جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

حملات «گسترده» روسیه به نیروگاه‌های تولید برق اوکراین

اوکراین می‌گوید ارتش روسیه در حملات «گسترده» تأسیسات انرژی این کشور را هدف قرار داده است و از سوی دیگر فعالیت یک پالایشگاه نفت روسیه بر اثر حمله پهپادی کی‌یف متوقف شده است. همچنین اعلام شده که این حملات تلاف جانی نیز داشته، اما جزئیاتی در این زمینه منتشر نشده است.

همکاری قزاقستان و افغانستان در حوزه معادن

تهران- ایرنا- معاون نخست‌وزیر قزاقستان، در دیدار با سرپرست وزارت معادن و نفت حکومت سرپرست طالبان گفت: آستانه خواهان تقویت روابط ۲ کشور برای توسعه دادوستد و همکاری اقتصادی در بخش‌های مختلف از جمله در بخش معادن با افغانستان است.

Loading

چالش چین برای خروج از بحران اقتصادی کرونا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: رهبران چین امیدوار بودند که رشد اقتصادی این کشور در سال 2020 رویدادی مسرت بخش باشد و حجم اقتصاد این کشور طی دهه گذشته به دو برابر برسد، اما شیوع کرونا ویروس، این پیش‌بینی‌ها را نقش بر آب کرد.

یوکون هوانگ در یادداشتی که وب سایت اندیشکده کارنگی منتشر کرد، نوشت: اقدامات سختگیرانه پکن زودتر از آنچه پیش‌بینی می‌شد، این همه‌گیری را تحت کنترل درآورد. اگرچه میزان شیوع و گستردگی این ویروس، جامعه چین را فلج کرد، اما تعطیلی سراسری باعث کاهش همه‌گیری آن در اواسط فوریه شد. شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، 10 مارس در دیدار از شهر ووهان، کانون بحران و مرکز استان هوبی، ژست پیروزی گرفت. 19 مارس، تعداد موارد ابتلای جدید به ویروس در داخل چین به صفر رسید. همه موارد جدید بیماری نیز کسانی بودند که چین را از اروپا امن‌تر تلقی کرده و از اروپا، کانون جدید این همه‌گیری، به چین بازگشته بودند و یا از آمریکا آمده بودند که شیوع این ویروس در آنجا شتاب گرفته است.

با این حال، آسیب اقتصادی این ویروس بر چین شدید بوده و چشم‌انداز احیای اقتصادی (حتی با وجود حمایت‌های مالی عظیم) همچنان نامعلوم است. بازسازی پایدار ظرفیت تولیدی چین در هفته‌های آینده مستلزم احیای تقاضای آمریکا است که البته بعید به نظر می‌رسد. شاخص‌های اقتصادی اخیرا اعلام شده‌ی چین برای ماه‌های ژانویه و فوریه، بسیار ضعیف‌تر از پیش‌بینی‌های ناظران بازارها است. در مقایسه با سال گذشته، خرده فروشی 20.5 درصد و تولیدات صنعتی 13.5 درصد کاهش یافته است که بدترین ارقام در سابقه اقتصادی چین محسوب می‌شود.

برنامه‌های قرنطینه طولانی‌مدت، جلوی بازگشت میلیون‌ها کارگر مهاجر به سر کار را گرفته و کارخانه‌ها به خاطر کمبود نیروی کار و قطعات اساسی، هنوز به ظرفیت کامل خود باز نگشته‌اند. تحلیلگران،  پیش‌‌بینی‌های خود از اقتصاد چین را تغییر داده و تقریبا مطمئن هستند که اقتصاد چین در سه ماهه اول کاهشی تاریخی را تجربه خواهد کرد. حتی با وجود محرک‌های مالی چشمگیر و کاهش نرخ سود، برآوردها از رشد اقتصادی 2020 چین از 1 درصد تا 4 درصد متغیر بوده است، در حالی که برآوردهای اولیه 6 درصد بود. در مقام مقایسه، چین کل ضرر اقتصادی ناشی از ویروس سارس در سال 2003-2002 را در کوتاه‌مدت به واسطه افزایش قابل توجه تقاضای مصرف در غرب جبران کرد و نمودار احیای اقتصادی در آن زمان به شکل «V» بود. همچنین، چین از بحران مالی 2008 نسبتا تاثیر نپذیرفت و تداوم عملکرد شبکه‌های عرضه و تولید جهان، امکان حفظ سرعت رشد را برای آن فراهم ساخت.

در حالی که حرکت اقتصادی چین به آرامی آغاز شده است، اقتصاد‌های بزرگ اروپا در آشوب کرونا گرفتار هستند و آمریکا هم با اقدامات مالی بی‌سابقه، هنوز در مراحل اولیه تشدید واکنش خویش است. احتمالا چین در پیدا کردن مشتریان کافی در اروپا دچار سختی خواهد شد و بازارهای نوظهور در جاهای دیگر هم برای جبران بازار اروپا کافی نیست. بخش خودروسازی، به خاطر تعطیلی شرکت‌های بزرگ غرب و تجهیزات ارتباطات، به خاطر اختلال در زنجیره عرضه، جزو بخش‌هایی هستند که تحت تاثیر قرار گرفته‌اند.

این همه‌گیری احتمالا دولت آمریکا را به بازنگری در منطق اساسی استفاده گسترده از تعرفه‌ها وادار می‌کند که هدف آنها فشار بر چین برای انجام اصلاحات تجاری و سرمایه‌گذاری است. مرحله اول توافق تجاری که در ماه ژانویه منعقد شده بود، اکنون غیر فعال است، زیرا امکان اجرای توافق و خرید مقدار معتنابهی از کالاهای آمریکا امسال برای چین فراهم نیست. از همه مهم‌تر، راهبرد آمریکا برای هماهنگ‌‌سازی تعرفه‌ها با محدودیت‌های تجاری با اولویت‌های جدید، نظیر تضمین دسترسی تولیدکنندگان به قطعات ضروری، سازگار نیست. خوب یا بد، اقتصاد جهان بر به‌هم پیوستگی استوار است. برای احیای رشد اقتصادی در چین و غرب، احیای تجارت جهان و شبکه کارآمد عرضه حیاتی است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *