جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

Loading
نتیجه سیاست‌های ترامپ

سایه رکود اقتصادی بر سر آمریکا

۱۳۹۸/۰۵/۲۷ | اقتصادی, خبر تاپ, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس ارشد مسائل راهبردی درباره وضعیت اقتصاد آمریکا با اشاره به کسری بودجه 27 درصدی این کشور خاطرنشان کرد: خطر مهمی متوجه اقتصاد آمریکا شده و مسئله مهمی که رخ داده، این است که چشم انداز رکود در اقتصاد آمریکا به وجود آمده؛ و این امر باعث شده نه فقط در آمریکا، بلکه در برخی کشورهای اروپایی هم زمزمه رکود بلند شود.

سید رضا میرطاهر در خصوص گزارش وزارت خزانه داری آمریکا مبنی بر کسری بودجه این کشور گفت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور جنجالی آمریکا یکی از مهمترین شعارها و ادعاهایش همواره این بوده است که در دوره ریاست جمهوری وی اقتصاد آمریکا شکوفا شده و به ویژه در این زمینه بر روی افزایش نرخ رشد اقتصادی، کاهش و مهار نرخ بیکاری تاکید کرده است؛ اما انتشار آمار اخیر باعث شده تردیدهای جدی‌ای در این زمینه به وجود بیاید.

وی افزود: علاوه بر این مجموعه تحولات اقتصادی‌ای در روز چهارشنبه هفته گذشته رخ داد که به احتمال زیاد چشم انداز آغاز مجدد رکود در اقتصاد آمریکا را رقم زده است.

میرطاهر با اشاره به افزایش 27 درصدی کسر بودجه آمریکا ادامه داد: سال مالی آمریکا از اول اکتبر هر سال آغاز می‌شود و نزدیک به 10 ماه از آن گذشته؛ در این مدت مشخص شده که بیش از 866 میلیارد دلار کسری بودجه دولت فدرال است و این نشان دهنده افزایش 27 درصدی نسبت به سال قبل از آن است. کارشناسان دلیل این مسئله را افزایش هزینه‌های دولت فدرال در مقابل درآمدهای آن قلمداد می‌کنند که از جمله دلایلش معافیت‌های مالیاتی است که ترامپ مخصوصا در مورد اقشار ثروتمند جامعه آمریکا در نظر گرفته است.

وی اضافه کرد: مسئله مهم‌تری که رخ داده، این است که چشم انداز رکود در اقتصاد آمریکا به وجود آمده؛ مخصوصا با توجه به اینکه نرخ بهره اوراق کوتاه مدت به پایین‌تر از نرخ بهره اوراق بلند مدت رسیده است و این باعث شده که نه فقط در آمریکا، بلکه در برخی کشورهای اروپایی هم زمزمه رکود بلند شود و ما شاهد بودیم که در «وال استریت» شاخص «صنعتی داو جونز» که شاخص صد شرکت عمده آمریکا است، روز چهارشنبه بیش از 400 واحد سقوط کرد. این مسئله نشان می‌دهد خطر مهمی متوجه اقتصاد آمریکا شده است.

این کارشناس ارشد روابط بین الملل گفت: در عین حال نباید این نکته را فراموش کرد که سیاست‌های تجاری ترامپ مخصوصا جنگ تجاری‌ای که با چین راه انداخته است، عملا باعث شده زمینه‌های رکود در اقتصاد آمریکا به وجود بیاید. از همه مهم‌تر، افزایش هزینه خانوارها در آمریکا باعث شده عملا واردات افزایش یابد و مجموعه این مسایل باعث شده رکود در اقتصاد آمریکا اکنون بیش از هر زمان دیگری به چشم بخورد.

میرطاهر با بیان اینکه آخرین رکود اقتصادی در آمریکا در فاصله سال‌های 2007 تا 2012 رخ داد که به هرحال بخش از آن در دوره جورج دبلیو بوش بود و بخشی در دوره اوباما بوده است، اضافه کرد: احتمال زیادی در مورد وقوع مجدد رکود وجود دارد و همین مسئله حداقل پیامد سیاسی‌اش این خواهد بود که ترامپ نخواهد توانست در تبلیغات مبارزات انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 آمریکا بر روی دستاوردهای اقتصادی‌اش تاکید کند و یا اینکه دستاوردهای اقتصادی‌اش ممکن است ظرف این مدت تا حد زیادی از بین برود.

وی تاکید کرد: طبیعتا وقتی رکود اقتصادی رخ می‌دهد، ما شاهد کاهش رشد اقتصادی و در نتیجه کاهش نرخ اشتغال و افزایش بیکاری خواهیم بود و همین مسائل در مجموع می‌تواند موضع سیاسی ترامپ را مخصوصا در طبقاتی که پایگاه اجتماعی او محسوب می‌شوند، یعنی سفید پوستان طبقه متوسط و طبقه پایین‌تر از متوسط، به شدت تضعیف کند.

میرطاهر خاطرنشان کرد: ترامپ از هم اکنون تغییر سیاست‌های اقتصادی‌اش را آغاز کرده و مهم‌ترین مظهر این تغییر سیاست این بود که او قبلا اعلام کرده بود از اول سپتامبر 2019 تعرفه 10 درصدی را بر روی 300 میلیارد دلار از کالاهای چینی که به آمریکا وارد می‌شود، اعمال خواهد کرد، ولی روز سه شنبه از این سیاست عقب نشینی کرد و این نشان می‌دهد که او به خوبی آگاه است که ادامه چنین روندی به احتمال زیاد باعث افزایش احتمال بروز رکود اقتصادی خواهد شد و این مسئله مسلما ضربه بزرگی را متوجه وی خواهد کرد.

این تحلیلگر تحولات بین الملل درعین حال گفت: اگر ترامپ واکنش‌های هوشمندانه‌ای برای پیشگیری از رکود نشان دهد احتمال برخی تغییرات مثبت به نفع او وجود دارد؛ اما اگر روند کنونی را ادامه دهد مسلما سایه رکود اقتصادی بیش از پیش پر رنگ خواهد شد.

وی تاکید کرد: ترامپ با سیاست‌های تجاری و اقتصادی‌ای که در پیش گرفته، نه فقط اوضاع اقتصادی آمریکا را به شدت برهم می‌زند و حتی پیش بینی‌های قبلی را درمورد رشد اقتصاد با دگرگونی‌های قابل توجهی مواجه می‌کند، بلکه باعث می‌شود ساختار اقتصاد و تجارت جهانی دچار تنش، تلاطم و ناامنی شود و مسلما این مسئله بر وضعیت اقصادی دیگر کشورها مخصوصا شرکای تجاری آمریکا تاثیرات سوئی خواهد داشت. همین مسئله ضرورت لزوم اتخاذ مواضع همدل و هماهنگی از جانب کشورهای مختلف در برابر سیاست‌های تجاری ترامپ را بیشتر می‌کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *