جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نقش جمهوری آذربایجان در پشتیبانی اقتصادی از رژیم صهیونیستی

تهران- ایرنا- پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و شکل‌گیری جمهوری آذربایجان، رژیم صهیونیستی از نخستین کشورهایی بود که آن را به رسمیت شناخت. در حال حاضر، روابط جمهوری آذربایجان و رژیم صهیونیستی به سطح استراتژیک رسیده است.

جنبش حماس: تسلیم فشارهای آمریکا نخواهیم شد/ در رسیدن به توافق جدی هستیم

تهران-ایرنا- یکی از اعضای ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با بیان اینکه هر توافقی با صهیونیست‌ها باید توقف تجاوزها به نوار غزه را شامل شود، تاکید کرد که این جنبش تسلیم فشارهای آمریکا نخواهد شد.

بلینکن وارد عربستان شد

وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در اولین ایستگاه از سفر منطقه‌ای خود وارد عربستان سعودی شد.

Loading

اهداف رزمایش به رهبری آمریکا در آفریقا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حضور نیروهای آمریکایی در آفریقا در امتداد تلاش‌های واشنگتن و برخی از پایتخت‌های غربی جهت ایجاد شاخه جنوبی پیمان نظامی ناتو نیز محسوب می‌شود. جعفر قنادباشی - کارشناس مسائل خاورمیانه

بزرگ‌ترین رزمایش نظامی آمریکا در قاره آفریقا پس از سال ۲۰۰۵ میلادی از روز دوشنبه 28 بهمن‌ماه با مشارکت نیروهای مسلح ۳۴ کشور در موریتانی واقع در غرب قاره آفریقا آغاز شد و تا 9 اسفندماه ادامه خواهد داشت.

این رزمایش موسوم به «فلینتلوک ۲۰۲۰» با حضور بیش از 1600 نظامی از ۳۴ کشور غربی، آفریقایی و عربی در شهر «اطار» واقع در ۴۳۰ کیلومتری شمال «نواکشوت» پایتخت موریتانی آغاز به کار کرد.

در این رزمایش کشورهایی همچون آمریکا، انگلستان، فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، ژاپن، کانادا و کشورهای آفریقایی مانند سنگال، موریتانی، مالی، ساحل‌عاج، کامرون و مغرب حضور دارند.

موریتانی پیش‌تر هم میزبان چند رزمایش نظامی به فرماندهی آمریکا بوده و آخرین آن فوریه ۲۰۱۹ در این کشور غرب آفریقا برگزار شد.

شاید بتوان این رزمایش را حاصل یک سلسله تلاش‌های چندساله مقامات آمریکا باهدف حضور در آفریقا دانست. درواقع این تلاش‌ها از زمان تشکیل دفتر فرماندهی نظامی آمریکا در آفریقا (آفریکام) آغاز شده و آن‌ها تحت عنوان مقابله با تروریسم و همچنین حفاظت از خطوط انتقال نفت در آفریقا شروع به فعالیت ‌کردند. این دفتر فرماندهی که بخش ششم نیروهای نظامی آمریکا در خارج از این کشور را اداره می‌کند، پس‌ازآن تشکیل شد که از یک سو خلأ ناشی از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی فرصت‌های تازه‌ای را برای آمریکا در قاره آفریقا ایجاد کرد و از سوی دیگر کشور چین در یک راهبرد همه‌جانبه و بسیار مهم برنامه‌هایی را برای حضور سیاسی و اقتصادی در بسیاری از کشورهای آفریقایی به اجرا گذاشت.

ایجاد چنین دفتری سرآغاز افزایش حضور نظامیان آمریکا و مستشاران نظامی این کشور در کشورهای آفریقایی به شمار می‌رود و مقامات واشنگتن طی برنامه‌های منظم و نیمه علنی نظامی کوشیده‌اند تا تحت عنوان آموزش نیروهای نظامی کشورهای آفریقایی حضور خود را در اصلی‌ترین مراکز ارتش‌های آفریقا تثبیت کنند.

 

مقابله با حضور اقتصادی سیاسی چین در افریقا

از سوی دیگر این برنامه حضور نیروهای آمریکایی در آفریقا در امتداد تلاش‌های واشنگتن و برخی از پایتخت‌های غربی جهت ایجاد شاخه جنوبی پیمان نظامی ناتو نیز محسوب می‌شود. کوشش‌هایی که این بار به دلیل فروپاشی شوروی سابق در جهت ایجاد محدودیت در راه حضور اقتصادی و سیاسی چین در آفریقا است ولیکن از آن مهم‌تر تلاشی است سری و پنهانی برای سرکوب نهضت‌های اسلامی که احتمالاً ظرفیت‌های فراوانی برای پیدایش آن‌ها در کشورهای ثروتمند آفریقایی وجود دارد.

البته آمریکا در این صحنه کوشیده است تا با جلب همکاری دیگر کشورهای صنعتی (اعضای گروه هفت) از حساسیت این کشورها به‌خصوص فرانسه و انگلیس (که بیشترین مستعمرات را در آفریقا داشتند) کاسته و به‌صورت یک جبهه متحد و هماهنگ غربی در آفریقا ظاهر شود. جبهه‌ای که در حال حاضر به دلیل سیاست‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا انسجام لازم را ندارد و تا رسیدن به وضع مطلوب فاصله زیادی را باید طی کند.

 

آمادگی برای مبارزه با حرکت های مردمی و ضد استعماری در افریقا

لذا آنچه در قالب رزمایش نظامی مشترک به رهبری آمریکا در موریتانی به صحنه آمده است ازیک‌طرف کوششی است جهت ایجاد هماهنگی‌های بیشتر در جبهه غرب و از طرف دیگر نمایشی از قدرت دنیای سرمایه‌داری در برابر رقبای چینی به شمار می‌رود. البته جهت‌گیری ضد نهضت‌های اسلامی این رزمایش هنوز ناشناخته باقی مانده است. موریتانی و کشورهای همسایه آن در غرب آفریقا در حال حاضر شاهد جوامع جوانی هستند که دور جدیدی از حرکت‌های ضد استعماری را در محافل دانشگاهی و در مراکز اسلامی آغاز کرده و به‌طور مشخص سیاست‌های استعماری را در کشورهای غرب آفریقا در معرض خطرات جدی قرار داده‌اند.

حال اگرچه تاکنون این‌گونه حرکت‌های اسلامی و دانشگاهی انعکاسی در فضای رسانه‌ای نداشته ولیکن ازجمله مسائلی است که دنیای غرب به‌عنوان خطرات اصلی آینده برای منافع خود در آفریقا تلقی می‌کند و می‌کوشد تا آمادگی‌های لازم برای مقابله با این حرکت‌ها که قابلیت زیادی برای تبدیل شدن به حرکت‌های سیاسی و حتی نظامی دارند را پیدا کند.

بنابراین آنچه در این رزمایش بیش از هر چیز مورد توجه است مقابله با ارتش‌های کلاسیک یا نیروهای نظامی دولتی نیست بلکه تمرین‌هایی است که با هدف سرکوب ملت‌های مسلمان در غرب آفریقا با قابلیت‌های مربوط به حرکت‌های ضدشورش طراحی شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *