جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

حملات «گسترده» روسیه به نیروگاه‌های تولید برق اوکراین

اوکراین می‌گوید ارتش روسیه در حملات «گسترده» تأسیسات انرژی این کشور را هدف قرار داده است و از سوی دیگر فعالیت یک پالایشگاه نفت روسیه بر اثر حمله پهپادی کی‌یف متوقف شده است. همچنین اعلام شده که این حملات تلاف جانی نیز داشته، اما جزئیاتی در این زمینه منتشر نشده است.

همکاری قزاقستان و افغانستان در حوزه معادن

تهران- ایرنا- معاون نخست‌وزیر قزاقستان، در دیدار با سرپرست وزارت معادن و نفت حکومت سرپرست طالبان گفت: آستانه خواهان تقویت روابط ۲ کشور برای توسعه دادوستد و همکاری اقتصادی در بخش‌های مختلف از جمله در بخش معادن با افغانستان است.

Loading

رسانه ها؛ هشدار آمریکا به فرانسه و…

۱۳۹۸/۰۶/۲۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: هشدار وزیر خزانه داری آمریکا به فرانسه، درخواست آمریکا از همه کشورها برای نخریدن نفت ایران، تاکید اروپا بر پایبندی ایران به برجام ، طرح فرانسه برای ایجاد ناوگان دریایی در خلیج فارس بدون انگلیس، تحریم های جدید آمریکا علیه کره شمالی، واکنش انگلیس به بحران کشمیر،  انتقاد سازمان ملل از سیاست های مهاجرتی دولت ترامپ، ایجاد سامانه موشکی مشترک در فضای کشورهای «همسود» ، دیدار نمایندگان روسیه و طالبان در مسکو، اقدام چین به خودداری از افزایش تعرفه بر محصولات کشاورزی آمریکا ، ادامه اعتراضات در هنگ کنگ ،اظهارات سخنگوی پنتاگون درباره اعزام نیروهای آمریکایی به سوریه، انتقاد اردوغان از آمریکا، مخالفت عشایر کُرد سوری با منطقه امن  سوریه ،  تلاش روسیه و ایران برای  راه‌اندازی سامانه جایگزین "سوئیفت" و  ادامه تظاهرات در شهرهای مختلف الجزایر از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

اسپوتنیک روسیه: وزیر خزانه داری امریکا هشدار داد که فرانسه نمی تواند بدون موافقت کاخ سفید به ایران اعتبار واگذار کند. استیون منوچین در یک کنفرانس مطبوعاتی در واشنگتن اعلام کرد فرانسه نمی تواند بدون موافقت واشنگتن 15 میلیارد دلار اعتبار به ایران واگذار کند و خاطرنشان ساخت کارزار فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی  ادامه دارد.

اسپوتنیک روسیه: خزانه داری ایالات متحده از همه کشورها خواسته تا نفت ایران را خریداری نکنند. معاون وزیر خزانه داری آمریکا مارشال بیلینگزلی، در کنفرانس تلاش برای مبارزه با تأمین مالی تروریسم در جمع خبرنگاران گفت: وزارت خزانه داری ایالات متحده از همه کشورها می خواهد که از ایران نفت خریداری نکنند.

یورونیوز: اتحادیه اروپا به همراه فرانسه، آلمان و بریتانیا از ایران خواستند تا با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در همه «موضوعات مربوطه به‌طور کامل همکاری کند.»سخنگوی وزاتخانه‌های امور خارجه فرانسه، آلمان، بریتانیا به همراه فدریکا موگرینی، نماینده عالی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای مشترک «نگرانی عمیق» خود را درباره اقدام‌های ایران که در تضاد با توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ است اعلام کردند.

خبرگزاری مهر: دیپلمات ها از تصمیم فرانسه برای ایجاد ناوگان دریایی در خلیج فارس بدون حضور انگلیس خبر داده اند. فرانسه در نظر دارد در روز ۱۶ سپتامبر (۲۵ شهریور) بار دیگر ایجاد نیرویی برای تامین امنیت کشتیرانی را در خلیج فارس پیگیری کند.در همین رابطه دولت امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در نظر دارد ۱۵ کشور اروپایی را در پاریس گردهم آورد تا در مورد راه های پیش رو برای ایجاد نیروی تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس با یکدیگر گفتگو کنند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  به تازگی سه گروه مرتبط با دولت کره شمالی هدف تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفت. طبق اعلام وزارت خزانه‌داری آمریکا، این سه گروه -که طبق گزارشات به نام‌های لِزاروس، بلونوروف و انداریال شناخته می‌شوند- سرقت‌های عظیمی از موسسات مالی و حساب‌های ارز دیجیتال به عمل آورده‌اند.

خبرگزاری ایرنا: انگلیس کشمیر را یک مساله دوجانبه میان هند و پاکستان دانست. بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در اظهارات کتبی خود که امروز (شنبه) منتشر شد اعلام کرد که هند و پاکستان باید به صورت دو جانبه و با توجه به درخواست مردم کشمیر این مساله را میان خود حل کنند.

خبرگزاری تسنیم: کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل از رای دادگاه عالی آمریکا در خصوص محدود کردن اعطای پناهندگی به پناهجویان خارجی در مرز مکزیک به شدت انتقاد کرده است. این نهاد سازمان ملل اعلام کرد: رای دادگاه عالی آمریکا در محدود کردن اعطای پناهندگی به آوارگان و پناهجویان در مرز مکزیک می تواند به ضرر افرادی باشد که از خشونت و تعقیب به سوی مرزهای ایالات متحده گریخته اند، کسانی که نیاز به حمایت دارند.

خبرگزاری فارس: هشتاد و سومین نشست شورای اقتصادی سازمان همسود در پایتخت ترکمنستان برگزار شد.نمایندگان کشورهای عضو سازمان مذکور توافقنامه همکاری اقتصادی استراتژیک را تدوین کردند. شرکت کنندگان همچنین اسناد همکاری از جمله اجرای توافقامه ایجاد منطقه آزاد تجاری، انجام سرشماری، حمایت از محیط زیست در برابر تأثیرات استخراج اورانیوم و ایجاد سامانه موشکی ضدهوایی مشترک را به امضا رساندند.

الکوثرفارسی: پس از کنار کشیدن آمریکا از انجام مذاکرات صلح با طالبان افغانستان، نماینده روسیه با نمایندگان این گروه در مسکو دیدار کرد. پس از آن که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، دستور به توقف مذاکرات با طالبان افغانستان داد، گزارش‌هایی از حضور هیاتی از دفتر قطر طالبان در مسکو جهت گفگو با مقامات روسیه منتشر شد. مسکو پیش از این برای دو دور میزبان مذاکرات میان طالبان و سیاستمداران شاخص افغانستان در سال جاری بوده است.

رادیو چین: کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات و وزارت بازرگانی چین اعلام کرد ، چندی پیش آمریکا تصمیم گرفت زمان افزایش تعرفه بر کالاهای وارداتی از چین از اول اکتبر را به تعویق بیاندازد، چین از موسسات این کشور در خرید محصولات کشاورزی مانند سویا و گشت خوک که طبق اصل بازاری و مقررات سازمان تجارت جهانی صورت گرفته حمایت می کند، کمیته تعرفه شورای دولتی چین معافیت از افزایش تعرفه بر این محصولات را اجرا خواهد کرد.

ان .اچ.کی ژاپن: اعتراضات ضد دولتی در هنگ کنگ دیشب هم در حالی که جشنواره سنتی نیمه پاییز برگزار می شد، ادامه داشت.حتی پس از آنکه دولت لایحه جنجال برانگیزی را که اجازه می دهد مظنونان کیفری در هنگ کنگ برای محاکمه به سرزمین اصلی چین تحویل داده شوند را پس گرفت، باز هم هیچ نشانه ای از پایان یافتن این تظاهرات که ماه ها است ادامه دارد دیده نمی شود.

آناتولی ترکیه:  سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در ارتباط با ادعا‌هایی مبنی بر اعزام سربازان آمریکایی به شمال شرقی سوریه اعلام کرد که هیچ تغییری در تعداد نظامیان این کشور به وجود نیامده است. شون رابرتسون، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در گفتگو با خبرنگار آناتولی درباره گزارش روزنامه نیویورک تایمز مبنی بر اعزام حدود 150 سرباز آمریکایی به شمال شرقی سوریه، گفت: “در تعداد نیروهای نظامی مان در سوریه تغییری وجود ندارد. میزان نظامیان طبق شرایط در منطقه مشخص خواهد شد”.

تی .آر.تی ترکیه: رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه تامین سلاح از سوی ایالات متحده آمریکا برای تروریست هایی که با ترکیه می جنگند را مورد انتقاد قرار داد. رییس جمهور ترکیه گفت :‌ نتوانستیم این مساله را به غرب بفهمانیم. ایالات متحده آمریکا به تروریست ها در سوریه ده ها هزار تریلی حامل مهمات آورد. آنچه که در قبال پول به ترکیه متفق تان در ناتو نمی دهید برای اینها به شکلی رایگان تامین می کنید.

العالم:  عشایر کُرد سوریه در شهر الحسکه همایشی برگزار و در پایان، بیانیه‌ای منتشر و در آن اعلام کردند که هیچ مشکلی با دولت سوریه و برافراشته شدن پرچم این کشور در منطقه شرق فرات ندارند.شیوخ و افراد سرشناسی عشایر کُرد حاضر در شمال و شرق سوریه، همایش عشایر کُرد را با حضور صدها تن از نمایندگان این عشایر و نمایندگانی از نهادهای جامعه مدنی و عشایر عربی برگزار کردند.

پارس تودی : دستیار رئیس جمهور روسیه در امور سیاست خارجی اعلام کرد، کشورش و ایران در حال انجام اقدامات لازم در راستای راه‌اندازی یک سامانه پیام‌رسان بین بانکی به‌عنوان جایگزین “سوئیفت” SWIFT (جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی) هستند. “یوری اوشاکوف”، تصریح کرد این اقدام مشترک روسیه و ایران  در راستای حفظ روابط تجاری و اقتصادی دو کشور در برابر تحریم‌های کشورهای ثالث صورت می گیرد.

خبرگزاری صداو سیما: شهرهای مختلف الجزایر شاهد برگزاری تظاهرات و درخواست کناره گیری شخصیت های رژیم سابق این کشور بود. شهروندان الجزایری با تظاهرات در برخی شهرهای این کشور خواستار کنار رفتن عوامل رژیم عبدالعزیز بوتفلیقه رئیس جمهور سابق شدند و بر ضرورت انتقال دموکراتیک و واقعی قدرت در کشور تاکید و مخالفت خود را با برگزاری شتابزده انتخابات ریاست جمهوری اعلام کردند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *