جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

Loading

ترور سردار سلیمانی در تضاد با منافع و امنیت آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: بحران ایران و آمریکا سیاست خارجی را به مهم‌ترین موضوع در انتخابات 2020 آمریکا تبدیل کرده است.

لیندسی نیومن در یادداشتی که وب سایت اندیشکده چتم هاوس آن را منتشر کرد؛ نوشت: به‌طور طبیعی، اگرچه سیاست خارجی در انتخابات آمریکا نقشی برجسته دارد، اما در پاییز امسال، مباحث اولیه مطرح شده در میان دموکرات‌ها حاکی از یک تغییر بالقوه در این دیدگاه سنتی داشت. ازلحاظ زمان اختصاص‌یافته به موضوعات موردبحث، مراقبت‌های بهداشتی در صدر بوده و سیاست خارجی از ماه نوامبر در جایگاه دوم و نزدیک به آن بوده است.

این روند با رویکرد «اول آمریکا»ی دونالد ترامپ مطابقت دارد که در آن، سیاستمداران همواره به تأثیرات تصمیمات سیاست خارجی بر مخاطب داخلی توجه دارند. همچنان که یکی از مقامات دولت ترامپ آن را دینامیک «پیوند سیاست خارجی با سیاست داخلی» نامیده است.

تأثیرات داخلی جنگ تجاری چین-آمریکا احتمالاً بهترین مثال برای این پیوند است که در سال 2019 بر سرخط تمامی رسانه‌ها حکم‌فرما بوده است. مهاجرت نیز حوزه سیاسی دیگری است که در آن، ترامپ سیاست خارجی را به پیامدهای داخلی آن و درواقع به افکار عمومی داخلی مرتبط ساخته و به آن عنوان «اول آمریکا» داده است.

در حال حاضر، ترور سردار قاسم سلیمانی، پاسخ ایران و پیامدهای متعاقب آن، ممکن است سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران و نقش آمریکا در خاورمیانه را به موضوع اصلی انتخابات 2020 آمریکا تبدیل کند. همان‌طور که پیشاپیش در انتخابات مقدماتی دموکرات‌ها معلوم شد، رأی‌دهندگان به دنبال کاندیدایی هستند که بتواند تغییراتی در سیاست خارجی و به‌ویژه سیاست آمریکا در خاورمیانه ایجاد کند. همچنان که ممکن است دموکرات‌ها بتوانند یک سیاست جدید و روشن را برای جایگزینی سیاست ” اول آمریکا ” ی ترامپ در خاورمیانه معرفی کنند.

ازنظر رئیس‌جمهور ترامپ، ترور سردار سلیمانی بیانگر کارزار مقابله با تهاجم ایران است. دولت ترامپ ابتدا این اقدام را با ذکر اطلاعات مربوط به تهدید سردار سلیمانی علیه اهداف و کارکنان آمریکا توجیه کرد، اما مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، این ادعا را زیر سؤال برد تا اینکه ترامپ در توئیتی نوشت «این اقدام با توجه به گذشته خطرناک سلیمانی اهمیت چندانی ندارد». در نهایت، پیام ترامپ برای کارزار انتخاباتی این است که وی راهبرد امنیت ملی جدیدی در قبال ایران گشوده است.

در مقابل ترامپ، دموکرات‌ها و نامزدهای دموکرات ریاست جمهوری نیز با پیوند سیاست خارجی به منافع داخلی، چنین استدلال می‌کنند که ترور سردار سلیمانی و راهبرد امنیت ملی ترامپ در قبال ایران موجب افزایش امنیت آمریکا و منافع آن نشده است.

حمله موشکی ایران به نیروهای آمریکا در عراق به‌روشنی دارایی‌ها و کارکنان آمریکا را به مخاطره می‌اندازد. حتی اگر ایران به‌طور کل به فعالیت‌های پنهانی و حمایت از گروه‌های نیابتی روی بیاورد، تنش‌های فعلی ایران-آمریکا همچنان حل نشده باقی خواهد ماند و احتمالاً تا انتخابات آمریکا در نوامبر 2020 نیز ادامه خواهد داشت.

از سوی دیگر، مجلس عراق به فسخ دعوت [دولت عراق] از نیروهای آمریکایی و خروج این نیروها رأی داده است. خروج یا عدم خروج نیروهای آمریکا از عراق در آینده معلوم خواهد شد، اما بی‌ثباتی حضور نظامی آمریکا در عراق هدف اصلی ایران محسوب می‌شود.

دموکرات‌ها  می‌توانند با اشاره به آسیب‌ها، تلفات، حملات تروریستی منطقه‌ای، تخریب دارایی‌ها، حملات سایبری و اختلال در کشتی‌رانی بعد از ترور سردار قاسم سلیمانی چنین استدلال کنند که سیاست ترامپ در خاورمیانه (از خروج از برجام گرفته تا اعمال فشار حداکثری علیه ایران و ترور سردار سلیمانی) موجب امنیت آمریکا، نیروهای این کشور و منافع آن نشده است.

ایران تصریح کرده است که مسیر تنش‌زدایی منوط به لغو تحریم‌هاست. اهرم فشار همواره مستلزم نفی همه گزینه‌های طرف مقابل نیست (فشار حداکثری) بلکه مستلزم درک خواسته‌های رقیب (لغو تحریم‌ها) و نمایش تمایل به تأمین خواسته‌های طرف مقابل (به‌خصوص که تأمین این خواسته‌ها برای شما ساده باشد) در ازای دریافت چیزی مهم‌تر (اجتناب از جنگ/ ایران غیرهسته‌ای) است.

شفافیت در خصوص سیاست آینده یک رئیس‌جمهور بالقوه دموکرات می‌تواند طوری به پیشبرد تنش-زدایی بپردازد که بیانیه ترامپ، مبنی بر عقب‌نشینی ایران، قادر به پیشبرد آن نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *