جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

اوکراین تانک‌های آبرامرز آمریکا را از میدان جنگ خارج می‌کند

مقامات ارشد ارتش آمریکا در گفتگویی ناشناس با یک خبرگزاری از تصمیم اوکراین برای خارج کردن تانک‌های آمریکایی آبرامرز از خط مقدم نبرد با روسیه به دلیل آسیب پذیری بالای آنها در برابر پهپادهای روسی خبر دادند.

Loading

رسانه ها؛ انتقاد مکرون از روند جهانی شدن و…

۱۳۹۹/۰۱/۳۰ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: درخواست مکرون برای پایان  روند کنونی جهانی شدن، خروج بخشی از نیروهای سیا از افغانستان، تقویت نظامی آمریکا در شرق فرات، خروج بمب‌افکن‌های راهبردی آمریکا از گوام ، تهدید ضمنی نتانیاهو به "نافرمانی مدنی" در صورت نخست‌وزیر نشدنش، درخواست ترامپ  از طرفدارانش  برای تظاهرات در ۳ ایالت،  برگزاری رایزنی‌های کارشناسی درباره برجام در آینده نزدیک، انتقاد ترامپ از آمار تلفات کرونایی چین، پیش بینی جدید ترامپ درباره تعداد قربانیان کرونا در آمریکا، انتقاد پارلمان اروپا از لهستان و مجارستان ،کاهش رشد اقتصادی چین، درخواست شورای امنیت برای آتش‌بس فوری در یمن و حمایت صندوق بین المللی پول و بانک جهانی از آفریقا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

دویچه وله:  رییس جمهوری فرانسه در مصاحبه‌ای اعلام کرد اگر اروپا نتواند همبستگی‌اش در بحران کرونا را حفظ کند خطر این اتحادیه را تهدید می‌کند. مکرون همچنین گفته انتظار دارد روند کنونی جهانی شدن پایان بگیرد و روند تازه‌ای آغاز شود.امانوئل مکرون، رییس جمهوری فرانسه در گفت و گو با فایننشال تایمز از خطری گفته که پس از بحران کرونا، اروپا و جهان را تهدید می‌کند.

خبرگزاری فارس: نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: آمریکا به دنبال تلاش برای برقراری صلح و کاهش خشونت بخشی از نیروهای اطلاعاتی خود را از افغانستان خارج می‌کند.براساس این گزارش، رهبران طالبان در حین مذاکرات خواهان کاهش نیروهای اطلاعاتی آمریکا همزمان با خروج نظامیان این کشور شده بودند، موضوعی که تاکنون واشنگتن در مقابل آن مقاومت کرده بود.

الکوثر فارسی: ارتش آمریکا حضور نظامی نامشروع خود در منطقه الجزیره( شرق فرات) تقویت کرده و همزمان در حال جذب مزدورانی از میان نیروهای گروه “قسد” و آموزش آنهاست. منابع رسانه‌ای در استان نفت‌خیز الحسکه در شمال سوریه به نقل از منابع محلی اعلام کردند: نیروهای اشغالگر آمریکایی حاضر در منطقه “الشدادی” واقع در جنوب این استان طی چند روز گذشته شروع به ثبت‌نام عناصر گروه همپیمان “قسد” جهت یک دوره نظامی جدید کرده‌اند و به هریک از آنها ماهیانه 350 دلار آمریکایی پرداخت می‌شود.

خبرگزاری مهر : برای اولین بار در ۱۶ سال گذشته؛ آمریکا تمامی بمب‌افکن‌های راهبردی خود را از گوام خارج کرد.نیروی هوایی آمریکا ۵ بمب افکن هسته‌ای «بی-۵۲» را از گوام خارج کرده و تاکنون هیچ بمب‌افکن دیگری را جایگزین آنها نکرده است.ظاهراً نیروی هوایی آمریکا بدون هیچ توضیحی به عادت ۱۶ ساله خود مبنی بر استقرار بمب‌افکن راهبردی در جزیره گوام واقع در پاسیفیک غربی پایان داده است.

خبرگزاری تسنیم: رئیس‌جمهور آمریکا طرفدارانش در سه ایالت را که فرمانداران آنها خواستار ادامه قوانین فاصله‌گذاری اجتماعی جهت مقابله با شیوع کرونا هستند، به تظاهرات تشویق کرد. «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا علی‌رغم تفویض اختیار به فرمانداران ایالت‌ها برای برداشتن قوانین فاصله‌گذاری اجتماعی جهت مبارزه با شیوع کرونا طرفدارانش در سه ایالت را که فرمانداران آنها بر ادامه این محدودیت‌ها تأکید دارند به تظاهرات دعوت کرد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): نخست‌وزیر کنونی رژیم صهیونیستی در سخنانی گفت که اگر به دلیل اتهام فساد مانع از نخست‌وزیری او شوند، خواستار تحریم دور چهارم انتخابات در سرزمین‌های اشغالی خواهد شد. نتانیاهو در اقدامی پیشگیرانه برای فشار بر دستگاه قضایی این رژیم تهدید کرد که اگر به دلیل اتهام وی به فساد از نخست‌وزیری او جلوگیری شود شهروندان ساکن اراضی اشغالی را به تحریم انتخابات سراسری اسرائیل فرا می‌خواند.نتانیاهو اشاره به نافرمانی مدنی در مقابل “دولت عمیق” کرده که به گفته او در تلاش برای حذفش از صحنه سیاست است.

العالم فارسی: ریابکوف از رایزنی‌های کارشناسی درباره برجام در آینده نزدیک خبر داد.معاون وزیرخارجه روسیه گفت: با توجه به وضعیت اپیدمی کرونا، نشست حضوری کمیسیون مشترک برجام برگزار نمی‌شود، ولی گفت‌وگوهای تلفنی در این باره همواره ادامه داشته و رایزنی‌های در سطح کارشناسان در آینده نزدیک برنامه ریزی شده است.

آناتولی  ترکیه:  رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد آمار قربانیان بر اثر ابتلا به کرونا در چین فراتر از اظهارات مقامات آن بوده و بسیار بیشتر از ایالات متحده است. ترامپ در توئیتر خود ویروس کرونا را «دشمن نامرئی» خوانده و درباره چین به عنوان خاستگاه این ویروس نوشت: آمار تلفات ایالات متحده حتی نزدیک به چین هم نیست.

اسپوتنیک روسیه: دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریکا در جمع خبرنگاران اعلام کرد تعداد قربانیان کروناویروس  در آمریکا طبق ارزیابی های مقامات این کشور احتمالاً 60 تا 65 هزار نفر  خواهد بود. پیش از این ، رهبر کاخ سفید در مورد مرگ احتمالی 100 تا200 هزار آمریکایی بر اثر ابتلا به این بیماری هولناک صحبت کرده بود.وی گفت: “فکر می کنم اکنون ما به سوی حدود 60 تا 65 هزار نفر حرکت می کنیم.”

یورونیوز: پارلمان اروپا لهستان و مجارستان را برای تضعیف «ارزش‌های اروپایی» سرزنش کرد.نمایندگان پارلمان اروپا در جریان نشست خود، احزاب حاکم در لهستان و مجارستان را به دلیل زیرسوال بردن «ارزش‌های اروپایی» آنهم با اصرار به برگزاری انتخابات و سوء‌استفاده از قدرت در دوران شیوع کرونا سرزنش کردند.

رادیو چین: سرعت رشد اقتصادی چین در فصل اول سال جاری 6.8 درصد کاهش یافت.براساس داده های منتشر شده از سوی اداره ملی آمار چین در روز 17 آوریل/ 29 فروردین، تولید ناخالص داخلی (جی دی پی) چین در سه ماهه نخست سال جاری میلادی به 20 تریلیون و 650 میلیارد و 400 میلیون یوان رسید که این میزان در مقایسه با دوران مشابه سال گذشته 6.8 درصد کاهش یافته است.

پارس تودی: شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه از پیشنهاد “آنتونیو گوترش”، دبیرکل این سازمان برای برقراری آتش بس فوری در یمن حمایت کرد. نماینده دائم جمهوری دومینیکن در سازمان ملل که کشورش در ماه جاری “آوریل” ریاست دوره ای شورای امنیت را بر عهده دارد، در جمع خبرنگاران گفت: اعضای شورای امنیت از درخواست گوترش برای توقف فوری جنگ و درگیری در یمن حمایت می کنند.

خبرگزاری صدا و سیما: صندوق بین المللی پول و بانک جهانی کمک بین المللی به کشور‌های آفریقایی را برای مقابله با همه گیری کرونا خواستار شدند. صندوق بین المللی پول و بانک جهانی و رهبران آفریقایی اقدام سریع بین المللی را برای کمک به کشور‌های آفریقایی به منظور مقابله با همه گیری ویروس کرونا که سال کنونی میلادی (۲۰۲۰) کوچک شدن بی سابقه یک و ۲۵ صدم درصدی اقتصاد این قاره را موجب خواهد شد، خواستار شدند.بر اساس ارزیابی ها، اگر ۱۰ درصد مردم آفریقا به ویروس کرونا آلوده شده باشند، ۳۶ میلیارد دلار برای مراقبت از بیمارانی که از کوووید-۱۹ رنج می‌برند، لازم خواهد بود و اگر این بحران بهداشتی ادامه پیدا کند، این هزینه به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *