جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

Loading
کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با سایت شورا:

افزایش دامنه بازدارندگی حزب‌الله

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا معتقد است: حزب‌الله با مانور روی دیمونا که نماد فعالیت‌های هسته‌ای مخفیانه رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود، جنگ روانی را علیه رژیم صهیونیستی مدیریت می‌کند.

حسین رویوران در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: حزب‌الله توانایی بالایی برای مقابله با رژیم صهیونیستی دارد و تحلیلگران این رژیم هم در تحلیل‌های خود به این مسئله اشاره کرده‌اند و معتقدند این رژیم در مواجهه با حزب‌الله لبنان باید دقت لازم و کافی را داشته باشد.

آنچه در پی می‌آید، متن کامل این گفتگوست.

 

پرسش: با توجه به مصاحبه اخیر سیدحسن نصرالله درباره تبدیل دیمونا به نقطه‌ضعف رژیم صهیونیستی، واکنش صهیونیست‌ها به این گزینه را چگونه دیدید؟

سیدحسن نصرالله در سخنرانی‌های خود جنگ روانی علیه رژیم صهیونیستی را مدیریت می‌کند. وی زمانی که درباره مخزن آمونیاک در حیفا صحبت کرد، باعث شد مشکلات زیادی گریبان رژیم صهیونیستی را بگیرد. تظاهرات، اعتراضات مردمی و … واکنش‌هایی بود که در درون رژیم صهیونیستی اتفاق افتاد و این رژیم ناچار شد انبار خود را جابه‌جا کند. در حال حاضر سیدحسن بحث دیمونا را پیش کشیده و اعلام کرده اگر رژیم صهیونیستی به حزب‌الله حمله کند، حزب‌الله هم متقابلاً به دیمونا حمله خواهد کرد. این توان در حزب‌الله وجود دارد. این اظهارات متفاوت از سخنانی است که درباره حیفا مطرح کرده است. حیفا داخل شهر است، ولی دیمونا در کویر است، به همین دلیل قدرت بسیج افکار عمومی مردم را ندارد، اما برای حزب‌الله ابزار بازدارنده به شمار می‌رود. به عبارتی حزب‌الله با همین سخنرانی‌ها، میزان و دامنه بازدارندگی خود را افزایش می‌دهد. تحلیلگران رژیم صهیونیستی معتقدند حزب‌الله در عزم خود راسخ است و به گفته خود عمل می‌کند و قطعاً این توانایی را دارد، لذا رژیم صهیونیستی ناگزیر است در برابر گزینه‌هایش علیه حزب‌الله خیلی دقت کند.

 

پرسش: این تهدید تا چه حد تهدیداتمی صهیونیست‌ها را خنثی کرده است؟

دیمونا نیروگاهی که در آن غنی‌سازی انجام و آزمایشگاه اتمی محسوب می‌شود، اما سؤال این است که آیا سلاح هسته‌ای رژیم صهیونیستی در دیمونا مستقر است؟ باید گفت که چنین چیزی نیست. تسلیحات رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف مستقر است. باوجوداین، دیمونا نماد فعالیت هسته‌ای رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود و تصور می‌کنم سید حسن نصرالله در مواضع خود، معادله‌ای ایجاد کرده که اگر رژیم صهیونیستی از سلاح‌های نامتعارف استفاده کند، حزب‌الله هم این مراکز نامتعارف را موشک‌باران خواهد کرد.

 

پرسش: با توجه به مدت مدیدی که غرب مایل نبوده بر رژیم صهیونیستی برای ایجاد منطقه عاری از تسلیحات اتمی فشار وارد بیاورد، موفقیت رویکرد تهدید این رژیم برای خلع سلاح را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

بحث منطقه عاری از تسلیحات اتمی، از دهه شصت تا الان مطرح است و رژیم صهیونیستی به کمک غرب به‌ویژه آمریکا به فعالیت‌های تولید سلاح‌های نامتعارف ادامه می‌دهد. الان هم علیرغم بازدارندگی که ایجاد کرده، این وضعیت ادامه دارد. در حال حاضر اگر رژیم صهیونیستی دست از پا خطا کند، حزب‌الله دیمونا را خواهد زد، ولی اگر جنگی نباشد این وضعیت همچنان ادامه خواهد داشت. به همین دلیل این توان عمدتاً در ارتباط با بحث بازدارندگی است، نه موازنه‌سازی.

 

پرسش: چه نقشی برای حزب‌الله در شکل‌ دادن به نظم جدید امنیتی در غرب آسیا متصور هستید؟

حزب‌الله یکی از ارکان موازنه‌سازی جهان اسلام در مقابل رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود. لذا تصور می‌شود بسیاری از نقشه‌های رژیم صهیونیستی با تهدید حزب‌الله خنثی می‌شود و حزب‌الله هم همان‌طور که در گزارش‌های هرتزلیا آمده، تهدید شماره یک علیه رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *