جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | جولان تانک پیشرفته آمریکایی در خیابان‌های روسیه

نظامیان روس در حال جابه‌جاییِ تانک آبرامز ساخت آمریکا از منطقهٔ عملیاتی به مسکو هستند و قرار است این تانک همراه با برخی غنائم جنگی در منطقه‌ای در مسکو به نمایش گذاشته شود. اوکراین به طور موقت تانک‌های آمریکایی آبرامز را به دلیل نگرانی از پهپادهای روسی از مقدم نبرد عقب کشیده است./فارس

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

با وجود آنکه ۱۵ روز از پاسخ موشکی و پهپادی ۲۶ فروردین‌ماه (۱۳ آوریل) ایران به اسرائیل که از آن به نام عملیات «وعده صادق» یاد می‌شود، گذشته اما هم‌چنان این اتفاق از جنبه‌های متفاوتی قابل ارزیابی است که یکی از آنها ناظر به احتمال تقویت جبهه عربی برای توازن با ایران است. آن‌گونه که برخی باور دارند زمانی که ایران در یک واکنش غیرقابل پیش‌بینی به حمله اسرائیل به سفارتش در دمشق، بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد به اسرائیل شلیک کرد، عملا یک پوست‌اندازی در توازن‌بخشی کشورهای عربی بین تهران و تل‌آویو شکل گرفته است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

Loading

رسانه ها؛ اروپا در مسیر استقلال تسلیحاتی از آمریکا و…

۱۳۹۸/۰۸/۲۲ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: تلاش اروپا برای استقلال تسلیحاتی از آمریکا، واکنش‌های جهانی به تشدید فعالیت جوخه‌های ترور صهیونیستی، سفر هماهنگ کننده صلح سازمان ملل به قاهره  برای آتش بس در غزه،اقدام اتحادیه اروپا در علامتگذاری تولیدات شهرک‌های اسرائیلی، تمدید «وضعیت اضطرار ملی» درباره ایران از سوی آمریکا، ورود ناو جنگی آمریکا به تنگه تایوان و واکنش چین، سفر شی جین پینگ به برزیل ، ادامه اعتراضات در هنگ کنگ ،پیشنهاد 100 میلیون دلاری ترامپ به اردوغان، واکنش اردوغان به تحریم‌های احتمالی اتحادیه اروپا علیه ترکیه، پایان گشت‌زنی نیروهای ترکیه و روسیه در شرق فرات، گفت‌وگوی وزیران خارجه آمریکا و قطر درباره مسائل امنیتی ، بازگشت تنش به جامو کشمیر هند و  انتخاب رئیس جمهور موقت بولیوی از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

یورونیوز: اتحادیه اروپا به سرمایه‌گذاری برای راه‌اندازی چند پروژه جدید دفاعی چراغ سبز نشان داد. کارشناسان این تصمیم اروپا را به منزله گام دیگری به سوی خودکفایی در زمینه ساخت سلاح و استقلال قاره سبز از آمریکا در این زمینه ارزیابی می‌کنند.بر اساس توافقی که در نشست وزرای دفاع کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل، پایتخت بلژیک به دست آمد، ۱۳ طرح از جمله پروژه تولید یک ناو گشتی جدید، یک نوع سلاح الکترونیکی متلاشی‌کننده سامانه‌های ضد هوایی و نیز یک سامانه جدید ردیابی موشکی تصویب شد.

خبرگزاری صداو سیما: اقدام نظامیان رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن یک فرمانده گردان‌های القدس در غزه و فرزند عضو دفتر سیاسی حماس در دمشق محکومیت جهانی را در پی داشت. شهادت بهاء ابوالعطا فرمانده گردان‌های القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در منطقه شجاعیه غزه براثر حمله هوایی رژیم صهیونیستی و همچنین شهادت فرزند اکرم العجوری عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در حملات به دمشق، محکومیت و واکنش شدید مقامات و مسئولان فلسطینی و کشورهای مختلف جهانی به این دو جنایت اسرائیلی ها را در پی داشت.

 خبرگزاری مهر: نیکلای ملادینوف هماهنگ کننده صلح سازمان ملل در منطقه برای کاهش تنش در غزه به قاهره سفر کرد.این سفر فوری، با هدف آتش بس میان فلسطینی ها و رژیم صهیونیستی در غزه صورت گرفت.این در حالی است که رژیم صهیونیستی بعد از ترور یکی از فرماندهان فلسطینی اقدام به بمباران غزه کرد.

الکوثرفارسی: دیوان عالی اتحادیه اروپا با صدور حکمی کشورهای عضو این اتحادیه را موظف کرد تا محصولات ساخت شهرک‌های یهودی‌نشین را با علامت‌های ویژه‌ای مشخص کنند؛ این تصمیم با واکنش مثبت گروه‌های حقوقی مواجه شد اما احتمالا خشم رژیم صهیونیستی را برانگیزد. در بیانیه دیوان عدالت اروپایی آمده است “محصولات غذایی تولید شده در اراضی اشغالی اسرائیل، باید شامل علامتی باشد که مبدا تولید آن‌ها را نشان داد.”

العالم:  دولت آمریکا اعلام کرد وضعیت اضطراری در قبال ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرده است.این بیانیه یادآوری کرده رئیس‌جمهور وقت آمریکا در تاریخ ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ با صدور فرمان اجرایی شماره ۱۲۱۷۰ در قبال ایران وضعیت اضطراری اعلام کرده است.

خبرگزاری ایرنا: یک فروند ناو جنگی غول پیکر آمریکا موسوم به یواس اس چنسلور برای نهمین بار درحالی وارد تنگه تایوان شد که پکن این اقدام را یک حرکت تحریک آمیز توصیف کرده است.واشنگتن تعداد ورود و خروج ناوهای خود را به این تنگه استراتژیک که حیاط خلوت  پکن نیز محسوب می شود، افزایش داده است که تایپه از آن به عنوان نشانه ای از حمایت روز افزون استقبال می کند.

رادیو چین: شی جین پینگ رئیس جمهور چین با هواپیمای اختصاصی برای حضور در یازدهمین ملاقات رهبران کشورهای بریکس وارد برزیل شد. مقامات عالی رتبه دولت و نظامی برزیل در فرودگاه از شی جین پینگ و همسرش استقبال کردند.

ان .اچ.کی ژاپن:  تنش ها در هنگ کنگ همچنان ادامه دارد این در حالی است که دانشجویان معترض با اقدامات خود موجب اختلال در رفت و آمد و ادامه درگیری ها در یک دانشگاه شده اند.پس از آنکه روز دوشنبه تیراندازی یک مامور پلیس باعث جراحت شدید یک دانشجو شد، خشم معترضان بیش از پیش شدت گرفت.اعتراض ها همچنان سه شنبه شب هم ادامه داشت و معترضان اقدام به ایجاد موانع در خیابان های مناطق شلوغ کردند.

اسپوتنیک روسیه:  رئیس جمهور آمریکا برای بهبود روابط با ترکیه، پینهاد معامله تجاری 100 میلیون دلاری را به اردوغان داده است. واشنگتن پست با استناد به منابع خود اعلام کرد ، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به همتای ترکیه ای خود طیب اردوغان پیشنهاد 100 میلیارد دلار معامله تجاری را نموده است، این مبلغ در برابر تحریم هایی که واشنگتن علیه آنکارا برای خرید سیستم دفاع هوایی S-400 روسیه قول داده، است.

دویچه وله : رئیس جمهوری ترکیه در واکنش به تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم ترکیه تهدید کرد که تمامی اعضای اروپایی داعش را به کشورهایشان بازمی‌گرداند و پناهجویان سوری را راهی اروپا می‌کند. رئیس جمهوری ترکیه خطاب به سران اروپا اظهار داشت: «شاید شما این موضوع را جدی نگیرید، اما درها باز خواهند شد و شما باید با پیامدهای آن کنار بیایید».

آناتولی ترکیه: پنجمین دور گشت‌زنی مشترک نیروهای زمینی ترکیه و روسیه در شرق رود فرات پایان یافت. وزارت دفاع ملی ترکیه اعلام کرد: نیروهای زمینی ما و روسیه در چارچوب توافق سوچی، پنجمین گشت‌زنی مشترک خود در شرق رود فرات را به پایان رساندند.

خبرگزاری تسنیم:  وزیران خارجه آمریکا و قطر طی دیداری در واشنگتن درباره همکاری‌های میان دو کشور، از جمله در زمینه امنیت و دفاع گفت‌وگو کردند. «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا و «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» در این دیدار، درباره روابط میان دو کشور و راه‌های تقویت مناسبات و همکاری‌های دوجانبه، به‌ویژه در زمینه‌های دفاع، امنیت ملی و مبارزه با تروریسم، و همچنین اوضاع در سوریه، عراق و لیبی گفت‌وگو کردند.

تی .آر.تی ترکیه:  در درگیری میان نیروهای امنیتی هند و مبارزان کشمیری در منطقه جامو و کشمیر یک نفر کشته شد.بر اساس این گزارش یک سرباز هند نیز در این درگیری زخمی شده است. پس از استقلال هند و پاکستان از استعمار بریتانیا تاکنون 3 جنگ در سال‌های (1947، 1965 و 1971) میان دو کشور بر سر مسئله کشمیر رخ داده و بیش از 70 هزار نفر در این درگیری‌‌ها کشته شدند.

پارس تودی : “جینین آنز” Jeanine Anez نایب رئیس سنا و از رهبران مخالفان “اوو مورالس” رئیس جمهور مستعفی بولیوی، خود را رئیس جمهور موقت این کشور خواند. “آنز” در نشست مجلس سنای بولیوی که بدون حضور نمایندگان حزب «جنبش سوسیالیسم» (حزب حاکم) برگزار شد بر کرسی ریاست این مجلس نشست و اعلام کرد، ریاست جمهوری موقت را برعهده می‌گیرد.”اوو مورالس” یکشنبه شب به منظور برقراری امنیت و آرامش در کشورش از سمت خود کناره گیری کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *