جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

انفجار در پایتخت اوکراین

رسانه‌های اوکراینی از شنیده شدن صدای انفجار‌هایی در «کی‌یف» خبر دادند و هشدار حمله هوایی در پایتخت اوکراین اعلام شده است.

Loading

رسانه ها؛ رونمایی از طرح نسل آینده اتحادیه اروپا و…

۱۳۹۹/۰۳/۰۸ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین:  رونمایی از طرح مالی «نسل آینده اتحادیه اروپا»، برگزاری مذاکرات برگزیت در بروکسل،  هشدار اردن برای مقابله با طرح اشغال کرانه باختری رود اردن ، ورود چهارمین نفتکش ایرانی به منطقه ویژه اقتصادی ونزوئلا، تاکید پنتاگون به ادامه شراکت دفاعی با ریاض، ورود نیروها و تجهیزات جدید ارتش آمریکا به الحسکه سوریه، استقرار سامانه پدافندی آمریکا در دیرالزور ، تصمیم چین به تصویب طرح امنیت ملی هنگ کنگ، بالاگرفتن موج اعتراضات در هنگ‌کنگ، تاکید دوباره چین بر عدم مداخله خارجی در امور هنگ کنگ و تحریم های جدید آمریکا علیه دو مدیر برنامه هسته ای ایران از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

یورونیوز: کمیسیون اروپا به عنوان بازوی اجرایی اتحادیه اروپا طرح «نسل آینده اتحادیه اروپا» را شامل یک بسته پیشنهادی ۷۵۰ میلیارد یورویی برای غلبه بر بحران اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا رونمایی کرد.اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، در کنفرانس خبری ارائه این طرح گفت که لحظه ارائه طرح «نسل آینده اتحادیه اروپا» زمانی تاریخی برای این اتحادیه است. البته او تاکید کرد که اجرای موفق آن نیازمند همراهی و مشارکت تمامی اعضای اتحادیه است.

خبرگزاری تسنیم: یک رسانه خبری انگلیسی از سفر ماه آینده نخست وزیر بریتانیا به بروکسل برای ادامه مذاکرات برگزیت خبر داده است. بر اساس این گزارش، دیوید فراست مذاکره کننده بریتانیا با اتحادیه اروپا در این باره گفت: جانسون با روسای کمیسیون و شورای اروپا دیدار خواهد کرد تا وضعیت مذاکرات برگزیت را رسما مورد ارزیابی قرار دهند.بریتانیا 31 ژانویه رسما از اتحادیه اروپا خارج شد ولی در دوره انتقالی که قرار است تا پایان امسال باشد، همچنان معیارهای اصلی عضویت در این اتحادیه را حفظ خواهد کرد.

الکوثر فارسی: وزیر امورخارجه اردن درباره پیامدهای فاجعه‌بار طرح رژیم صهیونیستی برای اشغال بخش‌هایی از کرانه باختری رود اردن هشدار داد.«ایمن الصفدی» وزیر امورخارجه اردن در تماس تلفنی با «نیکلای ملادینوف» فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در روند صلح غرب آسیا گفت طرح الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی سبب تشدید درگیری‌ها خواهد شد که سکوت جهانیان در برابر آن و آثار این آپارتاید و تبعیض نژادی ممکن نیست.
العالم فارسی:
چهارمین نفتکش ایرانی وارد منطقه ویژه اقتصادی ونزوئلا شد. چهارمین نفتکش ایرانی حامل سوخت با نام «فاکسون» Faxon ساعاتی پیش وارد منطقه ویژه اقتصادی ونزوئلا شد.مرکز ترافیک دریایی گزارش داد نفتکش فاکسون حامل مواد سوختی ایران برای کاراکاس ،امروز پنجشنبه وارد منطقه ویژه اقتصادی ونزوئلا شده‌است.

خبرگزاری فارس: یک سخنگوی پنتاگون مدعی شد که واشنگتن به شراکت دفاعی و قراردادهای بلندمدت نظامی با عربستان سعودی متعهد است. «سین رابرتسون»، سخنگوی پنتاگون در گفت‌وگو با روزنامه الشرق الاوسط اظهار داشته که ایالات متحده به شراکت دفاعی طولانی‌مدت با عربستان سعودی بالاخص در خصوص دفاع هوایی در برابر شرایط اضطراری مرتبط با ایران متعهد است.

خبرگزاری صدا و سیما: ارتش آمریکا کاروان جدیدی از نیروهای خود را به حومه الحسکه اعزام کرد. منابع بومی اعلام کردند:‌ یک کاروان نظامی شامل کامیون هایی آمریکایی از خاک عراق و از طریق گذرگاه غیر قانونی الولید وارد خاک سوریه شده است . این در حالی است که نیروهای اشغالگر ترکیه نیز به سرقت مزارع گندم شهروندان سوری در منطقه راس العین ادامه می دهند. سازمان ملل سکوت اختیار کرده است.

آناتولی  ترکیه: نیروهای آمریکایی در نزدیکی میدان گازی کونیکو در دیرالزور یک فروند سامانه پدافندی ارتفاع پایین مستقر کردند. مایلز کاگینز، سخنگوی ائتلاف بین المللی عیله گروه تروریستی داعش در توئیتر استقرار سامانه موشکی پاتریوت در سوریه را تکذیب کرد.

 ان. اچ.کی ژاپن: انتظار می رود کنگره ملی خلق چین، طرحی را جهت اجرای قانون امنیت ملی تصویب کند که اجازه سرکوب فعالیت های ضد دولتی در هنگ کنگ را می دهد.نشست این کنگره روز جمعه گذشته با حضور تقریبا ۳۰۰۰ نماینده از سراسر کشور آغاز شد. این طرح احتمالا روز پنجشنبه که آخرین روز از این سلسله نشست های پارلمان چین است تصویب خواهد شد.

دویچه وله:  طرح دو قانون بحث‌برانگیز جدید در هنگ‌کنگ موجب بروز دوباره تظاهرات گسترده در این منطقه شده است. پلیس خیابان‌های اطراف محل شورای قانون‌گذاری هنگ‌کنگ را محاصره کرده است. تاکنون بیش از ۲۴۰ تن از تظاهرکنندگان بازداشت شده‌اند. پس از وقفه‌ای چند ماهه به دلیل گسترش ویروس کرونا و شیوع بیماری کووید۱۹، برگزاری تظاهرات در هنگ‌کنگ بار دیگر از سر گرفته شده است.

رادیو چین: جائو لی جیان سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری بار دیگر تاکید کرد موضوع قانون امنیت ملی در هنگ کنگ، موضوع کاملا داخلی چین است و هیچ کشور دیگری حق مداخله در آن ندارد.این سخنگو ضمن تقدیر از موضع گیری اخیر وزیر خارجه روسیه در این مساله گفت: منطقه اداری ویژه هنگ کنگ یکی از تقسیمات کشوری چین است و موضوع قانون امنیت ملی در هنگ کنگ، کاملا جزو امور داخلی چین است و هیچ کشور دیگری نمی تواند در آن مداخله کند.

اسپوتنیک روسیه: مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا بیان داشت: آمریکا تحریم هایی را علیه دو مدیر برنامه هسته ای ایران وضع می کند. پمپئو  افزود: «برنامه ی هسته ای در حال تشدید ایران به روشنی نشان می دهد که این همکاری باید خاتمه یابد. تلاش های بعدی برنامه هسته ای تنها فشار بر تهران را افزایش می دهد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *