جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

دانشجویان معترض در آمریکا، آقازاده هستند

عضو هیات علمی دانشگاه تهران درباره خیزش بزرگ ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های آمریکا گفت: بسیاری از والدین دانشجویان معترض، درون حکومت آمریکا مشغول هستند و این‌ها درواقع آقازاده‌ محسوب می‌شوند.

Loading

منع فعالیت حزب‌الله در آلمان تحت فشار آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: چنانچه اتحادیه اروپا حزب‌الله لبنان را به‌عنوان یکی از نیروهای سیاسی عمده این کشور منزوی نماید، چشم‌انداز اندکی برای ثبات اقتصادی و آشتی سیاسی در لبنان وجود خواهد داشت.

رنه ویلدنج در مطلبی که شورای روابط خارجی اروپا منتشر کرد، نوشت: این‌گونه نیست که مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا هر روز از آلمان تمجید نماید؛ اما تصمیم اخیر برلین برای منع فعالیت حزب‌الله لبنان در آلمان، تمجید پمپئو را به همراه داشت. وی ادعا کرد با تصمیم آلمان، این کشور به جمع کشورهایی پیوست که تمایزی بین شاخه نظامی و سیاسی حزب‌الله قائل نیست.

اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا بعد از ماه‌ها فشار بر آلمان برای اتخاذ موضع سخت‌تر در ارتباط با حزب‌الله به‌عنوان بخشی از تلاش دولت ترامپ جهت افزایش فشار بر ایران و متحدانش مطرح شد؛ اما برداشت وی از تصمیم آلمان در ارتباط با حزب‌الله صحیح نیست و آن را نادرست منعکس کرد. علیرغم اشاره و تلقین نادرست وزیر امور خارجه آمریکا درباره تصمیم اخیر آلمان، این کشور همچنان موضع اتحادیه اروپا را دارد، بدین مفهوم که شاخه نظامی حزب‌الله را از هرگونه فعالیت منع کرد، اما شاخه سیاسی سازمان یادشده را قانونی می‌داند.

تصمیم اخیر دولت آلمان در ارتباط با حزب‌الله یک حرکت داخلی توسط وزارت کشور بود. اگرچه وزارت کشور آلمان متعاقباً بیانیه‌ای در ارتباط با شاخه نظامی حزب‌الله صادر کرد، اما این کشور فهرست ملی سازمان‌های تروریستی ندارد. این بیانیه معرفی جدیدی از حزب‌الله یا در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دادن نیست، بلکه حزب‌الله را از فعالیت در خاک آلمان ممنوع کرده است. درحالی‌که حزب‌الله نمایندگی در آلمان ندارد، پلیس آلمان درحرکتی نمایشی سازمان‌ها و مساجد را در سراسر کشور به بهانه ارتباطات آنها مورد تفحص قرار داد.

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان از این تصمیم حمایت کرد و گفت: «حزب‌الله حق موجودیت اسرائیل را قبول ندارد و به‌طور گسترده زرادخانه موشکی خود را ارتقا می‌بخشد.» البته وی هیچ اشاره‌ای به این واقعیت نکرد که موضع دولت آلمان، مانند اتحادیه اروپا همچنان باظرافت بیشتری ادامه دارد.

تصمیم آلمان برای مخالفت با حزب‌الله و فشار به اتحادیه اروپا برای پایان دادن به تمایز بین شاخه نظامی و سیاسی سازمان یادشده که مورد درخواست آمریکا نیز هست، پیامدهای جدی به همراه خواهد داشت. چنین تصمیم و تحرکی مانع از تعامل اتحادیه اروپا با حزب‌الله خواهد شد که بازیگر سیاسی مهم و تعیین‌کننده در لبنان است. حزب‌الله بخشی از دولت است و در حال حاضر 13 نماینده در مجلس لبنان دارد.

حزب‌الله یک حزب سیاسی عمده و مهم در لبنان است که بخش بزرگی از این جامعه را نمایندگی می‌کند. تشکیل دولت لبنان در ژانویه 2020، با رضایت حزب‌الله انجام شد.

اتحادیه اروپا باید کانال‌های ارتباطی خود را با حزب‌الله به‌عنوان یک حزب سیاسی و کنشگر سیاسی کلیدی در لبنان را حفظ کند. به‌علاوه، وجود حزب‌الله برای ثبات سیاسی لبنان حائز اهمیت است.

ناگفته نماند منع فعالیت‌های حزب‌الله در آلمان و همراهی اتحادیه اروپا در این خصوص نوعی همراهی اروپایی‌ها با سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ بر ایران خواهد بود. به‌علاوه، هرگونه تلاش برای جلوگیری از نقش سیاسی حزب‌الله در لبنان موجب افزایش خطر درگیری در این کشور و منطقه خواهد شد.

آلمان و اتحادیه اروپا باید روشن سازند که رویکرد متفاوتی در ارتباط با چالش‌های عمده در خاورمیانه دارند و آن‌ها باید مانع از کشیده شدن لبنان به درگیری در این منطقه شوند. چنانچه اتحادیه اروپا یکی از نیروهای سیاسی مهم و عمده لبنان را منزوی نماید در آن صورت چشم‌انداز اندکی برای آشتی سیاسی و ثبات اقتصادی در این کشور وجود خواهد داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *