جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

تاثیر استیضاح بر سیاست خارجی ترامپ

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تقارن سیاست‌های انتخاباتی، رفتار متغیر ترامپ، کنگره دوقطبی و فقدان مشاوران فهیم در کنار ترامپ، ممکن است آمیزه‌ای مرگبار تولید کند و آمریکا را به یک درگیری نظامی سوق دهد که نه ترامپ و نه آمریکا خواهان آن نیستند و به آن نیازی ندارند.

آرون دیوید میلر در یادداشتی که اندیشکده کارنگی منتشر کرد، نوشت: رئیس جمهور آمریکا ریچارد نیکسون، سیاست خارجی خوبی داشت، هنری کسینجر، وزیر امور خارجه وی بود و به جهان پیام داد که [رسوایی] واترگیت نباید موجب تضعیف قدرت آمریکا شود. رئیس جمهور بیل کلینتون نیز روند استیضاح را متوقف کرد و در هفته‌های منتهی به تبرئه وی در فوریه 1999، به تعامل با رهبران خارجی پناه برد. این دو برخلاف رسوایی داخلی توانستند سیاست خارجی خود را متمرکز و روان نگه دارند.

با این حال، استیضاح دونالد ترامپ چه تاثیری بر سیاست خارجی وی خواهد داشت؟ در کنار آشفتگی‌های قبلی رئیس جمهور آمریکا، اکنون استیضاح و عصبانیت نیز به آن افزوده شده و احتمال ماجراجویی متهورانه و غیرقابل پیش بینی در خارج، به ویژه در پاسخ به تمایل دشمنان آمریکا نظیر کره شمالی برای آزمودن قاطعیت ترامپ، دور از انتظار نیست؛ اما تاثیرات سال انتخاباتی پیش رو، احتمالا از استیضاح بیشتر خواهد بود.

عقل متعارف چنین حکم می کند که آشفتگی و عدم تمرکز، بزرگ‌ترین خطر حاکم بر سیاست خارجی رئیس جمهور آمریکاست. با این حال، آشفتگی و سوء عملکرد در دولت آمریکا تا به حال نیز در سطح بالایی بوده (ترامپ در سومین سال ریاست جمهوری خود با چهارمین مشاور امنیت ملی و دومین وزیر امور خارجه کار می کند) و معلوم نیست که تاثیر منفی استضیاح چقدر مزید بر علت خواهد شد.

علاوه بر این، برای جلوگیری از تاثیر مخرب استیضاح بر سیاست خارجی، دولت ترامپ نیازمند سیاست‌های منسجمی است که روی آن کار کند و امید به موفقیت در آنها وجود داشته باشد. با این حال، همه سیاست‌های ترامپ در حال حاضر فعالیتی تردیدآمیز محسوب می شود، به طوری که بازی بی پایان با کره شمالی بدانجا رسیده است که کیم جونگ اون در آستانه ازسرگیری آزمایش موشک‌های دوربرد قرار گرفته و کارزار فشار حداکثری علیه ایران نیز ظاهرا اهداف هماهنگی ندارد. همچنین، سیاست آمریکا در سوریه به واسطه خروج نیروهای آمریکایی باعث سردرگمی دوست و دشمن شده و نقشه صلح خاورمیانه نیز هنوز آماده نیست.

روند استیضاح در سال انتخابات، پیامدهای بسیار بیشتری بر سیاست خارجی ترامپ خواهد داشت. تقارن این دو شرایط، وضعیت ترامپ را منحصربه‌فرد کرده و احتمالا ترامپ را به اقدام در خارج سوق خواهد داد. ترامپ با خروج از توافق اقلیمی پاریس، توافق هسته‌ای ایران و با به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل، باعث خرسندی حوزه‌های انتخابیه به قیمت منافع ملی آمریکا شده است.

با نزدیک شدن به انتخابات، ترامپ می‌خواهد که با شرکت در دیدارهای بیهوده با رهبران خارجی، خود را سرگرم کند تا از درگیری نظامی خطرناک اجتناب کند و خوراک تبلیغاتی برای رقبا فراهم نکند. البته نگرانی از تلاش ترامپ برای ایجاد بحران در خارج برای انحراف افکار عمومی و بسیج کشور اغراق آمیز است، زیرا در این سال انتخاباتی یک اقدام متهورانه و نسنجیده که  مثلا به جنگ نظامی با کره شمالی یا ایران بینجامد، باعث شکست در انتخابات خواهد شد.

با این وجود، ترامپ غیرقابل پیش‌بینی است و احتمال دارد که وی در آستانه استیضاح برای مثال در برابر تحریک موشکی کره شمالی واکنش افراطی نشان دهد؛ اما این احتمال نیز هست که وی تلاش کند تا دیدار بیهوده دیگری با کیم داشته باشد تا نشان دهد که قمار مذاکرات وی با کره شمالی هنوز جریان دارد.

به همین ترتیب، ترامپ در مورد ایران نیز به دنبال بهره برداری از طرح‌های گفت‌وگو، بویژه از طرف فرانسه برای گشایش خط اعتباری میلیاردی با طرف ایرانی خواهد بود.

شاید بزرگ‌ترین خطر سیاست خارجی آمریکا در سال آینده این باشد که دشمنان آمریکا با آگاهی از ناامیدی ترامپ، به دنبال آزمودن وی باشند. دشمنان آمریکا احتمالا تصور می کنند که دغدغه‌های انتخاباتی ترامپ مانع از پاسخ نیرومند آمریکا به تحریکات آنها خواهد شد و یا اینکه می‌توانند ترامپ را اغوا کنند و به مذاکرات بکشانند و با استفاده از نیاز وی به پیروزی در انتخابات، از او امتیاز بگیرند.

کیم جونگ اون احتمالا ترامپ را با افزایش آزمایش موشکی محک خواهد زد و به احتمال زیاد، ایران نیز با نقض برخی از تعهدات خود در توافق هسته‌ای یا برخی اقدامات تهاجمی در خلیج فارس، به آزمودن ترامپ خواهد پرداخت.

در چنین شرایطی، فصل مشترک سیاست‌های انتخاباتی، رفتار متغیر ترامپ، کنگره دوقطبی و فقدان مشاوران فهیم در کنار ترامپ ممکن است آمیزه‌ای مرگبار تولید کند و آمریکا را به یک درگیری نظامی سوق دهد که نه ترامپ و نه آمریکا خواهان آن نیستند و به آن نیازی ندارند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *