جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است

تهران- ایرنا- معاون اول رئیس‌جمهور گسترش روابط با آفریقا را راهبرد اساسی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانست و گفت: تعاملات اقتصادی و سیاسی تهران با کشورهای دوست و همچنین جهان براساس راهبرد برد-برد است

حملات «گسترده» روسیه به نیروگاه‌های تولید برق اوکراین

اوکراین می‌گوید ارتش روسیه در حملات «گسترده» تأسیسات انرژی این کشور را هدف قرار داده است و از سوی دیگر فعالیت یک پالایشگاه نفت روسیه بر اثر حمله پهپادی کی‌یف متوقف شده است. همچنین اعلام شده که این حملات تلاف جانی نیز داشته، اما جزئیاتی در این زمینه منتشر نشده است.

همکاری قزاقستان و افغانستان در حوزه معادن

تهران- ایرنا- معاون نخست‌وزیر قزاقستان، در دیدار با سرپرست وزارت معادن و نفت حکومت سرپرست طالبان گفت: آستانه خواهان تقویت روابط ۲ کشور برای توسعه دادوستد و همکاری اقتصادی در بخش‌های مختلف از جمله در بخش معادن با افغانستان است.

Loading

چالش‌های انگلیس پس از برگزیت

۱۳۹۸/۱۱/۱۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: ترک کردن اتحادیه اروپا ‌ساده نیست و هنوز برای سال‌های طولانی، مذاکرات پیچیده‌ای پیشِ روی بریتانیاست. بریتانیا منافعی را که در توافقات با اتحادیه اروپا و شرکای این اتحادیه داشته است از دست خواهد داد. عابد اکبری - کارشناس مسائل اروپا

بالاخره بریتانیایی‌ها علی‌رغم اینکه مشکلات بسیاری برای آینده آن‌ها پیش‌بینی می‌شود، از اتحادیه اروپا خارج شدند. پس از 31 ژانویه 2020، زندگی بریتانیایی‌ها با عدم قطعیت بی‌سابقه‌ای مواجه است و به باور کارشناسان، به‌زودی پیامدهای ملموس این انتخاب برای آن‌ها روشن خواهد شد. کماکان تا پایان سال 2020 که دوره گذار محسوب می‌شود، مذاکرات بریتانیا و اتحادیه اروپا برای رسیدن به توافق بر سر موضوعات مختلف ادامه خواهد داشت. در برخی موارد، کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که حتی توافق هم نتواند مانع بروز چالش‌های احتمالی برای بریتانیا شود. در ذیل به بررسی برخی از مشکلاتی پرداخته‌ می‌شود که به‌احتمال بسیار، توافق خوب نهایی با اتحادیه اروپا هم مانع وقوع آن‌ها نخواهد شد.

طوفان مالی در بریتانیا

بریتانیایی‌ها در کوتاه‌مدت مشکلات اقتصادی را درک خواهند کرد، اما در طولانی‌مدت این فشارها برای مردم طاقت‌فرسا خواهد شد. بریتانیا پنجمین قدرت اقتصادی جهانی است که خروج آن از اتحادیه بر سطح بین‌الملل هم اثرگذار بوده است. درحال‌حاضر، بورس اوراق بهادار در هنگ‌کنگ و توکیو سقوط کرده است، بازار لندن با 7% و بازار پاریس و فرانکفورت با 10% افت کرده‌اند. بازارها به سمت ارزش واقعی نهایی یعنی طلا حرکت داشته‌اند. ارزش پول کشور کاهش پیدا کرده و گفته می‌شود این اتفاقات هنوز پیش‌درآمد طوفان مالی در بریتانیا هستند.

سال‌های طولانی مذاکره با شرکای اقتصادی

ترک کردن اتحادیه اروپا ‌ساده نیست و هنوز برای سال‌های طولانی، مذاکرات پیچیده‌ای پیشِ روی بریتانیاست. بریتانیا منافعی را که در توافقات با اتحادیه اروپا و شرکای این اتحادیه داشته است از دست خواهد داد. طبق پیش‌بینی خود دولت بریتانیا، سال‌هایی طولانی برای مذاکره و چانه‌زنی با اتحادیه برای خروجی با حفظ برخی امتیازات پیش‌بینی می‌شود. همین مقدار سال یا بیشتر برای مذاکره با شرکای خارج از اتحادیه و برای مذاکره در مورد قراردادهای جدید با اتحادیه اروپا لازم است. ضمن آنکه تا زمان نهایی شدن گسست بریتانیا از اتحادیه، این کشور نمی‌تواند با شرکای خارج از اتحادیه‌اش قراردادی امضا کند.

فقیرتر شدن بریتانیایی‌ها

کارشناسان خزانه‌داری بریتانیا اعلام کرده‌اند که حوزه‌های مختلفی برای مذاکره در مورد پیمان‌های آتی وجود دارد. در آن دسته از سناریوهای مورد بررسی که بریتانیا با اتحادیه اروپا بر سر توافق تجارت آزاد، مشابه با توافق اتحادیه و کانادا به نتیجه رسیده باشد، هر خانوار بریتانیایی در حدود 4.300 پوند (حدود 5.400 یورو) از درامد سالانه خود را از دست می‌دهد. طبق این بررسی‌ها، تولید ناخالص داخلی این کشور از امروز تا 2030 در حدود 6% کمتر از تولید ناخالص داخلی‌ای خواهد بود که بریتانیا می‌توانست با حضور در اتحادیه به دست ‌آورد.

ظهور موانع گمرکی برای بریتانیا

با برگزیت دوره‌ای طولانی از عدم قطعیت همراه با پیامدهایی ناخواسته برای شرکت‌های بریتانیایی در خصوص اقتصاد و جذب سرمایه‌گذاری رخ خواهد داد. به نقل از سازمان تجارت جهانی در دوره گذار، موانع تجاری می‌توانند با پرداخت 5.6 میلیارد پوند (معادل 7.2 میلیارد یورو) سالانه حق گمرکی از طرف صادرکنندگان بریتانیایی رفع شوند. اگرچه مشخص نیست بخش‌های تولیدی کارخانه‌ای، مانند هوانوردی ایرباس و بی‌ام‌دبلیو چه برخوردی با این تعرفه‌های گمرکی جدید خواهند داشت.

کشوری با جذابیت اندک برای سرمایه‌گذاری

بسیاری از شرکت‌های بین‌المللی تا پیش‌ازاین، از بریتانیا به‌عنوان دروازه ورود به اتحادیه اروپا استفاده می‌کردند، حال بسیاری از این شرکت‌ها درصدد تغییر موقعیت مکانی خود و خروج از بریتانیا هستند. بانک آمریکایی‌ جی‌پی‌مورگان که شانزده هزار نفر را در بریتانیا استخدام کرده بود، قصد دارد هزار تا چهار هزار نفر از کارمندانش را جابه‌جا کند. بانک‌های دیگر هم احتمالاً همین روند را دنبال خواهند کرد. به‌طورکلی، برگزیت به معنای کاهش سرمایه‌گذاری آمریکایی و چینی در بریتانیاست.

چشم‌انداز رکود احتمالی آتی بریتانیا

احتمال دارد که باتوجه‌به کاهش مبادلات تجاری و سرعت افزایش بیکاری، رشد اقتصادی بریتانیا هم کاهش پیدا کند. صندوق بین‌المللی پول دو سناریو را ممکن دانسته است: سناریوی «محدود» و سناریوی «نامطلوب». در سناریوی اول، رشد تولید ناخالص داخلی بریتانیا به‌تدریج کاهش پیدا می‌کند. در سناریوی دوم، رکود اقتصادی شدیدی بریتانیا را فرا گرفته و اقتصاد این کشور سقوط خواهد کرد. در این حالت تورم به‌شدت افزایش خواهد یافت.

بیکاری رو‌به رشد در بریتانیا

یکی دیگر از آثار برگزیت، افزایش نرخ بیکاری در این کشور خواهد بود. کاهش رشد اقتصادی، بر بازار کار اثرگذار است. در سناریوی «محدودِ» صندوق بین‌المللی پول، برای سال 2017، نرخ بیکاری 5 درصد پیش‌بینی می‌شد که تقریباً درست بود. برگزیت 129 میلیارد یورو هزینه کاهش فعالیت دربر داشته است که این مفهوم به معنای از دست رفتن حدود 950 هزار شغل تا پایان 2020 است که افزایش نرخ بیکاری بین 2 تا 3 درصد را به دنبال خواهد داشت. بخش مالی بخشی است که بیشترین بیکاری را پس از برگزیت تجربه خواهد کرد. فقط خروج بانک‌های شهر لندن برای از دست دادن هزاران شغل کافی است.

کاهش بُرد مالیاتی دولت بریتانیا

کاهش رشد اقتصادی، با کاهش درامدهای مالیاتی دولت همراه خواهد بود. مؤسسه مطالعات بودجه پیش‌بینی کرده است که دولت بریتانیا سالانه حدود 20 تا 30 میلیارد پوند از دست خواهد داد. حتی با احتساب توقف مشارکت بریتانیا در حساب‌های بروکسل (سهم حضور در اتحادیه اروپا)، بازهم ضربه‌ای سهمگین به بودجه دولت بریتانیا وارد می‌شود. رشد اقتصادی بیمار، کاهش درامدهای مالیاتی و مشکلات در مبادلات تجاری همه و همه نشان‌دهنده وضعیت آتی اقتصاد در این کشور هستند.

فرار استعدادها و مغزها از بریتانیا

اگر بریتانیا موفق نشود در برگزیت به توافقی برای رفت‌و‌آمد آزادانه افراد در فضای اروپایی برسد، برای مثال، بسیاری از بازیکنان اروپایی لیگ‌های برتر (به‌ویژه در بخش فوتبال انگلیس) این کشور را ترک خواهند کرد. درواقع، این به آن دلیل است که آن‌ها باید شمار مشخصی از بازی‌های خود را در یک یا چند سال در تیم‌های مشخصاً اروپایی بازی کنند، درحالی‌که بازی در تیم‌های بریتانیا آن‌ها را از جامعه اروپایی خارج می‌کند.

لزوم اخذ ویزا برای رفتن به لندن

اگر انگلیس موفق شود به توافقی با اتحادیه برسد که این کشور را در بازار مشترک اروپایی نگاه دارد، رفت‌و‌آمد آزادانه افراد در دو طرف دریای مانش مانعی نخواهد داشت؛ بنابراین، مسئله کاملاً به توافق آتی بستگی دارد. اگر توافقات به‌جایی نرسد، ازآنجاکه بریتانیا خارج از اعضای شینگن است، شهروندان اروپایی برای رفتن به بریتانیا و لندن به ویزا نیاز خواهند داشت.

زیر سؤال رفتن تمامیت ارضی بریتانیا

نتیجه رفراندوم برگزیت نشان داد که این کشور به لندن، اسکاتلند و ایرلند شمالی که مایل به ماندن در اتحادیه هستند و شمال انگلیس و ولز که عمدتاً مخالف آن بودند تقسیم‌شده است. در آینده این احتمال وجود دارد که تمامیت ارضی بریتانیا به‌چالش کشیده شود. رأی اسکاتلندی‌ها در انتخابات اخیر نیز این مسئله را پررنگ کرد. همه تصمیمات آتی در مورد برگزیت با هماهنگی بین نخست‌وزیر انگلیس و اسکاتلند انجام خواهد شد. نخست‌وزیر اسکاتلند اعلام کرده است که این منطقه آینده خود را در عضویت در اتحادیه اروپا می‌بیند و خواهان برگزاری رفراندومی دیگر در کشور بوده است. ازآنجاکه اکنون احتمال برگزاری رفراندوم کمرنگ‌تر شده است، بحث‌های استقلال‌طلبی پررنگ‌تر خواهند شد. در ایرلند شمالی، سین‌فین که موافق با ماندن در اتحادیه بوده‌اند، خواهان برگزاری همه‌پرسی در مورد اتحاد ایرلند شده‌اند.

کاهش شمار گردشگران بریتانیایی

با کاهش ارزش پول ملی بریتانیا درمقایسه‌با یورو و دلار، مردم در این کشور با مشکلاتی برای تبدیل واحد پولی روبه‌رو خواهند شد؛ بنابراین، ترجیح خواهند دارد مسافرت‌های گران‌تر به مقصد اروپایی خود را کاهش دهند. ضمن آنکه اگر افرادی از بریتانیا به اتحادیه اروپا سفر کنند، قطعاً توان خرید آن‌ها به‌شدت کاهش‌یافته است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *