال برنامه‌ریزی سفری به هاوایی برای دیدار با مقامات دولت چین است. برنامه‌های سفر پامپئو که هنوز نهایی نشده است توسط دو منبع آگاه که خواستند نامشان فاش نشود به دست پایگاه اینترنتی پولتیکو رسیده است. مقامات دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به رهبری مایک پامپئو، وزیر امور خارجه این کشور از چین به خاطر پنهان‌کاری و فریبکاری‌اش در رابطه با شیوع ویروس کرونا انتقاد کرده‌اند؛ پکن نیز متعاقبا از پامپئو انتقاد کرده و رسانه‌های دولتی چین علنا این دیپلمات ارشد آمریکا را به سخره گرفته‌اند.

خبرگزاری ایرنا: با افزایش تنش های فزاینده بین چین و آمریکا و برای نخستین بار در ۳ سال گذشته، چندین ناو هواپیمابر آمریکا در منطقه اقیانوس هند و آرام در حال گشت زنی هستند. تارنمای دیپلمات روز شنبه در همین باره گزارش کرد که چنین اقدامی از سوی ایالات متحده در سه سال گذشته بی سابقه بوده است و این می تواند هشداری برای چین تلقی شود.هم اکنون سه ناو هواپیمابر آمریکا با پشتیبانی ناوشکن ها، کشتی های جنگی و چندین فروند جنگنده و هواپیماهای مختلف در مناطق اطراف چین گشت زنی می کنند.

 خبرگزاری صدا و سیما: سخنگوی وزیر امور خارجه چین دخالت انگلیس در امور هنگ کنگ را به شدت محکوم کرد. هوآ چونیینگ سخنگوی وزیر امور خارجه چین اعلام کرد: دخالت خارجی غیر موجه در امور هنگ کنگ فقط چین را برای پیشبرد قانون امنیت ملی خود در مورد این منطقه مصمم‌تر می‌کند.وی این موضع را در کنفرانسی مطبوعاتی و در پاسخ به سوالی درباره واکنش‌های چین به اقدامات خلاف واقع دولت انگلیس بیان کرد که با انتشار گزارش به اصطلاح نیمه ساله درباره هنگ کنگ به اقدامات چین در هنگ کنگ اعتراض کرده است.

رادیو چین: سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری در پکن تصریح کرد، دخالت نیروی بیگانه در امور هنگ کنگ هرچه بیشتر می شود، اراده چین در پیشبرد قانونگذاری امنیت ملی هنگ کنگ نیز قاطع تر خواهد گردد.خانم هوا چون یونگ خاطر نشان ساخت، امور هنگ کنگ امور داخلی چین است، هیچ دولت، سازمان یا شخص بیگانه حق دخالت در آن ندارد.

اسپوتنیک روسیه: مقامات آلمانی می ترسند که تحریم های جدید آمریکا علیه ساختن خط لوله گاز “نورد استریم 2” بر ادارات دولتی و شرکت های مرتبط با این پروژه تأثیر بگذارد. این مطلب را روزنامه فرانکفورتر آلگماین زیتونگ با استناد به سندی از وزارت بازرگانی آلمان اطلاع داده است. در تاریخ 4 ژوئن ، سناتورهای آمریکایی پیشنهاد کردند تحریم هایی علیه شرکت های بیمه ای که با کشتی های شرکت کننده  در این پروژه همکاری کنند ، وضع شود.ایالات متحده به دلیل تمایل به صدور گاز طبیعی مایع خود به اروپا با ساختن نورد استریم 2 به شدت مخالف است.

الکوثر فارسی: «کمیته حذف تبعیض نژادی» سازمان ملل متحداز دولت آمریکا خواست که اصلاحاتی فوری را برای حذف تبعیض (نژادپرستی) ساختاری از سیستم پلیس اعمال کند. این کمیته با صدور بیانیه‌ای از “دولت ایالات متحده آمریکا، مقام‌های دولتی و محلی این کشور خواست که اصلاحات فوری و مناسبی را برای حذف اقدامات نابرابر نژادی یا تبعیض ساختاری در پلیس و نظام قضایی کیفری با توجه به حقوق قربانیان جنایات با انگیزه نژادی اعمال کنند.پیشتر “میشل باچله” کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نژادپرستی در آمریکا را «ساختاری» توصیف و آن را محکوم کرده بود.

آناتولی  ترکیه: سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه تاکید کرد که راه‌حل ممکن برای بحران لیبی٬ نه نظامی بلکه سیاسی است. ابراهیم کالین که به برلین سفر کرده است در مصاحبه با خبرنگاران اظهار داشت: کنفرانسی با محوریت لیبی و تحت نظر سازمان ملل متحد در برلین برگزار شد که رئیس جمهور اردوغان نیز در آن حضور داشت. اما رهبر شبه نظامیان نامشروع در شرق لیبی به مانند سایر توافق های قبلی آن را نیز نقض کرد.

العالم فارسی: رئیس‌جمهور الجزایر بر حل سیاسی بحران لیبی تأکید کرد و طرف‌های درگیر در این کشور را به گفت‌وگو فراخواند.«عبدالمجید تبون» رئیس‌جمهور الجزائر طی نطقی که از تلویزیون رسمی این کشور پخش شد، بر حمایت از حل سیاسی بحران لیبی تأکید کرد. وی گفت که سقوط طرابلس پایتخت لیبی خط قرمز است چرا که به فروپاشی دولت لیبی منجر خواهد شد.

خبرگزاری فارس:  وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین، قصد آمریکا برای تحریم مقامات دیوان کیفری بین‌المللی را محکوم کرد. «دونالد ترامپ» پنجشنبه هفته گذشته با امضای یک فرمان اجرایی مجوز اعمال تحریم علیه دیوان کیفری بین‌المللی را صادر کرد.گفته می‌شود این تحریم‌ها به دلیل تحقیقات دیوان بین‌المللی کیفری درباره جرائم آمریکا در افغانستان و همچنین جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان اعمال شده است.

خبرگزاری مهر: مسئولان صندوق کودکان سازمان ملل متحد و کمیساریای عالی حقوق بشر این سازمان نسبت به اوضاع وخیم بهداشتی در یمن هشدار دادند. «ماریکسی میرکادو» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد که بیش از ۱۳۷ هزار مورد ابتلا به بیماری وبا در یمن از آغاز سال ۲۰۲۰ تاکنون ثبت شده است.

یورونیوز: آشوب و اعتراض به بحران اقتصادی و وضعیت نابسامان معیشتی در لبنان برای دومین شب متوالی ادامه یافت.تظاهراتی که بعدازظهر جمعه ۱۲ ژوئن (۲۳ خرداد) در بیروت، پایتخت و نیر شهر شمالی طرابلس آغاز شده بود، تا شامگاه همان روز ادامه یافت و معترضان ضمن درگیری با نیروهای امنیتی، با آتش زدن لاستیک‌ها، برخی راه‌ها را بستند. میدان ریاض الصلح در مرکزبیروت صحنه اصلی درگیری‌های دیشب بود. اعتراضات در لبنان در پی کاهش شدید قیمت لیره در برابر دلار و بحران اقتصادی که به دلیل شیوع کرونا و قرنطینه وخیم‌تر شده، بالا گرفته است.

 ان. اچ.کی ژاپن: وزارت محیط زیست ژاپن به منظور انتقال یک حس زنگ خطر در مورد یک سری بلایای مرتبط با آب و هوا در سال های اخیر، در گزارش سالانه خود برای اولین بار از واژه «بحران اقلیمی» استفاده کرد. در این گزارش که روز جمعه منتشر شد آمده است: نسل بشر با چیزی که می تواند آنرا«بحران اقلیمی» توصیف کرد با تهدید علیه موجودیت خود روبرو است.

دویچه وله:  شمار کسانی که در جهان بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان باخته‌اند، از مرز ۴۲۵ هزار نفر گذشته است. بنا بر شمارش‌های تازه تا کنون بیش از ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار مورد ابتلا به ویروس جدید کرونا در جهان شناسایی شده‌اند. همچنین تا کنون بیش از ۷ میلیون ۶۰۰ هزار مورد ابتلا به این ویروس در سراسر جهان طبق معیارهای قطعی شناسایی شده‌ است. قاره اروپا با ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار مورد ابتلا و بیش از ۱۸۶ هزار فوتی همچنان در صدر قرار دارد، اما قاره آمریکای جنوبی اکنون به کانون اصلی اپیدمی کرونا تبدیل شده است.

خبرگزاری تسنیم: وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که جدیدترین زیردریایی راهبردی موشک انداز هسته‌ای با نام “کنیاز ولادیمیر”، روز جمعه طی مراسمی رسمی، به ترکیب ناوگان دریایی روسیه ملحق شد. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که زیردریایی راهبردی موشک انداز هسته‌ای “کنیاز ولادیمیر” طرح 955A- (کد “بوری-آ”) به ترکیب ناوگان نظامی- دریایی فدراسیون روسیه پیوست. این زیردریایی راهبردی اتمی به ترکیب نظامی لشکر-31 ناوگان دریای شمال روسیه خواهد پیوست.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *