جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

«اعتراضات ضدصهیونیستی جاری در آمریکا از سوی جامعه دانشگاهیان این کشور، سطح فشارها را علیه اقدامات رژیم اشغالگر قدس و البته دولت آمریکا در جنگ غزه به مراتب افزایش داده و در انتخاب های ر اهبردی آن ها در ادامه راه، اثرگذاری ویژه و گسترده ای خواهد داشت. برخی تحلیلگران بر این باورند آنچه اکنون در آمریکا می بینیم، شباهت زیادی به اعتراضات گسترده در این کشور در بحبوحه جنگ ویتنام دارد»

شنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدند

امروز شنبه بار دیگر هزاران مهاجر صهیونیست در نقاط مختلف فلسطین اشغالی از جمله در تل‌آویو و قدس اشغالی در اعتراض به سیاست‌های نتانیاهو دست به تظاهرات زده و خواهان امضای فوری توافق آزادی اسرا و برگزاری انتخابات زودرس شدند.

شنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدند

امروز شنبه بار دیگر هزاران مهاجر صهیونیست در نقاط مختلف فلسطین اشغالی از جمله در تل‌آویو و قدس اشغالی در اعتراض به سیاست‌های نتانیاهو دست به تظاهرات زده و خواهان امضای فوری توافق آزادی اسرا و برگزاری انتخابات زودرس شدند.

Loading

نبرد اقتصادی بین چین و انگلیس

شورای راهبردی آنلاین- رصد: حرکت اخیر برای تعلیق بین بورس لندن – شانگهای یک حرکت عمده در مسیر تشدید تنش است، همان‌طوری که پکن از منزوی ساختن هر یک از شرکت‌ها به سمت ایجاد وقفه در تجارت تغییر مسیر داده است.

مایکل گرینوالد در مطلبی که شورای آتلانتیک آن را منتشر ساخت، نوشت: مقامات چین در 2 ژانویه 2020 اعلام داشتند که ارتباط فهرست بورس شانگهای – لندن احتمالاً به‌واسطه تنش‌های سیاسی بر سر اعتراض‌های اخیر در هنگ‌کنگ به تعلیق درخواهد آمد. به‌واسطه کنترل‌های سرمایه توسط پکن، دسترسی خارجی به بازارهای مالی چین و دسترسی بازارهای ملی چین به بازارهای خارجی به‌شدت توسط مقامات چینی کنترل می‌شود.

ارتباط بین فهرست بورس شانگهای – لندن به مؤسسات چینی و انگلیسی فرصت می‌دهد تا گواهی سپرده در لندن و پکن منتشر سازند. در مقابل، ارتباطات هنگ کنگ با بازارهای شانگهای و شنزن به تجار مستقر در هنگ‌کنگ اجازه می‌دهد سهام داخلی را بدون الزام به انتشار جدید معامله کنند.

همین‌طور، ارتباط بین بورس شانگهای – لندن توجه اندکی به خود جلب کرده است و فقط یک شرکت چینی از این سکو استفاده می‌کند.

در سال 2018، چین فشار رسمی بر خطوط هوایی جهانی وارد ساخت تا تایوان را در منطقه جغرافیایی مشابه به‌عنوان بخشی از سرزمین اصلی چین در وبسایت خود در نظر بگیرند. متعاقباً دولت چین فشار رسمی بر مؤسسات مرتبط با اعتراضات هنگ‌کنگ، به‌ویژه کاتای پاسیفیک (شرکت هواپیمای حامل پرچم هنگ‌کنگ) را آغاز کرد.

اهمیت تعلیق ارتباط بورس شانگهای – لندن به این امر بستگی دارد که آیا حرکت‌های مضاعف برای هدف قرار دادن مؤسسات و شرکت‌های انگلیسی صورت خواهد گرفت یا نه. از حیث، تأثیرات ملموس، این رویداد اختلال و وقفه اقتصادی کمی ایجاد خواهد کرد، اما احتمالاً نمادین‌ترین استفاده چین از تحریم‌های مالی است.

البته اقدامات دولت چین می‌تواند پیامدهای و خساراتی، به‌ویژه برای مؤسسات و شرکت‌های انگلیسی داشته. وعده آزادسازی مالی گسترده همراه با درآمدهای مکفی، مدیران سرمایه و دارایی جهانی را به سرزمین اصلی چین جلب کرده است. بعلاوه، معیار جدید وام چین (نرخ حداقلی وام) شامل استاندارد چارتر و سیتی کروپ می‌شود که این دو موسسه مالی وام‌دهندگان عمده جهانی با اهداف توسعه‌ای در چین هستند. سال گذشته (2019)، علیرغم فشار ناشی از برگزیت، لندن از سنگاپور به‌عنوان بزرگ‌ترین مرکز تهاتر رنمینبی (واحد پول چین) خارج از سرزمین اصلی چین و هنگ‌کنگ پیشی گرفت.

جهت بررسی بیشتر، به فعالیت‌های شرکت خدمات مالی و بانکی انگلیسی به نام اچ اس بی سی اشاره می‌کنیم که بزرگترین موسسه وام‌دهنده در اروپا است. این شرکت سال گذشته مدنظر پکن بود. در اوایل سال 2011، موسسه اچ اس بی سی گزینه‌هایی را برای قرار گرفتن در فهرست بورس اوراق بهادار چین بررسی کرده و شایعاتی در اواخر سال 2018 وجود داشت مبنی بر اینکه این موسسه همراه با برند لوکس انگلیسی به نام بربری می‌توانند اولین مؤسساتی باشند که گواهی سپرده چینی منتشر سازند.

البته سفیر چین در انگلیس مدیرعامل سابق شرکت اچ اس بی سی را به جلسه جنجالی در ارتباط با نقش این موسسه علیه منگ وانژو، مدیر مالی شرکت چینی هوآوی دعوت کرد. شرکت اچ اس بی سی با وزارت دادگستری آمریکا برای ارائه اطلاعات مبسوط در خصوص رفتارهای مالی شرکت هوآوی همکاری کرد. علیرغم حضور شرکت اچ اس بی سی در چین، این شرکت در فهرست 18 بانک واجد شرایط دریافت وام با بهره حداقلی قرار نگرفت.

در جهانی با سیاست‌های تحریمی چین، موازنه ظریف شرکت اچ اس بی سی بین شرق و غرب به خطر افتاده است. در نوامبر 2019، این شرکت حساب متعلق به صندوق اتحاد اسپارک را بست، چراکه پول برای تظاهرات کنندگان هنگ‌کنگی جمع‌آوری می‌کرد. این اقدام با دستگیری چهار نفر توسط پلیس هنگ‌کنگ در ارتباط با اتهامات مربوط به پول‌شویی از حساب متعلق به صندوق یادشده همراه بود. بستن حساب صندوق مذکور روند قدرتمند دیگری در جهان تحریم‌ها را به نمایش می‌گذارد.

در قضیه چین، کاهش ریسک ممکن است به نفع منافع کوتاه‌مدت این کشور باشد. اگر قرار باشد چین با فشار غیررسمی دست به تهدید بزند، بانک‌های عمده غربی، ممکن است به‌عنوان گروگان ناخواسته سیاست خارجی پکن عمل کنند. چنین سناریویی می‌تواند تأثیرات ملموس بجای بگذارد. با توجه به کثرت شرکت‌های دولتی چینی و کنترل این کشور بر رسانه‌های دولتی، حزب کمونیست چین به‌خوبی می‌تواند خدمات مؤسسات و شرکت‌های منتخب را بایکوت کند.‌

بعدازاینکه شرکت هوایی کاتای پاسیفیک در ارتباط با تظاهرات در هنگ‌کنگ مورد هدف قرار گرفته‌است، این شرکت هوایی توسط برخی از مؤسسات مالی چینی همچون سیتیک و مدیریت دارایی هورانگ تحریم شد و کارکنان خود را برای استفاده از خط هوایی مذکور منع ساختند. این قبیل محدودیت‌ها به‌طور خاص می‌تواند به مؤسسات مالی و اعتبار آن‌ها آسیب وارد سازد.

پکن باید نسبت به قدرت مالی جدید خود در حوزه تحریم‌ها محتاط باشد، چراکه این کشور در حال مدیریت کاهش رشد آتی است. دستور کار تحریمی جسورانه نشان‌دهنده آن است که گام‌های مقامات چین برای ایجاد فضای باز مالی در این کشور جدی نیست.

علیرغم فعالیت بلندپروازانه چین برای بین‌المللی‌سازی رینمینبی، واحد پولی خود، نفوذ یوآن از زمان کنترل شدید بر سرمایه در سال 2015 و چشم‌اندازها برای آزادسازی حساب سرمایه کاهش یافته است.

چین نمی‌تواند به‌طور کامل خود را از جهان مالی تحت سلطه دلار جدا کند. سیاست‌های تحریمی چین تشدید شده و تحریکات این کشور بدون پاسخ مانده است.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *