جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

هیل: آمریکا در بحبوحه اعتراضات دانشگاهی علیه جنگ غزه، حمایت از اسرائیل را دوچندان می‌کند

تهران- ایرنا- تارنمای «هیل» با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه و کمک ۲۶ میلیارد دلاری جدید برای رژیم اسرائیل که در کنگره ایالات متحده تصویب شد، نوشت: رئیس جمهوری آمریکا این قانون را در بحبوحه تشدید بحران انسانی در غزه و حمله قریب الوقوع اسرائیل به شهر جنوبی رفح، جایی که بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی آنجا پناه گرفته‌اند، امضا کرد.

اکثریت کابینه نتانیاهو از پیشنهاد مصر برای جلوگیری از جنگ در رفح حمایت کردند

«سازمان رادیو و تلویزیون» اسرائیل، شنبه هشتم اردیبهشت، به نقل از یک منبع آگاه خبر داد به‌رغم اولویت متفاوت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این دولت، دستیابی به توافق تل‌آویو و حماس، براساس پیشنهاد جدید مصر، ظرف چند روز امکان‌پذیر است. به گفته این منبع آگاه، اکثریت اعضای کابینه نتانیاهو از مفاد پیشنهاد جدید مصر حمایت می‌کنند. پیشنهاد قاهره پیش از این به مقامات حماس ارائه شد و هدف آن دستیابی به توافقی برای مبادله گروگان‌ها و زندانیان و آغاز آتش‌بس موقت است.

Loading

تأثیر پیروزی بوریس جانسون بر برگزیت و اسکاتلند

شورای راهبردی آنلاین – رصد: پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، استقلال اسکاتلند از نظر فنی و اقتصادی دشوارتر خواهد شد.

پایگاه اینترنتی اندیشکده چتم هاوس در گفتگو با توماس رینز به بررسی تأثیر پیروزی محافظه‌کاران در انتخابات انگلیس بر مذاکرات برگزیت و جایگاه آینده اسکاتلند در بریتانیا پرداخته است:

پرسش: نتایج انتخابات انگلیس چه تأثیری بر برگزیت و مذاکرات تجاری آینده این کشور با اتحادیه اروپا دارد؟

مهم این است که برگزیت حتماً اتفاق خواهد افتاد. از زمان رفراندوم [خروج انگلیس از اتحادیه اروپا]، انگلیس سه سال و نیم در بلاتکلیفی بوده و هنوز هم هر نوع نتیجه‌ای ممکن است. اکنون می‌دانیم که برگزیت از 31 ژانویه غیرقابل‌بازگشت خواهد بود. این موضوع خیلی مهم است، زیرا تأثیر روان‌شناختی زیادی بر سیاست‌ها، هم در داخل انگلیس و هم در اتحادیه اروپا خواهد داشت. اتحادیه اروپا با طرفی مذاکره می‌کرد که درباره مسیر خود شک و تردید داشت و شاید برخی هنوز به بازگشت از این مسیر امیدوار باشند، اما این مسیر دیگر کاملاً روشن است.

اولین خواسته صاحبان کسب‌وکارها و تجار این است که توافق خروج را نهایی کنند. پس‌ازآن، اجرای اهداف مربوط به توافق در سال پیش رو باید مدنظر قرار گیرد. اگرچه مذاکره، تصویب و اجرای روابط جدید قبل از پایان مهلت خروج در دسامبر 2020، یک جدول زمانی بلندپروازانه است.

 

پرسش: تا پایان سال بعد چه سناریوهایی مطرح است؟

سه احتمال وجود دارد. نخست، این جدول زمانی کارآمد نباشد و به [خروج] «بدون توافق تجاری» منجر شود. دوم، مذاکرات بتواند تا پایان سال 2020 موفقیت‌آمیز باشد، به‌طوری‌که سطح بلندپروازی‌ها درراه حل موردتوافق نسبتاً کم بوده و شامل جزئیات نباشد. به‌طوری‌که بحث و بررسی و توافق در مورد فرایند [خروج] را به معنای تمدید مهلت خروج تلقی نکرده، بلکه چیزی مانند توافق موقتی یا دوره اجرایی جدید بنامند. در این شرایط، ما تا پایان دوره گذار، به یک توافق اساسی دست‌یافته‌ایم و برای موضوعات مختلف حل‌نشده نیز زمانی مضاعف خواهیم داشت. سوم، بوریس جانسون به وعده انتخاباتی خود یعنی عدم تمدید مهلت خروج، عمل نکند. وی می‌خواهد طرفداران خروج بدون توافق را عقب براند و در حال حاضر به این اندیشه سیاسی رسیده که تعدیل موضع خویش بهتر از خروج «بدون توافق» است.

هیچ گزینه‌ای ایده آل نیست. اولی دارای بیشترین آسیب اقتصادی است. دومی به معنای موضع برابر و حتی برتر اتحادیه اروپا برای تحمیل شرایط است و سومی، مستلزم عدول از وعده انتخاباتی است.

 

پرسش: اکنون پایان مهلت خروج چقدر اهمیت دارد؟

با در نظر گرفتن اکثریتی که جانسون به دست آورده و با توجه به اینکه مرحله اول برگزیت و بحث‌های مربوط به خروج انجام‌شده است، این موضوع فرصتی سیاسی در اختیار جانسون قرار داده است. خوشبختانه، ماهیت این توافق بیشتر موردتوجه قرار خواهد گرفت و پیامدهای جدایی در مقایسه با ماندن در اتحادیه اروپا، موردبحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

من فکر می‌کنم اگر نخست‌وزیر انگلیس بخواهد یک تاریخ تعیین کند و بر اساس آن وعده‌های سیاسی داخلی بدهد، این موضوع عملاً باعث تضعیف موضع انگلیس در مذاکرات می‌شود. منافع انگلیس با انعطاف‌پذیری بیشتر تأمین می‌شود نه با تیک‌تاک ساعت.

 

پرسش: حزب ملی اسکاتلند، 48 کرسی از 59 کرسی اسکاتلند را از آن خودکرده است. برگزیت چه تأثیری بر بحث‌ها در انگلیس در مورد آینده اسکاتلند خواهد داشت؟

به نظر من برگزیت برای طرفداران استقلال اسکاتلند یک دوراهی است. ازیک‌طرف، برگزیت ازنظر سیاسی موجب تقویت ایده استقلال اسکاتلند می‌شود. تفاوت بین اولویت‌های سیاسی در اسکاتلند و دیگر حوزه‌های بریتانیا، به‌ویژه انگلیس، این امر را کاملاً نشان می‌دهد. از سوی دیگر، پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، استقلال اسکاتلند ازنظر فنی و اقتصادی دشوارتر خواهد شد. بسیاری از مشکلات مربوط به روابط ایرلند شمالی با جمهوری ایرلند، در مورد اسکاتلند نیز صدق می‌کند. بحث‌های مربوط به ارز، چالش‌های ناشی از تجارت یا قوانین مرزی بین انگلیس و اسکاتلند، به‌ویژه در برگزیت سخت (خروج بدون توافق)، مشکل‌تر خواهد شد.

فکر می‌کنم در صورت درخواست دومین رفراندوم استقلال، جانسون در ابتدا صرفاً از برگزاری آن خودداری خواهد کرد و همانند ترزا می، خواهد گفت که «الآن وقتش نیست». بدین ترتیب، جانسون تلاش خواهد کرد تا از زیر فشار خارج شود تا اینکه حزب ملی اسکاتلند را با چالش‌های طرفداری جدایی از انگلیس در خارج از اتحادیه اروپا مواجه سازد. انتخابات مجلس اسکاتلند در سال 2021 نیز تأثیرگذار خواهد بود.

درنهایت، اگر مردم اسکاتلند همچنان به حزب ملی اسکاتلند رأی بدهند، حفظ موضع [انگلیس] ازنظر دموکراسی غیرممکن و خودداری از تصویب رفراندوم استقلال تنها باعث تشدید نارضایتی خواهد شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *