جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

پیامدهای تشدید اختلاف بین روسیه و آمریکا

۱۳۹۸/۰۹/۱۹ | خبر تاپ, رصد, سیاسی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: با نزدیک شدن کارزار انتخاباتی آمریکا، این کشور با بحران سیاست داخلی بی‌سابقه‌ای مواجه شده است.

ایوان تیموفیف در مطلبی که شورای امور بین‌الملل روسیه منتشر کرد، نوشت: مخالفان ترامپ تلاش گسترده‌ای برای بی‌اعتبار ساختن وی انجام داده‌اند. رویه استیضاح وارد مرحله حساسی شده است. ظاهراً دموکرات‌ها استیضاح را آخرین فرصت برای مقابله با موفقیت ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قلمداد می‌کنند.

بدون تردید قضیه روسیه بخش مهمی از حمله به ترامپ است. مخالفان ترامپ نتوانسته‌اند از گزارش مولر در خصوص مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016، به دلیل فقدان شواهد کافی و ابهام در نتیجه‌گیری استفاده کنند.

تلاش فعلی برای استیضاح ترامپ، بر قضیه اکراین و نه روسیه استوار است. با این حال، روسیه گزینه برد – برد برای دستیابی به اهداف داخلی است. دموکرات‌ها به طور فزاینده ترامپ را مقصر فقدان تلاش کافی برای مهار رژیم اقتدارگرا و تهاجمی پوتین می‌دانند.

هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه ممکن است از روسیه برای تثبیت دستورکار خود استفاده کنند. روسیه یکی از مسائلی است که هر دو حزب یادشده بر سر آن در کنگره اتفاق نظر دارند. از سوی دیگر شعار آمریکایی مداخله، در روسیه معروف شده است. رادیکال‌ها و بازها در دو سوی آتلانتیک از یکدیگر حمایت و همدیگر را تقویت می‌کنند.

یکی از پیامدهای مهم روندهای فعلی در دو سوی آتلانتیک بیگانگی و جدایی در ارتباطات، پروژه‌ها و برنامه‌های حرفه‌ای است. به نظر می‌رسد شبکه قدیمی از ارتباطات و تماس‌های حرفه‌ای همچنان کارکرد خود را دارد. دانشمندان، تجار و حتی مقامات دولتی که در ابتکارهای دوجانبه و چندجانبه برای مدت طولانی دخیل بوده‌اند، این قبیل ارتباطات را ادامه می‌دهند یا حداقل اینکه یکدیگر را به عنوان شریک در گفتگو و حتی همکاری رد نمی‌کنند.

اختلاف نظر‌هایی که بر سر بسیاری از موضوعات و مسائل مختلف هم در روسیه و هم در آمریکا انباشته شده، گروه‌ها و افراد یادشده را از همکاری و یافتن زمینه‌های مشترک باز نداشته است.

اما تماس‌ها و ارتباطات جدید داستان کاملاً متفاوتی است. آمریکا و روسیه برای یکدیگر به موضوعی زهرآلود و سمی تبدیل شده‌اند. به نظر می‌رسد تعداد مقامات، تجار یا دانشمندان آمریکایی که قبل از آغاز هر پروژه‌ای یا حتی برای برقراری ارتباطات جدید در روسیه موضوع را به دقت مورد بررسی قرار می‌دهند، روبه تزاید است.

البته درخواست‌های محدود، اما قابل توجه از سوی تعدادی از برنامه‌های تحقیقاتی برای ارائه گزارش در خصوص تماس‌ها با همتایان روسی‌شان وجود دارد.

حس فزاینده‌ای از خطر ملاقات با فرد اشتباهی وجود دارد که ناگهان اعلام شود که آن فرد عامل یا جاسوس است که این امر پیامدهای شغلی دارد. احساسات و رویه‌های اداری مشابه در میان روس‌ها با ویژگی خاص خودش روبه افزایش است.

افراد نمی‌دانند با چه کسانی تماس‌ها و ارتباطات کاری برقرار می‌کنند. طبیعتاً هیچکس نمی‌خواهد در خصوص اقتدارگرایی موعظه شود و یا مظنون به خرابکاری باشد و برچسب عامل کرملین به آن زده شود. همزمان احتمال اینکه در روسیه عامل وزارت امور خارجه آمریکا شناخته شوید، روبه تزاید است. در هر دو طرف شعارهای رادیکال وجود دارد: یا با ما هستید یا علیه ما.

با این حال بیگانگی متقابل خیلی جا نیفتاده است. علیرغم تحریم‌ها و محدودیت‌ها، همچنان فرصت‌های بسیاری برای همکاری در گستره زیادی از مسائل وجود دارد؛ اما چشم‌انداز برای آینده بدبینانه است.

روسیه و آمریکا زمینه‌های اندکی برای همکاری دارند. مراودات اقتصادی علیرغم تحریم‌ها روبه گسترش است، اما آمار و ارقام ارتباطات تجاری ناچیز بوده است. تجارت آمریکا با روسیه نصف تجارت آمریکا با بلژیک است. کنترل تسلیحات که یک موضوع کانونی در مناسبات ما با روسیه است، به سرعت کمتر می‌شود. مبارزه علیه تروریسم میان طرفین محدود است و تا حدودی با منافع واگرا در برخی کشورها و مناطق خاص همپوشانی دارد. از سوی دیگر رقابت بین روسیه و آمریکا تشدید شده است.

البته بیگانگی فزاینده بین روسیه و آمریکا مزیت‌هایی دارد. این بیگانگی به برآورد انتظارات زیاد در هر دو سو و در آینده کمک می‌کند. دوره بیگانگی، منافع عملگرایانه جدیدی خلق خواهد کرد. به احتمال زیاد، این امر بعد از یک یا دو دور از انتخابات ریاست جمهوری و تغییر نسل، نقش ایفا خواهد کرد.

البته این بیگانگی به دشمنی آشکار ناشی از بی‌توجهی، عوام‌فریبی و فقدان فهم کافی از انگیزه‌های برخی گام‌های سیاسی تبدیل نخواهد شد. روسیه نیز فرصت زیادی برای نگاه جدید به مناسباتش با برخی کشورها خواهد داشت.

به عنوان مثال مسکو و پکن مناسبات سازنده بی‌سابقه‌ای را در سطوح سیاسی توسعه داده‌اند، اما تماس‌های انسانی بین روسیه و چین قابل مقایسه با ارتباطات انسانی روسیه با کشورهای غربی نیست. همین امر در ارتباط با اغلب کشورهای غیرغربی نیز صدق می‌کند. مادامی‌که مناسبات ریشه در ارتباطات انسانی و حرفه‌ای پیدا کند، نگاه روسیه به شرق فقط بر روی کاغذ خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *