جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

دستگیری ۶۰۰ دانشجو در دستکم ۱۵ دانشگاه آمریکا در بیش از یک هفته

نیویورک – ایرنا- در پی جنبش همبستگی با مردم غزه و اعتراض ها در دانشگاههای آمریکا که از دانشگاه کلمبیای نیویورک آغاز شد و به سایر دانشگاههای این کشور و جهان در حال سرایت است، حدود ۶۰۰ نفر حداقل در ۱۵ داشنگاه در بیش از یک هفته دستگیر شده اند.

Loading

شکست مدعیان حقوق بشر در آزمون کرونا

۱۳۹۹/۰۳/۱۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد ژئوپلیتیک با بیان اینکه رویکردها در درمان بیماران مبتلا به کرونا نشان داد که حقوق بشر در برخی کشورهای مدعی حقوق بشر در وضعیت‌های خاص مقابله با بیماری‌های مسری و یا وقوع جنگ فراموش می‌شود، گفت: باید دید بعد از اتمام کرونا در مقابل وقوع این اتفاقات، کشورها و سازمان‌های حقوق بشری چه موضعی خواهند گرفت.

دکتر عبدالرضا فرجی راد در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه با شیوع جهانی ویروس کرونا، نظم حقوق بشری فعلی تا حدی به هم‌ریخت، خاطرنشان کرد: تا پیش از شیوع کرونا کشورها به لحاظ مسائل حقوق بشری به دو دسته تقسیم شده بودند؛ برخی کشورهای پیشرفته‌ای که حقوق بشر را رعایت و یا تا حدودی رعایت می‌کردند و دسته دوم، آن‌ها که این موضوع را چندان موردتوجه قرار نمی‌دادند و عمدتاً در بلوک جهان سوم بودند؛ البته برخی از کشورهای قدرتمند نیز در این دسته قرار می‌گرفتند.

 

فراموشی اصول حقوق‌بشر با شیوع کرونا در برخی کشورهای اروپایی

وی افزود: با شیوع کرونا و کمبود امکانات بیمارستانی و خدمات‌دهی به مبتلایان، بسیاری از کشورهای مدعی رعایت حقوق بشر در اروپا و خارج آن، ازجمله کشورهای حوزه اسکاندیناوی و به‌ویژه سوئد که در رأس مدعیان بودند، نشان دادند در مواقعی که ازنظر امکانات ضعیف هستند و یا توان مقابله با بحران ناشی از شیوع ویروس را ندارند، حقوق‌بشر را هم به دست فراموشی می‌سپارند.

این استاد ژئوپلیتیک با اشاره به وضعیت نامناسب و غیرانسانی رسیدگی به مبتلایان به کرونا در روزهای ابتدایی شیوع این بیماری در اروپا، گفت: در ایتالیا در رابطه با بیمارانی که به مراکز درمانی مراجعه می‌کردند، شرایط سنی در نظر گرفته می‌شد و افراد مسن علی‌رغم وخامت حال جسمی‌شان کنار گذاشته می‌شدند که بمیرند، بی‌آنکه امکانی برای استفاده از خدمات و دستگاه‌های تنفسی داشته باشند. در سوئد که ازنظر رعایت اصول حقوق بشری در سطح نظام بین‌الملل مطرح است، از ابتدا اعلام کردند به دلیل کمبود امکانات نمی‌توانند پاسخگوی همه بیماران باشند و آن‌ها که بالای 65 سال دارند، حتی در صورت وخامت حالشان، به بیمارستان مراجعه نکنند و در صورت مراجعه هم بستری نخواهند شد!

فرجی راد با اشاره به گزارش منتشرشده از سوی شبکه خبری بی. بی. سی مبنی بر اینکه خانواده‌ها در سوئد عزیزانشان را که مبتلا به کرونا شده بودند، باید در خانه نگهداری می‌کردند و به دلیل عدم دسترسی به امکانات جانشان را از دست داده‌اند، ادامه داد: آن خانواده‌ها معتقد بودند اگر بیمارستان‌ها عزیزانشان را می‌پذیرفتند، شاید آن‌ها تا 20 سال دیگر هم می‌توانستند زندگی کنند.

وی رسیدگی به وضعیت بیماران مبتلا به کرونا را در هفته‌های ابتدایی شیوع آن در ایالات‌متحده آمریکا و انگلیس را مشابه این کشورهای اروپایی عنوان کرد و افزود: در مقابل، در برخی کشورهای جهان سوم ازجمله ایران، این‌طور نبود که اگر در روزهای اول هم‌مقداری تحت‌فشار خدمات بیمارستانی قرار می‌گرفتند، بیماری را پذیرش نکنند. ممکن بود امکانات کم باشد و یا در روزهای اول در اختیار همه قرار نگیرد، اما بیمارستان‌ها بیماران را می‌پذیرفتند و تخت و سایر امکانات در اختیارشان می‌گذاشتند. در افغانستان، ترکیه و پاکستان هم شاهد رد کردن بیماران نبودیم.

این استاد ژئوپلیتیک تأکید کرد: رویکردها در درمان بیماران مبتلا به کرونا نشان داد که حقوق بشر در برخی کشورها ممکن است در شرایط عادی بیشتر مورد توجه قرار گیرد، اما در وضعیت‌های خاص مقابله با بیماری‌های مسری و یا وقوع جنگ ممکن است فراموش شود و به جنبه‌های انسانی مسائل توجهی نشود.

 

ضرورت توجه کشورها و سازمان‌های حقوق بشری

فرجی راد گفت: باید دید بعد از اتمام کرونا در مقابل وقوع این اتفاقات، کشورها و سازمان‌های حقوق بشری چه موضعی خواهند گرفت. البته برخی سازمان‌های حقوق بشری با توجه دادن به آن‌ها، در این رابطه انتقادهایی مطرح کرده‌اند، اما امیدواریم در آینده این مسئله بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

 

نگاه سیاسی به موضوع حقوق بشر

وی با تأکید بر اینکه حقوق بشر امری واقعی است ولی سیاسی می‌شود، ادامه داد: در جنگ بوسنی شاهد بودیم که اروپای مدعی حقوق بشر تا مدت‌ها نسبت به کشتار مسلمانان توسط صرب‌ها موضع‌گیری نداشت و بعد با موضع‌گیری، شروع به اعزام نیرو به این منطقه کردند، اما نیروهایی هلندی در تفاهمی با صرب‌ها، در منطقه صربرنیتسا یک‌شبه عقب کشیدند و صرب‌ها 12 هزار انسان بی‌گناه را در آن منطقه قتل‌عام کردند که هنوز داغ آن بر دل ملت بوسنی باقی‌مانده است، مسائل زیادی ازاین‌دست را مثال زد.

فرجی راد گفت: آنجا که منافع کشورها ایجاب می‌کند، مسائلی مانند حقوق بشر را رعایت می‌کنند؛ هرچند که در رابطه با کرونا هم به آن بی‌توجهی شد. کشورها نگاه خود را با متحدانشان، منافعشان و فشارهایی که از بیرون تحمل می‌کنند هماهنگ می‌کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *