جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

زخم باز ایران برای پاکستانی‌ها

زخم باز ایران برای پاکستانی‌ها

محسن روحی صفت می گوید: اگرچه باید کشورها بهترین روابط را با همسایگان خود داشته باشند اما باید تأثیرات محیطی را هم در نظر بگیریم. یعنی محیط منطقه و محیط بین‌المللی از همه مهم‌تر شرایط و پتانسیل دو کشور ایران و پاکستان اصلا شاید اجازه پیشبرد مناسبات تجاری دوجانبه تا سقف ۱۰ میلیارد دلار را به دو طرف ندهد.

جاری شدن سیل در شهر مدینه عربستان + فیلم

تهران- ایرنا- منابع خبری گزارش دادند که بارش شدید باران در شهر مدینه عربستان، منجر به آب گرفتگی معابر و جاری شدن سیل در برخی از نقاط این شهر شده است.

تداوم نگرانی‌ها از احتمال صدور حکم نتانیاهو؛ آمریکا دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرد

تهران- ایرنا- درحالیکه کابینه رژیم صهیونیستی به شدت نگران احتمال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و دیگر مقامات صهیونیست است پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا: قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا؛ قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

Loading

شرط عملیاتی شدن تصمیم دولت خودگردان فلسطین

۱۳۹۸/۰۵/۱۰ | خبر تاپ, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: جنبش‌های جهادی فلسطین با تردید به اقدام ضد صهیونیستی اخیر محمود عباس در تعلیق توافقات با رژیم صهیونیستی نگاه می‌کنند و این اقدام را تاکتیکی می‌دانند. حسن هانی زاده - کارشناس مسائل غرب آسیا

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از توقف اجرای قراردادهای امضاءشده با رژیم صهیونیستی خبر داده است. یکی از رهبران جنبش فتح نیز در این رابطه تأکید کرد که اقدام تشکیلات خودگردان فلسطین برای توقف اجرای توافقنامه‌های امضاشده با رژیم صهیونیستی درنتیجه عدم پایبندی این رژیم به توافقات صورت گرفته است.

درواقع محمود عباس سرانجام پس از سال‌ها مذاکره با رژیم صهیونیستی اکنون به بن‌بست کامل رسیده و نتوانسته از رهگذر مذاکره با این رژیم به اهداف خود دست پیدا کند. به همین دلیل نیز اعلام کرده که تمام توافق‌های فلسطین با اسرائیل را لغو خواهد کرد؛ مسئله‌ای که فعلاً در حد حرف است و هنوز مشخص نیست بتواند به آن جامه عمل بپوشاند یا خیر؛ آن‌هم در شرایطی که کشورهای عربستان و امارات اخیراً در اثر فشارهای آمریکا و باهدف ایجاد رابطه با رژیم اسرائیل کمک‌های مالی خود را به تشکیلات خودگردان قطع کردند و این امر موجب شد که محمود عباس در فلسطین به‌شدت دچار انزوا شود و نتواند پاسخ مناسبی به مطالبات مردم فلسطین داشته باشد.

محمود عباس در این سال‌ها تلاش داشت تا آمریکا و کشورهای عربی را وادار به ورود به مذاکره مستقیم با تشکیلات خودگردان کند. درواقع محمود عباس از اهرم فشار جنبش‌های جهادی برای واردکردن آمریکا و کشورهای عربی به روند مذاکره با تشکیلات خودگردان و فشار به کشورهای اروپایی و آمریکا استفاده کرد تا وانمود کند که همه اهرم‌های سیاسی دیگر بی‌اثر است و تنها یک گزینه یعنی همکاری با جنبش‌های جهادی فراروی تشکیلات خودگردان باقی‌مانده است.

هدف بعدی وی نیز واداشتن رژیم صهیونیستی به دادن امتیاز به تشکیلات خودگردان و توقف شهرک‌سازی در بیت‌المقدس شرقی است.

در شرایط فعلی وضعیت منطقه و تلاش کشورهای حوزه خلیج‌فارس برای برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی موجب شده که تشکیلات خودگردان به این نتیجه برسد که پشتوانه منطقه‌ای و بین‌المللی خود را ازدست‌داده و لذا تنها برگ برنده محمود عباس همگرایی و همسویی با جریان‌های مقاومت است. درنتیجه ابومازن در یک اقدام تاکتیکی اعلام کرد که توافقنامه‌های امنیتی و سیاسی خود را با رژیم صهیونیستی متوقف خواهد کرد. به نظر می‌رسد که هدف محمود عباس فشار بر کشورهای عربی و اروپایی است تا وانمود کند که به سمت مبارزه جدی با رژیم صهیونیستی در حال حرکت است.

این در حالی است که جنبش‌های جهادی فلسطین با تردید به این اقدام ضد صهیونیستی محمود عباس نگاه می‌کنند و این اقدام را یک اقدام مرحله‌ای و تاکتیکی می‌دانند. همچنین می‌توان گفت که این اقدام تا حدودی نمایشی است و این در حالی است که حماس و جهاد اسلامی در انتظار اقدام عملی تشکیلات خودگردان برای لغو تمام معاهده‌های این تشکیلات با رژیم اسرائیل هستند.

از سوی دیگر رژیم صهیونیستی در پی یک مذاکره طولانی و هدفمند با تشکیلات خودگردان است. درواقع هدف اسرائیل مذاکره با تشکیلات خودگردان و طولانی کردن این مذاکرات بدون دادن امتیازی به محمود عباس است. لذا بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از یک‌سو خواهان مذاکره با تشکیلات خودگردان است و از سوی دیگر تلاش می‌کند تا شهرک‌های یهودی‌نشین را در کرانه غربی گسترش دهد. با این تفاسیر به نظر می‌رسد که اسرائیل اهمیتی برای اقدام محمود عباس در توقف همکاری با این رژیم به‌طورجدی قائل نشود و آن را نمایشی تلقی می‌کند.

اما اگر تصمیم محمود عباس عملیاتی شود فشارها بر تشکیلات خودگردان از سوی آمریکا، کشورهای عربی و اسرائیل تشدید خواهد شد و ابومازن توسط نیروهای اسرائیلی در رام الله محاصره می‌شود. حتی این انتظار می‌رود که او به سرنوشت یاسر عرفات دچار شود.

در چنین شرایطی اگر حماس، جنبش فتح و جهاد اسلامی یک جبهه قدرتمند علیه رژیم صهیونیستی تشکیل دهند می‌توانند در قالب مبارزه‌ای سازمان‌یافته، رژیم صهیونیستی را تحت‌فشار قرار دهند.


گزیده ویدئویی از این یادداشت را روی حساب کاربری اینستاگرام شورا ببینید.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *