جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

طالبان باید از قواعد و قوانین مرزبانی تمکین کند

طالبان باید از قواعد و قوانین مرزبانی تمکین کند

عبدالمحمد طاهری می گوید: دستگیری مرزبانان ایرانی صرفا یک جنبه ندارد. جنبه مهم‌ تر دیگر این است که ثابت شد طالبان فارغ از قرائت‌های ایدئولوژیک تندروانه خود که می‌تواند یک تهدید امنیتی باشد، مشخصا در موضوع سرزمین‌های ایران پشت دیوار مرزی حاضر به همکاری با ایران نخواهد بود. به بیان دیگر این دست رفتارها نشان از سخت‌گیری طالبان دارد و همزمان با آن مویدی بر آن است که طالبان هیچ گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی و مرزداری را ملاک عمل و رفتار خود قرار نمی‌دهد و کوچک‌ترین توجهی هم به قراردادهای فی ما بین برای ترسیم مرز دو کشور ندارد.

جنبش دانشجویی دانشگاه کلمبیای آمریکا؛ از آپارتاید در آفریقای جنوبی تا جنگ اسرائیل در غزه  

نیویورک – ایرنا- جنبش «همبستگی با مردم غزه» این بار نه از کف خیابان های آمریکا و توسط گروههای سیاسی بلکه از سوی دانشجویان به پا خواسته است که مرکز آن دانشگاه کلمبیای نیویورک است؛ دانشگاهی که از آپارتاید در آفریقای جنوبی تا جنگ کنونی اسرائیل در غزه سابقه حرکاتی تاثیرگذار داشته است.

فارن پالسی: اعتراهای دانشجویی در آمریکا روابط مستحکم واشنگتن با اسرائیل را برملا کرد

تهران- ایرنا- نشریه فارن پالسی در گزارشی، نوشت: اعتراض‌های دانشجویی در آمریکا آنچنان که برخی ادعا می‌کنند، بحران فرهنگی یا آموزش عالی ایالات متحده نیست بلکه یک بحران سیاسی در آمریکا است که ریشه در سیاست خارجی واشنگتن و به ویژه روابط نزدیک، مستحکم و طولانی‌مدت آنها با (رژیم) اسرائیل دارد.

Loading

چین 2049، قدرت اقتصادی نوظهور با چالش‌های سخت

شورای راهبردی آنلاین – رصد: چین در مسیر تبدیل شدن به ابرقدرت اقتصادی آینده جهان است، اما این کشور با چالش‌های عظیمی از جمله پیشبرد نوآوری، پیری جمعیت و مقابله با فضای تردیدآمیز جهانی از قدرت فزاینده جمهوری خلق چین مواجه است.

دیوید دلار و همکاران وی در یادداشتی که اندیشکده بروکینگز منتشر کرد، نوشتند: با نگاهی به گذشته، بروز بحران مالی جهانی، نقطه عطف مهمی در عملکرد کلان اقتصادی چین برجای گذاشت. قبل از 2008، اقتصاد چین با رشد سریعی همراه بوده و ثبات مالی اولیه را حفظ کرده بود، اما از عدم تعادل ساختاری شدید رنج می‌برد. بعد از سال 2008، کاهش رشد اقتصادی پیوسته بر اقتصاد چین حاکم بوده و ریسک‌های مالی سیستمی در آن بروز کرده است؛ اگرچه متعادل سازی ساختاری مهمی را نیز تجربه کرده است. شاید برخی کارشناسان، ویژگی‌های اقتصادی پسا- بحران چین را «جدید و طبیعی» توصیف کنند، هرچند که این تغییرات هنوز هم در جریان بوده و تکامل آن دهه ها زمان می‌برد. این ویژگی‌های «جدید و طبیعی» پدیده‌ای پیچیده است، اما می‌توان تفسیری ساده از آن ارائه داد: مسیر رشد اقتصادی آینده با تجربه گذشته کاملا متفاوت خواهد بود و این تغییر از تعدادی فرآیندهای جدید سرچشمه می‌گیرد.

تغییر الگوی رشد از ورودی- محور به نوآور- محور اولین چالش مهم به شمار می‌رود. در طی دهه‌های دوره اصلاحات، چین از مزایای [نیروی کار] ارزان برخوردار بود. تا جایی که تعداد کثیری از کشاورزان از اطراف به شهرها سرازیر می‌شدند، هزینه نیروی کار همچنان پایین می‌ماند و رشد سریع تولید ادامه می‌یافت؛ اما اکنون که نیروی کار اضافی روستایی تقریبا به پایان رسیده و سرانه تولید ناخالص داخلی به سطح درآمد بالا نزدیک شده است، تداوم رشد اقتصادی چین به ارتقاء صنعتی وابسته است. این امر اصطلاحا چالش «درآمد متوسط» خوانده می‌شود. از آنجائیکه چین اکنون فاقد مزیت نیروی کار ارزان است، هم نسبت صادرات به تولید ناخالص داخلی و هم سهم صنعت در تولید ناخالص داخلی رو به کاهش است. بنابراین، الگوی رشد چین باید از ورودی- محور به نوآوری- محور تغییر کند.

پیری جمعیت دومین چالش مهم چین محسوب می‌شود. حول وحوش سال 2010، موج دوم تحولات جمعیتی باعث پیری جمعیت این کشور شد. به عبارت دیگر، در این دوره، نسبت وابستگی (نسبت جمعیت خارج از سن کار به کل جمعیت) که قبلا در پایین ترین سطح یعنی تقریبا 36 درصد بود، وارد دوره جدیدی شده و از آن پس رو به افزایش نهاد. احتمالا یکی از دلایل کاهش مداوم رشد اقتصادی چین پس از 2010 نیز همین امر بوده است. اما این فرایند هنوز در آغاز راه است. بر اساس پیش بینی «چین 2049»، این نسبت وابستگی احتمالا تا 66 درصد افزایش خواهد یافت و احتمالا بین 2019 و 2049، حدود 170 میلیون نفر از جمعیت در سن کار کاسته خواهد شد. پیری جمعیت، بویژه «پیری و عدم ثروتمندی»، برای اقتصاد چین در دهه‌های آتی پیامدهای جدی خواهد دشت.

سومین چالش مهم اقتصاد چین به عدم جهانی شدن مربوط است. در حالی که چین یکی از بزرگترین ذینفعان جهانی شدن در دهه‌های گذشته بود، اما اکنون ایفای نقش‌های گذشته در بازارهای جهانی، به چند دلیل غیرممکن شده است. چرا که چین از یک اقتصاد کوچک به اقتصاد بزرگ تبدیل شده است. امروزه، هر کالایی که چین خریدار آن باشد، گرانتر می‌شود و هر چیزی که چین بفروشد، ارزانتر می‌شود. به عبارت دیگر، «تاثیر جانبی» فعالیت ها و سیاست‌های اقتصادی چین آن قدر زیاد است که واکنش‌های زیاد سایر کشورها را برمی‌انگیزد. از طرف دیگر، روند جهانی شدن از زمان بحران مالی جهانی، تغییر جهت داده است. این امر بدین خاطر است که جهانی شدن در عین حال که بازده کلی را بهبود می‌بخشد، موجب تغییرات در فعالیت‌های اقتصادی شده و آسیب‌هایی نیز وارد می‌سازد. مثلا، برخی گروه‌های اجتماعی شغل خود را از دست داده و صدمه می‌بینند. همچنین، همانطور که در انتخاب دونالد ترامپ در آمریکا و برگزیت در انگلیس مشاهده شد، جهانی شدن با موجی مخالف مواجه شده است.

علاوه بر چالش‌های فوق‌الذکر، چین در دهه‌های آینده با تحولات مهم دیگری نیز مواجه خواهد بود. تنش اقتصادی بین چین و آمریکا یکی از این موارد محسوب می‌شود. همچنین، تغییرات اقلیمی و زیست محیطی چالش دیگری فراروی اقتصاد چین است. طی دوره اصلاحات، چین استانداردهای زیست محیطی ضعیفی اعمال کرد که گرچه به رشد سریع اقتصاد این کشور کمک کرد، اما تخریب زیست محیطی چین را تشدید و خسارت قابل توجهی به صورت فرسایش خاک، آلودگی آب و هوا و بیماری‌های ناشی از آن برجای گذاشت.

بر اساس پیش بینی «چین 2049»، نرخ رشد اقتصادی چین در سال 2049 به 2.4 الی 2.7 درصد کاهش خواهد یافت و در همان سال سرانه تولید ناخالص داخلی آن به حدود دو- سوم این میزان در آمریکا خواهد رسید. اگر این پیش بینی ها تا حدودی درست از آب دربیایند، چین به چند هدف مهم دست خواهد یافت که عبارتند از: دست یابی به درآمد – بالا و غلبه بر «تله درآمد- متوسط»؛ تبدیل شدن به بزرگترین اقتصاد جهان و دستیابی به دومین هدف دولت چین برای تبدیل شدن به اقتصاد توسعه یافته متوسط.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *