جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

روسیه: تمام رزمایش‌های ناتو را از نزدیک زیر نظر داریم

تهران- ایرنا- «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز (شنبه) گفت: از آنجایی که آموزش سربازان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بخشی از جنگ ترکیبی آن علیه روسیه است، مسکو از نزدیک تمام رزمایش‌های این ائتلاف را زیر نظر دارد.

لیونی: از زمان عملیات طوفان الاقصی اسرائیل در حال سقوط آزاد است

تهران – ایرنا – «زیپی لیونی» وزیر امور خارجه اسبق رژیم صهیونیستی با اذعان به تأثیر شدید عملیات طوفان الاقصی بر رژیم صهیونیستی و ناکامی ارتش و کابینه این رژیم در مقابله با مقاومت فلسطین گفت: ما از هفتم اکتبر (15 مهرماه 1402) تاکنون به دلیل اقدامات کابینه بنیامین نتانیاهو، در حال سقوط آزاد هستیم.

وال‌استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا معتقدند پوتین احتمالاً دستور قتل ناوالنی را صادر نکرده است

نشریه «وال‌استریت ژورنال» روز شنبه هشتم اردیبهشت، گزارش داد که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیدند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، «احتمالاً» دستور قتل الکسی ناوالنی، سیاستمدار مخالف مسکو، را صادر نکرده است. این گزارش تأکید می‌کند که واشنگتن رهبر روسیه را از مسئولیت کلی قتل ناوالنی مبرا نکرده است، زیرا این سیاستمدار مخالف با توجه به سوابق خود، چندین بار از سوی مقامات روسی هدف قرار گرفته بود.

احتمال اعزام نیروهای انگلیسی به غزه

پس از اینکه آمریکا اعلام کرد هیچ یک از نیروهای زمینی خود را به غزه اعزام نخواهد کرد، رسانه انگلیسی تلگراف نوشت احتمالا نیروهای این کشور جهت آنچه «کمک‌رسانی در ارسال محموله‌های بشردوستانه به غزه» خوانده شده، در این باریکه مستقر خواهند شد.

Loading
انتخابات 21 آذر در انگلیس

پیروزی نه چندان قوی در انتظار جانسون

۱۳۹۸/۰۹/۱۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رقابت اصلی انتخابات قریب‌الوقوع در انگلیس بین بوریس جانسون و جرمی کوربین است و اگر نتیجه نظرسنجی‌ها مدنظر قرار بگیرد، شانس جانسون بیشتر از کوربین است؛ اما اینکه آیا جانسون می‌تواند یک اکثریت قوی را در پارلمان برای تحقق برگزیت به دست بیاورد یا خیر، محل تردید است. مرتضی مکی - کارشناس مسائل اروپا

 انتخابات زودهنگام پارلمانی بریتانیا در 12 دسامبر (21 آذرماه)، شاید یکی از تاریخی‌ترین کارزارهای انتخاباتی در این کشور باشد؛ چرا که آینده سیاسی بریتانیا و برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) با این انتخابات تا حد زیادی مشخص خواهد شد.

برگزیت پدیده‌ای است که ظرف سه سال گذشته سیاست‌های اقتصادی، خارجی و امنیتی این کشور را تحت تاثیر خود قرار داده و همه چیز در انگلیس تحت الشعاع این موضوع بوده است. البته شاید هیچ‌گاه دیوید کامرون در سال 2015 تصور نمی‌کرد که با به همه‌پرسی گذاشتن برگزیت در سال بعد از آن (2016)، انگلیس به این سرنوشت دچار شود و شاید اگر چنین تصوری داشت همه‌پرسی برگزیت را مطرح نمی‌کرد.

در حال حاضر بسیاری از کسانی که درباره انتخابات پیش روی بریتانیا صحبت می‌کنند، آن را با توجه به رویاها و تصورات خودشان و نه طبق واقعیات جامعه انگلیس تحلیل می‌کنند.

واقعیت این است که جامعه انگلیس با شکاف سیاسی عمیقی مواجه شده که حتی با برگزاری سه انتخابات ظرف چهار سال گذشته نه تنها پر نشده، بلکه بالعکس عمیق‌تر هم شده است. چشم‌انداز انتخابات بریتانیا با وجودی که زمان اندکی تا برگزاری آن باقی مانده، هر چند روشن نیست، اما با توجه به نظرسنجی‌های صورت گرفته می‌توان آن را تاحدودی تحلیل و ارزیابی کرد.

نظرسنجی‌هایی که تاکنون درباره انتخابات انگلیس برگزار شده حاکی از پیشتازی حزب محافظه‌کار بوریس جانسون است و این نظرسنجی‌ها بیانگر یک اختلاف 9 تا 15 درصدی بین حزب کارگر و حزب حاکم محافظه‌کار است که فاصله قابل توجهی محسوب می‌شود.

براساس این نظرسنجی‌ها احتمال پیروزی حزب کارگر در این انتخابات بسیار اندک است. هرچند در انتخابات سال 2017 و همه‌پرسی سال 2016، نتایج برخلاف نظرسنجی‌ها بود. دیوید کامرون در سال 2016 تصورش بر این بود که اکثریت غالب مردم انگلیس به باقی ماندن کشورشان در اتحادیه اروپا رای خواهند داد، ولی نتایج بیانگر آن بود که بیشتر مردم بریتانیا خواهان خروج از اتحادیه اروپا هستند.

در انتخابات زودهنگام 2017 نیز با توجه به نظرسنجی‌هایی که انجام می‌گرفت، خانم ترزا می تصور می‌کرد که می‌تواند اکثریت قوی‌تری را در پارلمان به دست بیاورد و روند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را سرعت ببخشد، ولی نتایج خلاف انتظار خانم می بود و حزب محافظه‌کار اکثریت نسبی را در پارلمان از دست داد و مجبور به ائتلاف با حزب اتحادگرای ایرلند شمالی شد.

به هر حال اکنون فاصله دو حزب محافظه‌کار و کارگر بر اساس نظرسنجی‌ها در این دور از انتخابات بیشتر از سال 2017 است و جانسون می‌تواند نسبت به نتایج انتخابات پیش‌رو و پیروزی‌اش بر حزب کارگر، به رهبری جرمی کوربین، امیدوارتر باشد.

از سوی دیگر تصور می‌شد احزاب کوچک‌تر مانند حزب لیبرال دموکرات یا حزب برگزیت که در نظرسنجی‌های حدود یک ماه و نیم پیش آرای قابل توجهی به سمت خود جلب کرده بودند، بتوانند اثرگذار باشند؛ مثلا حزب لیبرال دموکرات بتواند بین 18 تا 19 درصد آرا را کسب کند.

این تصور از آنجا ناشی شد که بخش عمده‌ای از مردم انگلیس از احزاب محافظه‌کار و کارگر رویگردان شده‌اند و این حزب را یک آلترناتیو مناسب می‌دانستند، اما نظرسنجی‌هایی که به تازگی منتشر شد، بیانگر آن است که این حزب نیز اقبال خوبی در این دور از انتخابات ندارد و احتمال می‌رود که چیزی حدود 12 تا 13 درصد آرا را کسب کند. حزب برگزیت نایجل فراژ نیز احتمالا 4 تا 5 درصد آرا را کسب خواهد کرد و نمی‌تواند در عرصه سیاسی انگلیس اثرگذار باشد.

با این تفاسیر رقابت اصلی بین بوریس جانسون و جرمی کوربین خواهد بود و اگر نتیجه نظرسنجی‌ها مدنظر قرار بگیرد، شانس بوریس جانسون بیشتر از کوربین است؛ اما این که آیا جانسون می‌تواند یک اکثریت قوی را در پارلمان برای تحقق برگزیت به دست بیاورد یا خیر با تردید و ابهامات زیادی مواجه است، چرا که جانسون باید 340 کرسی مجلس 650 نفره انگلیس را به دست بیاورد تا بتواند با یک اکثریت قوی، بریتانیا را در 21 ژانویه 2020 از اتحادیه اروپا خارج کند.

البته به دست آوردن این تعداد کرسی تاحدودی دشوار است و به نظر نمی‌رسد که جانسون موفق شود به راحتی برگزیت را به سرانجام برساند. درواقع اگر حزب محافظه‌کار پیروز شود به نظر می‌رسد که چالش‌های سیاسی و اقتصادی طی سال‌های آینده پیش‌روی انگلیس باقی خواهد ماند و جانسون نیز دوران نخست وزیری آسانی را پیش رو نخواهد داشت.

در این بین اگر حزب کارگر به پیروزی برسد عملا برگزیت یک روند متفاوت را طی خواهد کرد و احتمال باقی ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا بیشتر از خروج از آن خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *