جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

هیل: آمریکا در بحبوحه اعتراضات دانشگاهی علیه جنگ غزه، حمایت از اسرائیل را دوچندان می‌کند

تهران- ایرنا- تارنمای «هیل» با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه و کمک ۲۶ میلیارد دلاری جدید برای رژیم اسرائیل که در کنگره ایالات متحده تصویب شد، نوشت: رئیس جمهوری آمریکا این قانون را در بحبوحه تشدید بحران انسانی در غزه و حمله قریب الوقوع اسرائیل به شهر جنوبی رفح، جایی که بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی آنجا پناه گرفته‌اند، امضا کرد.

اکثریت کابینه نتانیاهو از پیشنهاد مصر برای جلوگیری از جنگ در رفح حمایت کردند

«سازمان رادیو و تلویزیون» اسرائیل، شنبه هشتم اردیبهشت، به نقل از یک منبع آگاه خبر داد به‌رغم اولویت متفاوت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این دولت، دستیابی به توافق تل‌آویو و حماس، براساس پیشنهاد جدید مصر، ظرف چند روز امکان‌پذیر است. به گفته این منبع آگاه، اکثریت اعضای کابینه نتانیاهو از مفاد پیشنهاد جدید مصر حمایت می‌کنند. پیشنهاد قاهره پیش از این به مقامات حماس ارائه شد و هدف آن دستیابی به توافقی برای مبادله گروگان‌ها و زندانیان و آغاز آتش‌بس موقت است.

Loading

رسانه ها؛ بحران لیبی و جنگ نیابتی و..

۱۳۹۸/۱۰/۱۰ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: نشست اضطراری اتحادیه عرب درباره لیبی، تاکید مسکو بر لزوم آغاز گفت‌گوهای سیاسی در لیبی ، درخواست حفتر از جامعه بین‌المللی، اعتراضات ضد آمریکایی در شهرهای مختلف عراق، انتقاد چین و روسیه  از حمله آمریکا به نیروهای بسیج مردمی در عراق، واکنش سعودی به تجاوز آمریکا به مواضع حشد شعبی، تاکید مقتدی صدر بر ضرورت اخراج نیروهای آمریکایی از عراق، رد آتش بس موقت از سوی طالبان، ناتو به دنبال ایجاد زیرساخت‌ و استقرار نیرو در اردن ،طرح تشکیل دولت ائتلافی در اسپانیا، انتقاد چین از سیاه نمایی مبارزه با تروریسم شین جیانگ از سوی آمریکا، احتمال امضای «مرحله اول» توافق تجاری آمریکا و چین در هفته آینده، فاجعه هسته‌ای در کمین منطقه خلیج فارس و سفر مایک پمپئو به قبرس ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

العالم: اتحادیه عرب امروزسه شنبه  درباره اوضاع لیبی نشست اضطرای برگزار می کند. بنابر گزارش رسانه‌های لیبی، نشست اتحادیه عرب ، به درخواست مصر و در سطح نمایندگان خواهد بود.از زمان سرنگونی رژیم «معمر قذافی» دیکتاتور معدوم لیبی در سال 2011، این کشور به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده است.

آناتولی ترکیه: وزیر امور خارجه روسیه خواستار توقف درگیری‌ها و آغاز گفت‌وگوهای سیاسی برای حل بحران لیبی شد.سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در باره بحران لیبی در مسکو گفت: درگیری ها در لیبی باید متوقف شوند. توقف درگیرها میان طرف‌ها شرط اصلی آغاز گفت‌وگوهای سیاسی در این کشور است.

خبرگزاری فارس:  فرمانده نیروهای شرق لیبی از جامعه بین‌الملل خواست تا مانع از اعزام نیروهای ترکیه‌ای به لیبی شوند. «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی که به مصر سفر کرده است، روز دوشنبه از کشورهای عربی خواست تا با دخالت‌های ترکیه در لیبی مقابله کنند. وی همچنین از کشورهای عربی خواست تا مانع از آن شوند که ترکیه «ثروت‌های ملت لیبی را به یغما ببرد».در حالی که سازمان ملل دولت وفاق ملی را در لیبی به رسمیت شناخته است، اما مصر، امارات عربی متحده و عربستان سعودی از خلیفه حفتر حمایت می‌کنند.

خبرگزاری صداو سیما: در پی حمله آمریکا به مواضع نیروهای بسیج مردمی عراق، معترضان حمله آمریکا به مواضع نیروهای بسیج مردمی عراق با برگزاری تظاهرات در شهرهای مختلف این کشور، پرچم آمریکا را به آتش کشیدند. ساکنان شهرهای مختلف عراق از جمله نجف و  بصره در محکومیت حملات آمریکا به مواضع سازمان بسیج مردمی تظاهرات اعتراضی برگزار کردند. پهپادهای آمریکایی یک شنبه شب مواضع گردان‌های حزب الله عراق وابسته به الحشد الشعبی در شهر مرزی القائم استان الانبار در غرب این کشور را بمباران و 75نفر را شهید و زخمی کردند.

پارس تودی:   سخنگوی وزارت امور خارجه چین از آمریکا به خاطر حمله به نیروهای بسیج مردمی “الحشد الشعبی” در عراق، انتقاد کرد. «گنگ شوانگ» در واکنش به حمله آمریکا به مواضع الحشد الشعبی در عراق، با بیان اینکه «چین با ادامه بهره‌گیری از خشونت در امور بین‌الملل مخالف است»؛ تأکید کرد: «باید به حاکمیت و استقلال سوریه و عراق احترام گذاشته شود»

خبرگزاری مهر:  وزارت خارجه روسیه از حملات هوایی آمریکا علیه مواضع حشد شعبی که روز یکشنبه انجام شد، انتقاد کرد. وزارت خارجه روسیه حملات هوایی آمریکا علیه مواضعی در عراق و سوریه را غیرسازنده و غیرقابل پذیرش عنوان کرد و از همه طرفین خواست از دامن زدن به تنش‌ها در منطقه پرهیز کنند.

خبرگزاری تسنیم:  «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا با «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی گفتگو کردند.17 در این مکالمه تلفنی به بررسی اوضاع در منطقه، تلاش‌های صورت‌گرفته برای تقویت امنیت و ثبات و همچنین بررسی آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی پرداختند.در همین راستا، یک منبع در وزارت خارجه عربستان سعودی، بدون موضع‌گیری درباره بمباران مواضع حشد شعبی توسط آمریکا، مدعی شد که ریاض خواهان یکپارچه شدن تلاش‌ها برای حفظ امنیت و ثبات در عراق است.

الکوثرفارسی: مقتدی صدر رهبر جریان صدر از همه جریان‌ها و گروه‌های سیاسی و اجتماعی عراق خواست برای اخراج نیروهای آمریکایی از عراق ، متحد شوند. رهبر جریان صدر عراق شامگاه دوشنبه با صدور بیانیه‌ای بر آمادگی خود برای اخراج نیروهای آمریکایی از روش‌های سیاسی و قانونی تأکید کرد و از همه جریان‌ها و گروه‌های سیاسی و اجتماعی عراق خواست علیه اخراج دشمن اصلی ملت عراق متحد شوند.

خبرگزاری ایرنا: “ذبیح‌الله مجاهد”، سخنگوی گروه طالبان، ضمن رد اخبار رسانه‌ها درباره موافقت شورای حاکمیت این گروه با آتش‌بس موقت، گفت‌وگوهای نمایندگان طالبان و آمریکا بر سر کاهش سطح خشونت و عملیات است. مجاهد افزود، گفت وگوها درباره کاهش سطح خشونت و عملیات همچنان ادامه دارد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  برخی منابع از مذاکرات جدی ناتو و برخی کشورهای اروپایی با دولت اردن برای ایجاد زیرساخت‌ها و استقرار نیرو در خاک این کشور خبر دادند.به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم، برخی ارتباطات ویژه پشت پرده از رایزنی‌ها میان دولت اردن و فرماندهی ناتو (پیمان آتلانتیک شمالی) و برخی کشورهای اروپایی درباره همکاری‌های جدی‌تر با اردن در آینده خبر دادند.

یورونیوز:  احزاب سوسیالیست و پودموس در اسپانیا روز دوشنبه طرح مشترک خود برای تشکیل دولت ائتلافی در این کشور را اعلام کردند. این دو حزب چپگرا برای اجرای برنامه مشترک خود که شامل افزایش مالیات ثروتمندان و افزایش حداقل دستمزد می شود به حمایت حزب چپ جمهوری‌خواه کاتالونیا، یکی از احزاب ملی گرای منطقه کاتالونیا نیاز خواهند داشت.

رادیو چین: گنگ شوانگ سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به سخنان مقامات آمریکا جهت سیاه نمایی مبارزه با تروریسم شین جیانگ چین اعلام کرد: چین به آمریکا توصیه می کند که امور خود را به طور مطلوب انجام دهد، درازدستی سبب آسیب رساندن به خود خواهد شد.

ان .اچ.کی ژاپن: به گزارش رسانه های متعدد احتمالا در هفته آینده «مرحله اول» از پیمان تجاری آمریکا و چین امضا می شود. واشنگتن و پکن در ماه دسامبر اعلام کردند که به توافقنامه «مرحله اول» دست یافته اند. بر اساس این پیمان، چین ملزم به خرید میزان عظیمی از محصولات کشاورزی آمریکا و حفاظت بهتر از مالکیت معنوی می شود.بر اساس پیمان تجاری آمریکا و چین، دولت ترامپ قصد دارد تعرفه های بیشتری که در ماه سپتامبر بر کالاهای چینی اعمال کرد را یک ماه پس از امضای توافقنامه نصف کند.

اسپوتنیک روسیه:  راکتورهای هسته‌ای در حال ساخت امارات احتمالا راه را برای رقابت تسلیحاتی در منطقه هموار می‌کنند. پل دورفمن، رئیس گروه مشورتی هسته‌ای اعلام کرد که چهار راکتور هسته‌ای در حال ساخت امارات احتمالا راه را برای رقابت تسلیحاتی در منطقه هموار می‌کنند که همین امر احتمالا فاجعه هسته‌ای مثل فاجعه چرنوبیل را در منطقه خلیج فارس به دنبال خواهد داشت.

تی .آر.تی ترکیه: مایک پمپئو وزیر امور خارجه ایالات متحد آمریکا هفتم ماه ژانویه سال 2020 به جزیره قبرس سفر خواهد کرد. مایک پمپئو در قبرس با مصطفی آکینجی رئیس جمهور جمهوری ترک قبرس شمالی و نیکوس آناستا سیادیس رهبر بخش یونانی نشین قبرس دیدار خواهد کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *