جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

انفعال اتحادیه اروپا در برابر ترکیه

۱۳۹۸/۱۱/۰۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیل‌گر مسائل بین‌المللی با بیان اینکه تنش‌ها در دریای مدیترانه از سال گذشته به این‌سو به دلیل تلاش‌های ترکیه، یونان و قبرس جهت عملیات اکتشاف و حفاری گاز در منطقه شدت یافته است، گفت: اروپا می‌داند اجرای بعضی از تحریم‌ها علیه ترکیه می‌تواند مشکلاتی را در انتقال گاز استخراج‌شده از شرق مدیترانه به اروپا ایجاد کند.

محمود فاضلی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اظهارات مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر کاهش کمک‌های اتحادیه اروپا به ترکیه تا 75 درصد به دلیل عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه و «حفاری‌های غیرقانونی» نفت و گاز در سواحل قبرس شمالی در شرق مدیترانه اظهار کرد: روابط اتحادیه اروپا با ترکیه هیچ‌گاه روند ثابتی نداشته و بر اساس مواضع ترکیه در رویدادهای مختلف اروپایی و یا مدیترانه‌ای تغییر می‌کند.

 

افزایش تنش‌ها در دریای مدیترانه

وی با بیان اینکه تنش‌ها در دریای مدیترانه از سال گذشته به این‌سو به دلیل تلاش‌های ترکیه، یونان و قبرس جهت عملیات اکتشاف و حفاری گاز در منطقه شدت یافته و این مسئله منجر به تشدید تنش‌های قدیمی شده است، افزود: اتحادیه اروپا در چند نوبت به ترکیه بابت احتمال مواجه شدن با پیامدهای عملیات حفاری غیرقانونی اکتشاف گاز در سواحل قبرس هشدار داده بود. کمیسیون اتحادیه اروپا نیز شهریور ماه گذشته از سازوکار تحریم‌ها علیه ترکیه باهدف گرفتن مقامات و نهادهای ترک فعال در عملیات حفاری نزدیک قبرس پرده برداشت.

این دیپلمات پیشین با تأکید بر اینکه ترکیه مدعی است عملیات حفاری در قلمروی قانونی خود یا بخش ترک‌نشین قبرس صورت می‌گیرد، ادامه داد: البته «پیتر استانو»، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گزارش رسانه‌ها مبنی بر قطع کمک‌های مالی این اتحادیه به ترکیه را تکذیب کرد و مدعی شد بورل نامه‌ای مبنی بر قطع کمک‌های مالیِ پیش از عضویت ترکیه به این اتحادیه برای پارلمان اروپا ارسال نکرده و تمام تفاسیر رسانه‌ای کاملاً اشتباه و گمراه‌کننده هستند، کاهش کمک‌های ماقبل الحاق ترکیه از ۲۰۱۷ آغاز شده است و آخرین تصمیمی هم که توسط شورای روابط خارجی در این زمینه گرفته شد، مربوط به پانزدهم اکتبر سال قبل است.

فاضلی با بیان اینکه انتشار اخبار کاهش کمک‌ها واکنش سخنگوی وزارت خارجه ترکیه را به همراه داشته است، یادآورشد: به باور ترکیه، اتحادیه اروپا که با مستمسک قرار دادن همبستگی اتحادیه‌ای فعالیت می‌کند، باید ابتدا سیاست‌های غیرواقعی، متعصبانه و استاندارد دوگانه خود را کنار بگذارد. ترکیه همچنین از سکوت اتحادیه اروپا در قبال آنچه تضییع و نقض حقوق ترکیه و ساکنان دولت ترکیه‌ای خودمختار قبرس شمالی در حوزه شرق مدیترانه خوانده نیز انتقاد کرده است.

 

گلایه آنکارا از حمایت‌های اروپا از یونان و قبرس جنوبی در اختلافات

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه آنکارا از حمایت‌های اروپا از یونان و قبرس جنوبی در اختلافات این کشور به‌ویژه در بهره‌برداری از منابع گازی گلایه دارد، به هشدارهای اتحادیه اروپا به ترکیه، درباره ادامه عملیات اکتشاف منابع انرژی در شرق دریای مدیترانه اشاره کرد و گفت: این هشدارها همواره با بی‌اعتنایی ترکیه مواجه شده و در پی آن شورای وزیران اتحادیه اروپا تحریم‌هایی شامل «متوقف کردن گفتگو در سطوح عالی، لغو نشست شورای مجمع ترکیه-اتحادیه اروپا، کاهش کمک مالی در سال 2020، توصیه به بانک سرمایه اروپا به تجدیدنظر در واگذاری وام به ترکیه و ادامه کار روی گزینه‌های دیگر تحریمی» علیه ترکیه وضع کرد.

 

فعلاً اجرای هرگونه تحریم علیه ترکیه منتفی است

وی در خصوص واکنش‌های ترکیه نسبت به این اقدام اروپا گفت: پس از عقب نشینی اتحادیه اروپا، به نظر می‌رسد فعلاً اجرای هرگونه تحریم علیه ترکیه منتفی است. این اتحادیه در سال 2017 کمک‌های مالی خود پیش از عضویت ترکیه در این بلوک را کاهش داده بود و در حال حاضر به نظر نمی‌رسد برنامه‌ای برای کاهش‌های بیشتر این کمک‌ها داشته باشد.

فاضلی تأکید کرد: پس از ورود ترکیه به خاک سوریه و موضع‌گیری اتحادیه اروپا برای اجرای بعضی از تحریم‌ها شواهد نشان داد فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا تعهدآور نبوده و بیشتر ماهیت توصیه‌ای دارد و هیچ‌گونه گام مشخص علیه ترکیه برداشته نشد. اگر اروپا درصدد برداشتن اقدامات تلافی‌جویانه بود باید زودتر عملی می‌شد.

وی با بیان اینکه اجرای بعضی از تحریم‌ها می‌تواند مشکلاتی را در انتقال گاز استخراج‌شده از شرق مدیترانه به اروپا ایجاد کند، گفت: بخشی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا می‌دانند که گاز استخراج‌شده، از طریق ترکیه به کشور آن‌ها انتقال خواهد یافت. اتحادیه اروپا در گذشته و در زمانی هم که آنکارا با گروه‌های گولن و پ.ک.ک مبارزه می‌کرد، تهدید کرده بود که ترکیه در قانون مبارزه با ترور، اصلاحاتی انجام دهد، در غیر این صورت به مذاکرات پایان خواهد داد.

فاضلی همچنین ادامه داد: کاهش کمک مالی اتحادیه اروپا به ترکیه برای اولین بار در سال 2017 و پس‌ازآن در اکتبر سال 2019 صورت گرفته و در حال حاضر کمیته تخصیص بودجه اتحادیه اروپا هیچ تصمیمی برای کاهش بیشتر کمک‌های مالی ندارد.

این دیپلمات پیشین در رابطه با اینکه آیا فشارها از سوی اتحادیه اروپا می‌تواند منجر به تغییر رفتار ترکیه نسبت به سوریه شود، اظهار کرد: اردوغان همچنان بر مواضع سابق خود در خصوص بحران سوریه باقی‌مانده است. وی مدعی است در این منطقه به‌رغم وجود آتش‌بس شاهد ادامه اقدامات خشونت‌آمیز دولت سوریه هستیم و همین امر همچنان موجب مهاجرت آوارگان سوری به خاک ترکیه است.

وی همچنین در خصوص تأثیر انتقادات اروپا به ترکیه بر افزایش انتقادها به حزب عدالت و توسعه، نیز گفت: اردوغان و حزبش در شرایط داخلی ویژه‌ای به سر می‌برند. اختلاف در میان یاران سابق حزب حاکم منجر به تشکیل حزبی جدید از سوی داوود اوغلو، نخست‌وزیر سابق شده است و او که زمانی به‌عنوان نظریه‌پرداز سیاست خارجی این حزب شناخته می‌شد مجددا خود را برای ورود رسمی به عرصه سیاسی ترکیه آماده کرده است.

 

افزایش انتقادها نسبت به نحوه مدیریت بحران اقتصادی از سوی دولت

وی  با اشاره به افزایش انتقادها نسبت به نحوه مدیریت بحران اقتصادی کنونی ترکیه توسط دولت اردوغان و سرکوب گسترده مخالفان افزود، بعضی از احزاب ترکیه در روزهای اخیر از برگزاری انتخابات زودرس در این کشور حمایت می‌کنند و به‌طورجدی در حال آمادگی برای انتخابات زودهنگام هستند.

فاضلی ادامه داد: بحران و رکود اقتصادی باعث کاهش حمایت مردمی از حزب عدالت و توسعه شده که شکست در انتخابات اخیر شهرداری‌ها و شوراهای شهر ترکیه نیز نشانه آن بود. گفته می‌شود حزب حاکم عدالت‌وتوسعه فقط طی یک سال گذشته 840 هزار نفر از اعضای خود را از دست داده و تداوم این ریزش، چالشی جدی برای حکومت 16 ساله اردوغان در ترکیه است. این افراد پیش‌بینی می‌کنند که ریزش اعضای حزب‌ عدالت و توسعه ادامه پیدا کند چراکه این حزب ارتباط با اصول بنیادین خود را از دست داده است.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *