جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

نماینده پاکستان در کنفرانس فلسطین: نبرد حماس علیه اسرائیل مشروع و موجه است

اسلام‌آباد- ایرنا- نماینده پاکستان در کنفرانس بین‌المللی فلسطین در استانبول گفت: مقاومت مسلحانه فلسطینیان از جمله حماس در برابر اشغال وحشیانه اسرائیل بر اساس قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل کاملاً موجه است.

اسرائیل هرگز بر رفح مسلط نخواهد شد/ مقاومت در غزه در آماده باش کامل است

تهران- ایرنا- «عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب تاکید کرد: همه گروه های مقاومت در غزه در آماده باش کامل هستند و از تجارب خود در شهر «خان یونس» و شمال و مرکز نوار غزه بسیار استفاده کرده و غافلگیری های زیادی برای نظامیان صهیونیست دارند.

طالبان باید از قواعد و قوانین مرزبانی تمکین کند

طالبان باید از قواعد و قوانین مرزبانی تمکین کند

عبدالمحمد طاهری می گوید: دستگیری مرزبانان ایرانی صرفا یک جنبه ندارد. جنبه مهم‌ تر دیگر این است که ثابت شد طالبان فارغ از قرائت‌های ایدئولوژیک تندروانه خود که می‌تواند یک تهدید امنیتی باشد، مشخصا در موضوع سرزمین‌های ایران پشت دیوار مرزی حاضر به همکاری با ایران نخواهد بود. به بیان دیگر این دست رفتارها نشان از سخت‌گیری طالبان دارد و همزمان با آن مویدی بر آن است که طالبان هیچ گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی و مرزداری را ملاک عمل و رفتار خود قرار نمی‌دهد و کوچک‌ترین توجهی هم به قراردادهای فی ما بین برای ترسیم مرز دو کشور ندارد.

Loading

سیاست اقتصادی بین‌المللی چین در مقابل فشارهای آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: مقامات چین اعلام کرده‌اند که ارتباط بازار بورس شانگهای - لندن، احتمالا به خاطر تنش‌های سیاسی ناشی از اعتراضات جاری در هنگ کنگ، به حالت تعلیق در می‌آید.

مایکل گرینوالد در یادداشتی که اندیشکده بلفر منتشر کرد، نوشت: با توجه به قوانین موجود چین در کنترل سرمایه، دسترسی خارجی به بازارهای مالی چین و دسترسی این بازارها به بازارهای خارجی به شدت توسط مقامات چین کنترل می‌شود.

ارتباط بازار بورس شانگهای- لندن امکان می‌دهد تا صدور اوراق و جذب سرمایه در لندن برای شرکت‌های چینی و در چین برای شرکت‌های انگلیسی امکان‌پذیر باشد. در مقابل، پیوند بازار هنگ‌کنگ با بازارهای شانگهای و شنزن به تجار مستقر در هنگ کنگ امکان می‌دهد تا بدون صدور اوراق جدید در بازار سهام چین خریدوفروش داشته باشند.

از این رو، ارتباط بازار بورس شانگهای- لندن چندان مورد توجه تجار قرار نگرفته و تنها یک شرکت چینی فعلا از این پلتفرم استفاده می‌کند. با این حال، اهمیت تعلیق ارتباط بازار بورس شانگهای- لندن به اتخاذ یا عدم اتخاذ سیاست‌های آینده برای هدف قرار دادن شرکت‌های بزرگ انگلیسی بستگی دارد.

این امر به ویژه برای بخش مالی انگلیس پیامدهایی خواهد داشت. به نظر می‌رسد که مشوق‌های آزادی مالی بیشتر به همراه مالیات بر درآمد به صرفه و سودمند برای سرمایه‌گذاران، مدیران دارایی جهانی را جذب چین کرده است. سال گذشته، لندن علیرغم فشار سیاسی برگزیت، از سنگاپور به عنوان بزرگترین مرکز تسویه ارز چین (رمبینی) در خارج از هنگ کنگ، پیشی گرفت.

بانک اچ اس بی سی (HSBC) انگلیس، بزرگ‌ترین ارائه دهنده تسهیلات اروپا، یکی از موارد ویژه‌‌ای است که در سال گذشته توجه چین را جلب کرد. سال 2011، این بانک به دنبال حضور در بورس چین بود، اما پس از رسوایی پولشویی 2012، این بانک تحت نظارت یک گروه مستقل قرار گرفت و جزئیات تخلفات مالی شرکت هواوی را در اختیار گذاشت.

با سیاست تحریمی کنشگرانه چین، تعادل شکننده بانک اچ اس بی سی بین شرق و غرب به مخاطره افتاد. در ماه نوامبر، این بانک حساب متعلق به صندوق ائتلاف اسپارک، مهم‌ترین تامین‌کننده مالی معترضان هنگ کنگ را بخاطر شکایات مسدود کرد.

این اقدام به همراه بازداشت چهار نفر در ارتباط با این حساب و اتهامات پولشویی توسط نیروی پلیس هنگ کنگ، باعث بی اعتمادی معترضان به این بانک شد، به‌طوری‌که بسیاری از معترضان، این بانک را به همکاری با پلیس برای مجازات معترضان متهم کردند. اگرچه جزئیات چندانی در دست نیست، اما انسداد این حساب، فرایند ریسک‌زدایی را تقویت کرد که روند قدرتمند دیگری در دنیای تحریمی چین محسوب شده و واحدهای این بانک در چین را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

از آنجائیکه واشنگتن نیز تراکنش‌های دلاری شرکت‌ها را بررسی می‌کند، بسیاری از بانک‌ها بطور کلی از حوزه‌های مخاطره آمیز خارج شده‌اند. علاوه بر تاثیر روانشناختی  این امر (بلاتکلیفی و ابهام در اقدامات مقامات وزارت خزانه‌داری و وزارت کشور [آمریکا] در مورد تحریم‌ها، فشار اقتصادی مضاعفی وارد کرده است) لغو تحریم‌ها نیز دشوار است. همانطور که در مورد ایران پس از توافق برجام در سال 2015 اتفاق افتاد، بسیاری از شرکت‌های نگران از بازگشت تحریم‌ها، از ورود به بازار ایران بیمناک بودند. پیروی از خواسته‌های مقامات آمریکا باعث از دست رفتن منافع اقتصادی شده و در آینده بازدارندگی تحریم‌ها را کاهش خواهد داد.

از نظر چین، ریسک-زدایی احتمالا برای منافع کوتاه مدت آن مطلوب است، همانطور که امروز برای آمریکا مطلوب است. اگر چین حتی بطور غیر رسمی به فشار متقابل تهدید کند، بانک‌های عمده غربی احتمالا گروگان ناخواسته راهبرد سیاست خارجی چین خواهند شد.

با در نظر گرفتن شرکت‌های متعدد چینی که تحت مالکیت دولتی هستند و کنترل دولت بر خروجی رسانه ها، حزب کمونیست چین به راحتی می‌تواند برخی خدمات را به صورت گزینشی از شرکت‌ها دریغ کند؛ همچنانکه پس از اعتراضات هنگ کنگ، شرکت هواپیمایی کاتای پاسفیک با تحریم موسسات مالی چینی مواجه و کارمندان آن از استفاده از خط هوایی محروم شدند. این محدودیت‌ها به ویژه برای موسسات مالی آسیب زاست.

با توجه به اینکه چین با رشد اقتصادی نزولی مواجه است، پکن باید نگران قدرت مالی نوپای خود در عرصه تحریم باشد. تشدید تحریم‌های خارجی حرکت مقامات چین به سمت بازار مالی باز را بی‌اثر خواهد کرد، به ویژه اگر اقدامات تحریمی آینده، موسسات مالی را هدف قرار دهند.

اگرچه ریسک-زدایی برای چین مطلوب است، اما یک رویکرد کنشگرانه می‌تواند منافع موسسات بین‌المللی بازارهای چین را کاهش داده و به پیچیدگی‌های جنگ تجاری جاری بیفزاید.

از همه مهم‌تر، واشنگتن منابع دلار جهان را در اختیار دارد و پاسخ سخت آن برای پکن خطرناک است. علیرغم کمپین بلندپروازانه چین برای بین‌المللی‌سازی رمبینی، قدرت یوان چین به خاطر تلاش شدید چین برای کنترل سرمایه در سال 2015 و افول چشم‌انداز آزادسازی حساب سرمایه، کاهش یافته است. چین نمی‌تواند خود را به طور کامل از دنیای مالی با سلطه دلار جدا سازد، به خصوص که این کشور می‌خواهد وجهه خود به عنوان سرمایه‌گذار کوچک را ارتقا دهد.

روشن است که سیاست تحریمی چین تشدید شده است، چراکه اقدامات تحریک آمیزش بی‌جواب مانده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *